Haberler

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Suriye Dışişleri Bakanı El Muallim ile Görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Almanya'ya Ziyaret Düzenleyen Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim ile Görüştü.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Almanya'ya ziyaret düzenleyen Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim ile görüştü.

Berlin'deki Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ve Suriyeli mevkidaşı El Muallim, görüşmede daha çok Ortadoğu'daki gelişmeleri ele aldı. Muallim'e uluslararası camianın Suriye'den beklentisini ifade eden Steinmeier, "Suriye, Ortadoğu sorununa çözüm yolunda yapıcı ve ılımlı bir rol oynamalıdır. Uluslararası camia Suriye'den, İsrail ve Filistinliler arasındaki barış sürecine katkı sunmasını beklemektedir. Suriye'nin Hamas örgütüne nüfuzu söz konusudur.

Uluslararası camia, Suriye'nin bu nüfuzunu kullanmasını umut etmekte. Ayrıca Suriye, Lübnan'daki anayasa ve cumhurbaşkanlığı seçimi krizinde de aynı şekilde etkin bir rol oynayabilir" dedi.

Muallim ise, Suriye'nin Ortadoğu'da barıştan yana oluğunu söyledi. Ortadoğu da barışın önceliğinden söz eden Muallim, ülkesi adına bu alanda mücadele verecekleri ve bunun adil bir boyutta olacağına dair güvence verdi. Almanya'nın Ortadoğu sorunlarının çözümünde izlediği dış politikayı olumlu bulduğuna dikkat çeken Muallim, "Suriye'de yaklaşık 1.5 milyon Iraklı ve 500 bin Filistinli sığınmacı yaşamakta. Buna ek olarak Lübnan Savaşı sırasında 2006 yaz sezonunda yaklaşık 250 bin Lübnanlı Suriye'ye sığındı.

Sadece bu nedenle dahi Suriye'nin bu coğrafyada barıştan yana olduğunu söyleyebilirim. Suriye Lübnan'la diplomatik bağlantı kurmak istiyor. Ancak bu anayasa krizi sona erince mümkün olabilecek" diye konuştu.

(SE-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title