Haberler

Down Sendromlu Yüzücünün Gözü Avrupa Şampiyonluğunda

Türkiye şampiyonlukları, Avrupa ikinciliği ve dünya beşinciliği bulunan down sendromlu milli yüzücü Fatma Çağla Demir, Down Sendromlular Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda zirvede yer almak istiyor.

ÜNAL GÜNDOĞDU - Türkiye şampiyonlukları, Avrupa ikinciliği ve dünya beşinciliği bulunan down sendromlu milli yüzücü Fatma Çağla Demir, Down Sendromlular Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda zirvede yer almak istiyor.

Milli sporcu, 28 Ekim-4 Kasım tarihlerinde Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek şampiyonada, Türk bayrağını dalgalandırmayı hedefliyor.

Annesinin ve dedesinin desteğiyle yüzmeye başlayan 25 yaşındaki Fatma Çağla, Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki Olimpik Yüzme Havuzu'nda çalışmalarını sürdürdü.

Yüzme branşında başarısıyla takdir toplayan Fatma Çağla, bölge ve Türkiye şampiyonalarında madalyalar alarak Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını elde etti.

Yüzme sporunun yanında eğitim hayatına devam eden, Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmetler bölümünü okuyan Fatma Çağla, antrenörünün yazdığı programları babasıyla çalışarak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

"Engelliler yılmasın, pes etmesin"

Milli yüzücü Fatma Çağla Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası öncesi kendisine inandığını ve güvendiğini belirtti.

Paris'te düzenlenecek şampiyonaya hazırlandığını, sağlığı için yüzmeyi çok sevdiğini anlatan Fatma Çağla, şöyle devam etti:

"Başarılı olacağım. Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın'a benimle ilgilendiği için teşekkür ederim. Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ile toplantılar yaptık. Bana destek oldu, moral verdi ve yol gösterdi. Bu aşamaya kadar çok iyi hazırlandım. Avrupa ve dünya şampiyonalarında birinci olmak istiyorum. İzmir'de kampa katılacağım. Ardından şampiyonaya hazır olacağım. Bu aşamaya bileğimin hakkıyla geldim. Benim gibi sporcularla bir araya gelip yarışacağız. Madalyaları teker teker toplayacağım. Her şey Türkiye için. Engelliler yılmasın, pes etmesin. Hayatın içinde aktif bir şekilde yer alsınlar."

"Bebekliğinden beri yüzdürüyoruz"

Anne Gönül Demir de Fatma Çağla'nın annesi olmaktan gurur duyduğunu, gittiği her yere güzellikleri beraberinde götüren kızını çok sevdiğini kaydetti.

Yüzmeye devam ettikçe kızının kendisini çok iyi geliştirdiğini dile getiren Demir, "Sakarya'da olimpik yüzme havuzunun açılmasıyla kızımızın, kış mevsiminde de yüzmesini istedik. Sonrasında çeşitli yarışmalar olduğunu öğrendik. Bu tür haberlerin basında yer almasının sosyal farkındalık açısından diğer arkadaşlarımıza katkısı olduğuna inanıyoruz. Yüzme, tüm insanlar için iyi bir spordur. Bebekliğinden beri yüzdürüyoruz. Buradan down sendromlu velilere sesleniyorum; her şeyi araştırsınlar, emek sarf etsinler, iyi şeyler düşünsünler, iyi olsun." şeklinde konuştu.

"Başarısıyla örnek teşkil ediyor"

Baba Orhan Demir ise Fatma Çağla'nın başarısının örnek teşkil ettiğini, son aylarda down sendromlu ailelerin çocuklarını havuza kayıt yaptırdıklarını aktardı.

Fatma Çağla'nın spor hayatına judo, basketbol, masa tenisi gibi farklı branşları yaparak başladığını dile getiren Demir, "Uzmanlar, down sendromlu bireylere sporun faydalı olacağını söylemişlerdi. Yüzmeye küçük yaşta annesi ve dedesiyle başladı. Yüzme sporuyla ilgilenmesiyle gelişiminin daha iyiye gittiğini fark ettik. 2012 yılında Özel Sporcular Federasyonu Down Sendromlular Yüzme Oyunları'na katıldık. Orada Çağla'nın performansını beğendiler. Antrenörlerle yüzme alanında gelişimini sağlamaya devam etmesi kararını aldık. 2013 yılında bölge ve Türkiye şampiyonu oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Demir, kızının 2016'da Down Sendromlular Dünya Yüzme Şampiyonası'na Türkiye'den katılan ilk bayan sporcu olduğunu belirterek, "400 metre karışıkta dünya beşincisi oldu. Bu yıl Paris'te düzenlenecek olan 4. Down Sendromlular Avrupa Yüzme Şampiyonası'na katılacağız. Amacımızı ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir. Kızımız bu başarılar ile mutlu oluyor. Mutluluğunun devam etmesi, sağlıklı bir yaşam için kızımızın yüzme hayatına devam etmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Orhan Demir Türkiye Paris Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title