Haberler

Doğu Marmara'daki Projelere 25 Milyonluk Destek

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından 2018 yılı proje teklif çağrıları kapsamında bölgedeki kar amacı güden ve gütmeyen kuruluşların bölgesel gelişmeye ivme kazandıracak projelerine 25 milyon lira destek sağlanacak.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından 2018 yılı proje teklif çağrıları kapsamında bölgedeki kar amacı güden ve gütmeyen kuruluşların bölgesel gelişmeye ivme kazandıracak projelerine 25 milyon lira destek sağlanacak.

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Kocaeli Ticaret Odası'nda (KOTO) düzenlenen toplantıda, MARKA'nın bölgenin kalkınmasına yönelik çalışmalarına 2010 yılından bugüne devam ettiğini belirterek, bu amaçla bir taraftan planlama, strateji geliştirme ve yatırım destek faaliyetleriyle ilgilenirken diğer yandan da nitelikli projelere mali, teknik destek sağladığını söyledi.

Bölgenin kalkınmasına ışık tutan 2014-2023 dönemini kapsayan Doğu Marmara Bölge Kalkınma Planı'nın her kesimi kucaklayan bir anlayışla hazırlandığını ifade eden Çöpoğlu, ajanslarınca hazırlanan ve hala yürürlükte olan bir diğer çalışmanın da "2014-2020 Doğu Marmara Bölgesel Yenilik Çalışması" olduğunu kaydetti.

Çöpoğlu, katılımcı bir anlayışla hazırlanan bu çalışmanın bölgenin odaklanacağı alt sektörleri ve bu sektörlere yönelik desteklerin çerçevesini çizdiğini dile getirerek, "Vizyonumuz, bilgi üreten ve teknoloji geliştiren, küresel yenilikleri takip eden ve kendini şekillendiren bir bölge olmaktır. Bu hedeflere ulaşmak için, MARKA kurulduğu yıldan bu yana bölgesel ihtiyaçlara özgü tasarlanmış proje ve faaliyetlere doğrudan finansman desteği ve teknik destek sağlamıştır. Toplamda 450 proje için yaklaşık 109 milyon lira destek sağlanıp, eş finansman katkılarıyla birlikte bölgemizde yaklaşık 194 milyon lira tutarında bir yatırım gerçekleşmiştir." şeklinde konuştu.

MARKA'nın 9 teknik destek programını hayata geçirdiğini anlatan Çöpoğlu, 458 proje için 3,7 milyon liranın üzerinde bir tutarı bölgenin hizmetine tahsis edildiğini bildirdi.

Çöpoğlu, teknik ve mali desteklerin yanı sıra, Sürekli Eğitim Merkezi (MARKASEM) bünyesinde de paydaşların, kurumsal kapasitesini ve insan kaynakları kapasitesini geliştirmeye yönelik eğitimler yaptıklarını aktararak, sözlerini, şöyle tamamladı:

"MARKASEM bugüne kadar bölge genelinde 27 farklı konuda düzenlediği eğitim organizasyonu ile toplamda 29 bin 32 kişiye eğitim desteği sağlamıştır. Kar amacı güden ve gütmeyen kurumlarımızın fark yaratacak, yüksek katma değerli ürünler ve hizmetler geliştirecek projeleri için 2018 yılında faydalandıracağımız desteğin toplam tutarı ise 25 milyon liradır. İnanıyorum ki Doğu Marmara Kalkınma Ajansımızın ve 5 ilimizin yerel aktörlerinin giderek artan işbirliği bölgemiz ve ülkemiz için daha güzel adımlara vesile olacaktır."

"Ekonomide yakalanan ivmenin 2018'de de artarak devam etmesini diliyorum"

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut da Türkiye'deki büyüme ve ihracat artışının ana aktörü olan iş insanlarını tebrik ederek, bu süreçte kamu kurum ve kuruluşları tarafından sağlanan desteklerin, özellikle finansman boyutunda önemli bir yeri bulunduğunu söyledi.

MARKA'nın bu desteklerin sağlanması ve katma değer sağlayan işlerin hayata geçirilmesinde önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Bulut, "2017'de ekonomide yakalanan büyüme ivmesinin 2018 yılında da artarak devam etmesi, özellikle ithal ürünlerin yerlileştirilmesi ve turizm alanında atağın yerelden başlaması önem arz etmektedir. Bu noktada hem KOBİ'lerimizin hem de meslek kuruluşlarımızın başvuru yapabileceği destek programlarının ilimiz ve bölgemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan ise bölgelerinde girişimci insanlar bulunduğunu dile getirerek, ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak için hazırlanan destek projelerinin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından MARKA Proje Uygulama Birimi Başkanı Şevket Kırıcı, destek programı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Programa İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, kamu kurum ve oda temsilcileriyle ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Çöpoğlu Marmara Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı? Lille Aston Villa maçı CANLI izle! 18 Nisan Lille A.Villa Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title