Haberler

Doğu Akdeniz Üniversitesi Çok Çeşitli Burs İmkanlari Sunuyor

Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) En Köklü Ve Tek Devlet Üniversitesi Olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Başarıyı Özendiriyor Ve Ödüllendiriyor.

Kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti'nin (kktc) en köklü ve tek devlet üniversitesi olan doğu akdeniz üniversitesi (daü) başarıyı özendiriyor ve ödüllendiriyor. Bu kapsamda çok çeşitli burs imkanları öğrencilere sunuluyor. Burslarla ilgili detaylı bilgi aşağıda verilmektedir.

ÖSYM BURSU:

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl düzenlenen Üniversite Giriş Sınavı sonuçlarına göre üniversitenin belirlediği ve ÖSYM Kılavuzu'nda yer alan bölümlere, belirlenen kontenjanlarla yerleştirilen T.C. uyruklu öğrencilere verilen ÖSYM bursu ile öğrenim ücretinden muaf tutularak gerektiği takdirde İngilizce Hazırlık Okulu'nda da ücretten muaf tutulmaktadırlar.

Tercih Bursu:

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre ÖSYM kılavuzunda belirtilen bölümlere 1., 2. ve 3. tercihiyle yerleşen öğrencilere verilen tercih burslarından da yararlanabilen öğrenci adayları % 15 ile % 50 arasında bölümlere göre değişiklik gösteren burs olanaklarından da yararlanabiliyor.

DAÜ Teşvik Bursu 1:

Üniversite Giriş Sınavı'nda, herhangi bir puan türünde ilk 2000 öğrenci arasına girme başarısını gösteren ve dereceye girdiği puan türüyle DAÜ programlarından birine yerleştirilen T.C. uyruklu öğrencilere verilen Teşvik Bursu 1 ile öğrenciler öğrenim ücretinden muaf tutularak DAÜ yurtlarında ücretsiz konaklamayı (2 kişilik odalarda), akademik yıl süresince (10 ay) ayda 600 TL cep harçlığını, her dönem için 200 TL ders kitap ödeneğini, yılda iki defa Türkiye-KKTC gidiş-dönüş uçak biletini ve 1 adet netbook bilgisayar ile ödüllendiriliyor.

DAÜ Teşvik Bursu 2:

Üniversite Giriş Sınavı'nda, herhangi bir puan türünde 2001-5000 öğrenci arasına girme başarısını gösteren ve dereceye girdiği puan türüyle DAÜ programlarından birine yerleştirilen T.C. uyruklu öğrencilere verilen DAÜ Teşvik Bursu 2, öğrenim ücreti muafiyetini, DAÜ yurtlarında ücretsiz konaklamayı (2 kişilik odalarda), 10 ay süreyle 400 TL cep harçlığını ve 1 adet netbook bilgisayarı kapsıyor.

Lise Birincisi Bursu:

DAÜ'nün dört yıllık herhangi bir lisans programına kayıt yaptırmaya hak kazanan Türkiye'deki liselerden mezun olan ve bu kontenjanla ÖSYM tarafından üniversiteye yerleştirilen T.C. vatandaşı lise birincisi öğrencilere öğrenim ücretinde % 20 indirim sağlanmaktadır.

Kardeş İndirimi:

DAÜ lisans ve önlisans eğitimi gören kardeşlere burs imkanı sağlayarak öğrencilerin okul harçlarında indirim sağlıyor. Kardeşlerden kıstaslara uygun ilk 2 kişinin her biri için % 10, 3'üncü ve daha sonrakiler için % 50 öğrenim ücreti indirimi uygulanmaktadır. Yüksek lisans programına kayıtlı olup üniversiteden dönemlik öğrenim ücreti üzerinden herhangi bir indirim ve/veya katkı almayan öğrenciler, öğrenim ücretinin %10'u kadar kardeş indiriminden yararlanır. Öğrenci, kayıt dondurmuş veya yarı zamanlı statüdeki öğrenciler bu indirim kapsamı dışında tutulur.

Sporcu İndirimi:

DAÜ'yü temsilen katıldığı, üniversite yönetim kurulu tarafından kabul edilen düzeydeki bir sportif etkinlikte bireysel veya takım olarak birinci olma başarısını gösteren veya DAÜ spor kulüplerinden birisinde aktif spor yapan ve kendi dalında ülkesinde milli olmuş bir sporcuya üniversitede aktif ve başarılı spor yaşamı sürdürmesi koşulu ile verilen burstur. Burs, öğrenim ücretinin ve DAÜ yurtlarında barınma ücretinin tümünü veya bir kısmını kapsar. Bursun kapsamı, süresi ve koşulları Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve Vakıf Yöneticiler Kurulu tarafından onaylanır.

Meslek Gruplarına Yönelik İndirim:

Herhangi bir programa yerleşen eğitim alanında görev alan (emekliler de dahil) öğretmen ve öğretim üyeleri çocukları ile Sağlık Bilimleri Fakültesi'ndeki programlara ve Sağlık Kurumları Yöneticiliği programına yerleştirilen, sağlık alanında çalışan ailelerin çocuklarına yapılan %20 oranındaki öğrenim ücreti indirimini kapsar.

TSK Mensuplarının Eş ve Çocuklarına Yönelik Burs:

Üniversitedeki herhangi bir programa yerleşen TSK mensuplarının eş ve çocuklarına sağlanan KKTC uyruklu öğrenci statüsünde ücret ödeme hakkını içerir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title