Haberler

Diyarbakır'da işletmeler kademeli normalleşme kapsamında müşterilere hizmet sunmaktan memnun

Güncelleme:

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri çerçevesinde kademeli normalleşme kapsamında tarihi Sur ilçesindeki restoran, lokanta, kafeterya pastane gibi işletmeler müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri çerçevesinde kademeli normalleşme kapsamında tarihi Sur ilçesindeki restoran, lokanta, kafeterya pastane gibi işletmeler müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıkladığı kademeli normalleşme koşulları çerçevesinde bugün itibarıyla yeme-içme yerleri saat 07.00'den itibaren müşteri kabul ediyor.

Kademeli normalleşmenin ilk gününde Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Hasan Paşa Hanı ve Ulu Cami gibi tarihi mekanlarda hareketlilik gözlendi.

Hazırlıklarını tamamlayan esnaf işletmelerinde tedbirlere uygun şekilde yeniden müşterileri ile buluştu.

Sur'da kafe restoran işleten Cahit Aktarlı, AA muhabirine kademeli normalleşmeye geçilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Aktarlı, "Bu saatten sonra esnafımız da dikkatli, temiz ve hijyenik şekilde devam eder ve inşallah kısıtlamalar tekrar geri gelmez. Temennimiz eski hayatımıza, düzenimize dönmemiz. İnsanlardan da çok dikkatli olmasını istiyoruz. Ne kadar dikkatli olunursa bu hastalık bizden o kadar uzak duracak." dedi.

Lokanta işletmecisi Nuri Özdaş da bugün iş yerlerinde müşterilere hizmet vermeye başlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, "İnşallah her şey güzel olacak. Yaklaşık iki aydır paket servisi yapıyorduk. Tüm tedbirlerimizi aldık. Müşterilerimizi bekliyoruz." diye konuştu.

İstanbul'dan Diyarbakır'ı gezmek için gelen Nilgün Başaran, ülkenin tarihini ve kültürünü tanımak için bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirterek, kentin hem tarihi mekanlarını hem de yenilenen mekanlarını, cadde ve sokaklarını görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Başaran, "Diyarbakır'ın yeni yüzü de tarihi yerleri de çok güzel. Sahip çıkılmış. Çok güzel restorasyon yapılmış. Düşüncelerimiz olumlu." ifadelerini kullandı.

Rabi Başaran da Diyarbakır'ı çok beğendiğini dile getirerek, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi bölge illerinin gezilip, görülmesi tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Sur Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title