Haberler

Diyarbakır CHP'li Ağbaba, "Milli Güvenlik Sorunu Var, Bu Sorun Hükümeti Temsil Eden Iradedir"

CHP'li Ağbaba, "Milli güvenlik sorunu var, bu sorun hükümeti temsil eden iradedir"CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye'de hangi şehirde, ne zaman canlı bomba patlayacağını sorguluyorsak, bu IŞİD denen katil sürüsü Türkiye'de geziyorsa, PKK bu kadar...

CHP'li Ağbaba, "Milli güvenlik sorunu var, bu sorun hükümeti temsil eden iradedir"

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, " Türkiye'de hangi şehirde, ne zaman canlı bomba patlayacağını sorguluyorsak, bu IŞİD denen katil sürüsü Türkiye'de geziyorsa, PKK bu kadar güçlü şekilde eylem yapıyorsa, bunu sağlayan AKP'dir. O Genel Sekreterin temsil ettiği siyasi anlayıştır. Milli güvenlik sorunu var, ama bu milli güvenlik sorunu elinde iktidar olamayan, iktidar erkini kullanamayan ana muhalefet partisi değil, iktidarı temsil eden, hükümeti temsil eden o iradedir"dedi.

"ELÇİ CİNAYETİ, FAİLİ MEÇHUL DEĞİL, FAİLİ MEŞHUR BİR CİNAYETTİR"

CHP'nin Diyarbakır'da düzenlediği çalıştıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, basın toplantısı düzenledi. Toplantıya bir yıl önce Diyarbakır'da öldürülen Baro başkanı Tahir Elçi ile ilgili konuşarak başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "Bu cinayet faili meçhul değil, faili meşhur bir cinayet. Bu cinayet AKP'nin ve politikalarının hedef gtösterdiği, Türkiye'de ve bu bölgede barışı savunan bir insanın katledilmesiydi. Tahir Elçiyi katleden anlayışın politikaları maalesef hızla devam ediyor. Biz Tahir Elçi'nin katillerinin mutlaka bulunmasını istiyoruz. Tahir Elçi'yi katledenlerin arkasındaki gücün bulunmasını istiyoruzki bir daha faili meçhuller yaşanmasın" dedi.

"ERDOĞAN VE AKP, TÜRKİYE İÇİN MİLLİ GÜVENLİK SORUNU HALİNE GELMİŞTİR"

Türkiye gündeminin oldukça yoğun olduğunu anlatan Ağbaba, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için söylediği, "Milli güvenlik sorunu haline geldi" sözlerine sert tepki göstererek, "Akılla, mantıkla, ahlakla izah edilecek bir durum değil. Bir insanın bu lafı edebilmesi için ar daralarının çatlamış olması, utanma duygusunu kaybetmiş olması gerekir. Kemal Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisinin genel başkanı, hangi milli güvenlik sorunu var? Onu anlayabilmiş değiliz. 2011'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı, 'Suriye politikalarına mezhepçi politika izleme, orada etnik kimliğe karşı bir temizlik hareketi yürütme' diye uyardı. Suriye politikası için 'yanlıştır' dedi. Bugün Suriye'de savaşın içerisine girmiş, her gün şehitlerin geldiği bir dönemle karşı karşıyayız. Irak, İranla, Mısırla, Libya'yla kavgalıyız. Eskiden dünya kadar komşu ülkelerimize kavgalıydık, onlarla ilişkimiz yoktu. Şimdi Avrupayla bir ilişkimiz yok. Eğer bir milli güvenlik sorunu arıyorsa, bu kaçak saraya baksın, kendi siyasi partisine baksın. Bugün hergün şehit haberleri alıyorsak, Türkiye'de hangi şehirde ne zaman canlı bomba patlayacağını sorguluyorsak, bu IŞİD denen katil sürüsü Türkiye'de geziyorsa, PKK bu kadar güçlü şekilde eylem yapıyorsa, bunu sağlayan AKP'dir. O genel sekreterin temsil ettiği siyasi anlayıştır. Milli güvenlik sorunu var, ama bu milli güvenlik sorunu elinde iktidar olamayan, iktidar erkini kullanamayan ana muhalefet partisi değil, iktidarı temsil eden, hükümeti temsil eden o iradedir. Yani saraydadır. Yani, Tayyip Erdoğan, Tayyip Erdoğan bugün Türkiye için, AKP bugün Türkiye için bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. ve mutlaka Türkiye bundan kurtulmalıdır" dedi. OHAL ve Referandum tartışmalarını da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şöyle konuştu:

"CUMARTESİ OHAL'İ KALDIRIP PAZAR GÜNÜ REFERANDUM YAPACAKLAR"

"Tabiki Refarandumdan önce OHAL kalkar diyor. Anlaşılıyor ki Mart ayında OHAL'i kaldırıp Nisan'da refarandum yapacak. Utanmasalar Cumartesi günü OHAL'i kaldırıp Pazar günü Refardum yapacaklar. 143 gazetecinin tutuklu olduğu, akdemisyenlerin attığı bir imzadan meslekten atıldığı, bir partinin genel başkanını ve grup başkan vekilini söylediklerinden dolayı cezaevine atıldığı bir dönemde Anayasa tartışmları yapılamaz. Özgürlüğün olmadığı, herkesin susturulduğu bir dönemde Anayasa değişikliği çalışması yapılamaz. Bugün yıkıcı bir iradeyle karşı karşıyayız. Bu bölücü ve yıkıcı irade egemenliği meclisten alıp saraya devretmeye çalışıyor. Bu Cumhuriyeti kuran Kürtler, Türkler, Lazlar. Hep beraber kurulan bir Cumhuriyete karşı bir devrimle karşı karşıya. Dün kurucu irade, bugün yıkıcı irade hep birlikte hükümetin değerlerine sahip ve bağlı bizi farklı yapan barış için herşeye rağmen, Suriye, Irak, İran gibi yapmayan değerlerimize sahip çıkarak yani laikliğe, demokrasiye, Cumhuriyete sahip çıkarak bu değerlerimizi savunacağımızı belirtmek istiyorum."

CHP HEYETİ CASTRO'NUN CENAZESİNE KATILACAK

Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun ölümü nedeniyle hazırlanan taziye mesajını okuyan Ağbaba, CHP olarak kendi imkanlarıyla Castro'nun cenaze törenine katılacaklarını duyurdu.

Tahir Elçi adının Diyarbakır Havaalanı'na verilmesi konusunda bir öerilerinin olup olmadığı konusundaki bir soruya Ağbaba, "Trabzon'da il başkanları toplantısında böyle bir öneride bulunuldu. Halktan böyle bir talep gelirse, biz de bu talebi desteklemekten büyük bir gurur duyarız. Böyle bir talep varsa meclise teklif olarak sunabiliriz" diye yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Diyarbakır Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title