Haberler

Diyarbakır: Bakan Şener'in Diyarbakır Ziyareti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye'de Mevzuat Eksikliğinin Olmadığını, Gerekli Hassasiyetlere Göre Hazırlanmış Olduğu Halde Uygulanmasında Sorunlar Olduğunu Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye'de mevzuat eksikliğinin olmadığını, gerekli hassasiyetlere göre hazırlanmış olduğu halde uygulanmasında sorunlar olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'dan karayoluyla Diyarbakır'a gelen Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, valilik girişinde polis merasim mangası tarafından karşılandı. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Şener, daha sonra Vali Efkan Ala'dan son durum hakkında bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Şener, 21 vatandaşın sel felaketi nedeniyle hayatını kaybetmiş olmasının bütün ülke ve millet olarak üzüntü kaynağı olduğunu belirterek, "Cenab-ı Hak böyle felaketler vermesin. Ama millet olarak, devlet olarak nerde bir afet varsa felaket varsa yüreğimiz ordadır. Devlet olarak elimiz de ordadır. Burada da yaraların sarılması için devlet olarak yapılması gereken yapılır. Ankara'da başta Başbakanlık olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ilgili bakanlıklarda felaket nedeniyle yaklaşık 1 trilyon lira yardım gönderilmiştir. Bozulan yollar tamir edilmektedir. Çalışmalar devam etmektedir. Hasar tespitleri yapılmaktadır ve yapılmaya devam edecektir. Bakanlarımız bölgeye gelip yerinde incelemelerde bulunmuşlardır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye'de mevzuat eksikliğinin bulunmadığını ifade ederek, "Türkiye'de mevzuat eksikliği yoktur. Mevzuatımız yeterlidir. Gerekli hassasiyetlere göre hazırlanmış olduğu halde uygulanmasında sorun vardır. Uygulama safhasında maalesef kurallara uyulmamasından kaynaklanan bazı yanlış kentleşme anlayışları sürekli hasar miktarını arttırmaktadır. Bu tür olaylarda başta belediyelerimiz olmak üzere tüm ilgililer durumu tekrar gözden geçirip, yol haritalarını ona göre belirlemelidir. Bu yapıldığı takdirde, afet felaket olabilir ama can ve mal kaybı olmaz veya asgari olur" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Şener, Valilik ziyaretinin ardından THY'nin tarifeli uçağıyla Ankara'ya gitti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title