Haberler

"Dışkapı Hastanesi Yönetiminin Uygulamaları Hukuka Aykırı" İddiası

Ankara Tabip Odası, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Gerçekleşen Geçici Doktor Görevlendirmelerinin Neye Göre Yapıldığını Sorarken, Hastane Yönetiminin Tarikat Bağlantısı Olduğunu İddia Etti.

Ankara Tabip Odası, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen geçici doktor görevlendirmelerinin neye göre yapıldığını sorarken, hastane yönetiminin tarikat bağlantısı olduğunu iddia etti.

Ankara Tabip Odası, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen geçici doktor görevlendirmeleriyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Hastane ve yönetiminde ciddi sorunlar bulunuduğunu belirten SES Ankara Şube Başkanı Adem Bulut, hastanede örgütlenme istenmediğini bu nedenle hastane acilinde çalışan 18 doktordan 10’unun geçici görevlendirilildiğini, bu doktorların çoğunun sendika üyesi olduğunu bildirdi. Bulut, bu kadar yoğun bir acil serviste geçici görevlendirmelerin neye göre yapıldığının belli olmadığını söyledi.

Toplantıda, bir dönem hastane başhekimliği görevini yürüten Metin Aydın’ın ilk icraatının Başhekim Yardımcılarının odalarını kaldırıp makam odası olarak kullanıp içine mescit yaptırması olduğu belirtilirken, bu kişinin çalışanların ek ödemelerini önce İş Bankası , Sonra Ziraat Bankası ve en son diğer bankaların iptal edilerek Akbank’tan yapılmasını sağladığı kaydedildi. Aydın’ın bankalarla olan ilişkisini sorgulayan doktorlar toplantıda, hastane içindeki taksi durağının kaldırıldığını daha sonra bir otomobil karşılığı yeniden aynı kişilere verildiğini savundular. Nöbet ücretlerinin de doktorlara ödenmediği bilrdirilen toplantıda, Aydın’ın 9.6.2005 tarihinde görev süresi bitmesine karşın hergün hastaneyi geldiği ve performans ödeneğini aldığı açıklandı.

Toplantıda Bakan Danışmanı olan Mustafa Aksoy’un Metin Aydın’dan boşalan başhekimlik mamkamına vekaleten baktığı ifade edelirken, bu kişinin başhekimliğe vekalet etmesi için yeterli liyakatı bulunmadığı, çünkü başhekim olabilmek için doçent ve ya klinik şefi olmak şartı arandığına işaret edildi. “Mustafa Aksoy ve Metin Aydın’ın bu yasadışı uygulamalarından kendileri kadar Bakanlık da sorumludur” denilen toplantıda, Metin Aydın’ın görev geldiğinde bulunduğu mal beyanıyla şimdi ki mal varlağının aynı olup olmadığının araştırılmasını isteyen doktorlar, bu şahsın yaptırdığı villa ile, hastanede 4 trilyona mal olması gereken acil ameliyathanesinin nasıl 14 trilyona mal olduğunu ve ameliyathaneyi yapan şirket ile villayı yapan şirket arasında bağ olup olmadığını sordu.

“GATA’dan uzaklaştırılan Mustafa Aksoy’un Başhekimlik görevine vekalet etme yetkisi yoktur” denilen toplantıda, Metin Aydın’ın tarikat üyeliği nedeniyle soruşturma geçirdiği bildirildi. Toplantı’da “Bu şahıs hastaneye geldikten sonra Menzil Tarikatı Şeyhi kaç defa hastaneye gelmiştir ve Aydın bu şeşhin elini eteğini öpmüş müdür, öpmemiş midir” diye soruldu.

Ankara Tabip Odası Başkanı Önder Okay ise, Metin Aydın’ın görevi bittiği halde, hastaneye geldiğini, makam aracını kullandığını ve performans ücreti aldığını bildirdi. “Metin Aydın görevini sürdürebilir mi diye sorduk Sağlık Bakanlığı’na”, bize gelen yanıtta, “Bakanlığımız Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştdırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi Klinik Şefliği görevini ve hastane başhekimliği’ni yürüten Prof. Dr. Metin Aydın hakkındaki ilgili yazınız incelenmiştir. İlgili resmi kayıtların nasıl tetkik edildiğini anlaşılmadığı ancak, Prof. Dr. Metin Aydın 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 38’inci maddesine göre 27.06.2005 tarihinden itibaren 1 yıl süre ile görevlendirilmiştir. İlgili söz konusu hastanede görevini sürdürmüştür” denildi. Okay, “Bu yazı ile Metin Aydın’ın Başhekimlik görevini yürüttüğü kabul edilmiştir” dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title