Haberler

    Dijital Felaketlerden Korunmanın 5 Kuralı!

    Verileriniz sizin için hayati öneme sahipse, bu 5 ipucunu gözden geçirmenizde büyük fayda var!

    Bir kurumu taşıyan en değerli bilgiler günümüzde artık bilgisayarların disklerinde saklı. Ancak herhangi bir donanım arızası, bina hasarı, bölgesel elektrik kesintisi ya da çevresel-doğal felaketler, bütün değerli verilerin bir anda yok olmasına neden olabilir. Veri kurtarma çözümleri konusunda dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olan Double-Take'in Türkiye distribütörlüğünü yapan Stratus Bilişim Sistemleri'nin Teknik Müdürü Erkan Tuğral, felaket gelmeden mutlaka bir felaket kurtarma planının devreye sokulması gerektiğini söyledi. Tuğral, bu konuda kurumlara yönelik beş öneride bulundu.

    Erkan Tuğral'a göre, birçok firmanın felaket kurtarma planını uygulamaya sokarken yaşadığı en büyük sıkıntı, bu işe başlayabilmek. "Bütünü parçalara bölmek çok daha kolay plan yapabilmenizi sağlar" tavsiyesinde bulunan Tuğral, şu tespitleri yaptı: "İşletmeler için en önemli kaynak çalışanlarıdır, kullanılan aletlerin yerine yenileri konabilir ama çalışanların konamaz. Diğer tüm önlemleri almaya başlamadan önce çalışanlarınızın güvenliğini sağladığınızdan emin olun. Felaketin yaşanacağı durumlarda çalışanlarınızın da bu felaketin kurbanı olacağını ve firmayı kurtarmak için hazır bulunamayacaklarını hesaba katmayı unutmayın. Öncelikle insanları düşünün."

    Stratus Bilişim Sistemleri Teknik Müdürü Erkan Tuğral, kurumsal felaketlere dönüşecek veri kayıplarının önlenmesi için şu beş öneride bulundu:

    1. İşinizin büyümesini neyin sağladığını bilin

    Bu sistemleri belirleyin ve kaynaklarınızı öncelikle bunları korumak için harcayın. Bütün sistemler, aynı şekilde korunmaya gerek duymazlar. Uygun bütçeli bir felaket kurtarma planı ile önceliklerinizi belirleyebilir ve bu makinelerinizi en kısa zamanda hayata döndürebilirsiniz.

    2. Veriyi bina dışında saklayın

    Binayı etkileyen bir felaket durumunda verinizi kurtarmanızı sağlamanın en hızlı yoludur. Felaket olduğunda makinelerinizi başka bir yerde ayağa kaldırmanız gerekse bile en azından veriniz güvende olacaktır.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Türkiye Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title