Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Merzifon'da şehit acısı ikiye katlandıŞIRNAK'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden 29 yaşındaki Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ile 38 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın memleketleri olan Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde, şehit acısı ikiye katlandı.

Merzifon'da şehit acısı ikiye katlandı

ŞIRNAK'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden 29 yaşındaki Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ile 38 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın memleketleri olan Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde, şehit acısı ikiye katlandı. İki şehit son kez baba evlerine getirilirken, gözyaşı sel oldu.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Şenoba Beldesi'nde önceki gece helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ile Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın cenazeleri dün gece askeri uçakla Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki 5'inci Ana Jet Üssü'ne getirildi. Ardından Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İki şehidin cenazeleri bugün son kez memleketlerindeki baba ocaklarına götürüldü. Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş'ın cenazesi Bahçeli Evler Mahallesi'ndeki baba evine getirilmesinin ardından gözyaşı sel oldu. Şehit için Kuran-ı Kerim okunup yakınlarından helalik alındı.

EŞİ 6 AYLIK HAMİLEYDİ

2010 yılında göreve başlayan Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş'ın ilk çocuklarına 6 aylık hamile olan ev kadını eşi Gizem Kesikbaş, güçlükle ayakta durabildi. Kız bebek bekleyen Gizem Kesikbaş, şehit eşinin tabutuna dokunup "Sana kızımızı getirdim Aşkım" diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin babası Ali Kesikbaş'ın vefat ettiği belirtilirken, annesi Halime Kesikbaş da oğlu için ağıt yaktı. Şehit Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş'ın İzmir'de görev yaptığı, 15 gün önce geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ 2 ÇOCUK BABASIYDI

Şehit Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın cenazesi de son kez Tekke Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Türk bayraklarıyla donatılan evinin önünde şehit Uzman Çavuş İncekar için Kuran-ı Kerim okunup yakınlarından helallik alındı. 2002 yılında göreve başlayan ve 2 çocuk babası olan şehidin eşi 35 yaşındaki Satı İncekar gözyaşlarına boğuldu. Şehit eşi, havacı asker kıyafeti giydi. Çocukları 12 yaşındaki Ata Yağız ve 8 yaşındaki Ali Yiğit babalarının tabutu başında gözyaşı döktü. Ata Yağız şehit babasının şapkasını başına taktı. Şehit Uzman Çavuşun babası İsmail ve annesi Nurdane İncekar da güçlükle ayakta durabildi.

Şehit Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın da İzmir'de görevli olduğu, geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtildi.

İki şehidin cenazeleri baba evlerine son defa getirilmelerinin ardından cenaze namazı kılınmak üzere Kara Mustafa Paşa Camii önüne götürüldü.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR

Kara Mustafa Paşa Camii önündeki Cumhuriyet Caddesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin  Komutanı  (EDOK)  Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Amasya Valisi Salih Işık, şehitlerin yakınları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehitlerin silah arkadaşları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Törende şehit Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş'ın 6 aylık hamile eşi Gizem Kesikbaş gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Halime Kesikbaş da oğlunun tabutunun başında ağıt yaktı.

Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın eşi Satı İncekar da Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine sarılıp ağladı. Şehidin annesi Nurdane İncekar güçlükle ayakta durabildi.

İki şehit için Cuma namazının ardından peşpeşe cenaze namazları kılındı. Askerler tarafından omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına götürüldü. Bir süre iki cenaze aracı peşpeşe kortej eşliğinde aynı caddede gitti. Ardından ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen vatandaşlar 'Şehitler Ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. İki şehidin cenazesi ilçede bulunan şehitlikte toprağa verildi.

Görüntü Dökümü :

-----------------------------

-şehit evinden detay

Şehit abdulmuttalip kesikbasin cenazesinin gelişi

-eşinin ve ailesinin tabuta sarilip ağlaması

-helallik alınması

-cenaze aracinin gidisi

-Sehit uzman çavuş hakan incekar'in evinden detay

-cenazenin gelişi

-hellalik alinmasi

-cenazenin gidişi

-tören alayindan detay

-sehitlerin gelişi

-sehit eşleri ve ailelerinin tabuta sarilip ağlaması

-cenaze namazının kilinmasi ve dualarin edilmesi

-Askeri torenden detaylar

-şehitlerin cenaze araçlarına konulmasi

-Cenaze araçlarının gidişi

Haber-Kamera:  Yaprak KOÇER- Hakan AKGÜN- Sinan HARMANCI/ MERZİFON (Amasya), -

===========================================

Malatya'da PKK operasyonunda 5 tutuklama

MALATYA'da terör örgütü PKK/KCK operasyonunda gözaltına alınan 7 şüpheliden 5'i tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Merkez ilçe Battalgazi ve Yazıhan'da 6 adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptığı ve yardım yataklık ettikleri iddiasıyla S.C., Y.B., Ş.Ç, S.B.,Y.S., M.Ç., Ö.İ. gözaltına alındı. Şüpheliler,

jandarmadaki sorgusunun ardından götürüldükleri adliyede PKK'ya üye olmak suçundan mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 5'i tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ekipler tarafından çok sayıda belgeye de el konuldu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mikail PELİT/MALATYA, -

===============================================

Yunanistan'da kaçmak isteyen 6 FETÖ'cü çocuklarıyla birlikte yakalandı

EDİRNE'nin Yunanistan'a sınır Meriç İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve haklarında arama kararı bulunan doktor, astsubay ve öğretmenlerin bulunduğu 6 kişi, 4 çocukla birlikte yakalandı.

Edirne 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı sınır devriye askerleri Yunanistan'a sınır Meriç İlçesi sınırı kaçak geçmeye çalışan aralarında 4 çocuğun olduğu 10 kişiyi gözaltına aldı. Askerlerin yaptığı kimlik kontrolünde şüphelilerin FETÖ/PDY soruşturmasından ihraç edilen doktor F.İ., astsubay H.K., öğretmenler Y.E., F.Ç., M.C., H.C. olduğunu tespit edildi. Jandarmaya teslim edilen şüphelilerle ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Ali Can ZERAY/EDİRNE, -

==================================================

Gaziantep'te FETÖ şüphelileri adliyede

GAZİANTEP'te, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan şirket yetkilisi 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağlayan şirketlere yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 3 şirkette yetkili olan C.E., M.E., İ.E. ve L.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işlerlerinde yapılan aramada ise Fethullah Gülen imzalı lale figürü el yazısı şeklinde tablo, belge ve çok sayıda dokuman ele geçirildi. Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Ele geçirilen malzemeler

Lale figürlü tablo

Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

=============================================

Bu yaprak sarmalar, Mehmet'in geleceği için

ANTALYA'da serabral palsi hastası oğlu 7 yaşındaki Mehmet Ercan'ın tedavisi için evinde sarma yaparak satan 44 yaşındaki Semra Sönmez'e, Türkiye'nin farklı illerinin yanı sıra ABD, Almanya, Rusya ve İngiltere'den destek geldi.

Kepez ilçesinde serabral palsi hastası oğlu ile birlikte yaşayan Semra Sönmez, okul çağına gelene kadar evlere temizliğe giderek geçimini sağladı. Oğlu okula başlayınca yarım gün temizliğe gitmeye devam eden Sönmez, Mehmet'in geçen hafta büyük bir ameliyat geçirmesinin ardından oğluna bakabilmek için gittiği temizlik işlerini bırakmak zorunda kaldı. Oğlunun fizik tedavi masrafları ve idealleri için evinde sardığı yaprak sarmaların satışı için sosyal medyadan duyuru yapan Sönmez'e, Antalya'nın yanı sıra Türkiye'nin farklı illerinden sipariş gelmeye başladı. ABD, Almanya, Rusya ve İngiltere'den sipariş geldiğini belirten Sönmez, bu kişilerin sarmaları kendilerine göndermek yerine hayır kurumlarına teslim edilmesini istediğini söyledi.

BAĞIŞ YAPANLARIN SARMALARI HAYIR KURUMLARINA

Semra Sönmez, "Yaprak sarması yaparak çocuğumun ideallerine katkıda bulunuyorum. Ben bu işi sosyal medyada yaydım. Önce buradan ulaştılar. Burada yaşayanlar için ise iki mekan tespit ettim. Oraya götürüp bırakıyorum. Şehir ve ülke dışından bağış yaparak sarmaları satın alanlar oluyor. O sarmaları da periyodik olarak hayır kurumlarına, rehabilitasyon merkezlerine götürüyorum" diye konuştu.

ÖĞRENCİYE İNDİRİM

Mehmet için sarmaları satın almadan para vermek isteyenler olduğunu dile getiren Sönmez, bunu kabul etmediğini söyledi. Sönmez, "Bu şekilde devam edersem halka büyümeye devam edecek" dedi. Semra Sönmez'e Manisa'dan bir hayırsever ise yaprak göndererek destek vermek istedi. Sipariş sayısının artmasının ardından Sönmez'e komşuları da yaprak sararak destek oluyor. Sönmez, sarmanın kilosunu 35 liraya, öğrencilere ise 30 liraya satıyor. Sönmez, canı çok isteyip parası olmayanlara da ücretsiz gönderiyor.

Daha önce de oğlunun bazı ameliyatlar geçirdiğini anlatan Sönmez, "Leğen kemiğinde bir dönme, omurgada eğilme vardı, Ankara'da özel bir hastanede ameliyat ettirdik. İleride kasların sıkışıp, adım atması zorlaşmasın diye kas gevşetmesi de aynı anda yapıldı. Büyük bir operasyon geçirdi. Ameliyat masraflarını Antalyaspor Kulübü ve sporcuları karşıladı" diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinden, hayırseverlerden güzel dönüşler olduğuna dikkati çeken Sönmez, Şemdinli'den bir askeri birlikten de yaprak sarması talebi geldiğini dile getirdi. Sönmez, oğlunun ihtiyacı olan engelli pusetinin de Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından karşılanacağını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Anne Semra Sönmez yaprak sararken

Anne ve oğlundan detay

RÖP: Semra Sönmez

Anne ve oğlu detay

HABER: Hasan DEMİRBAŞ- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

===============================================

Meralarına müze yapılmak istenmesine tepki gösteren kadınlar, vali gelmeden yolu açmadı

KÜTAHYA'da daha önce merkeze bağlı köy olan İnköy Mahallesi'nde oturan çoğunluğu kadın yaklaşık 300 kişi, hayvan otlattıkları meraya müze yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Ellerinde sopa, tırmık, kazma, kürek ve baltayla Kütahya-Eskişehir karayolunu yaklaşık 1 saat araç trafiğine kapatan kadınlar, Vali Ahmet Hamdi Nayir'in gelmesiyle yolu trafiğe açtılar.

İnköy Mahallesi'nde oturanlar bugün öğle saatlerinde traktörlerle ve yanlarında yaklaşık 2 bin kadar büyükbaş hayvanlar birlikte Kütahya Otogarı karşısındaki arkeoloji müzesi inşaatının olduğu İnköy Çayırı olarak adlandırılan yere geldi. Çoğunluğunu yöresel beyaz başörtü takan kadınların oluşturduğu kalabalık, temeli yeni atılan müze inşaatının durdurulmasını istedi.

Müze yapılacak yerin köye ait mera olduğunu, yıllardan beri burada hayvanlarını otlattıklarını söyleyen kadınlar, işçilerin kaldığı konteynırlara sopalarla vurarak 'Müze istemiyoruz' diye bağırdı. Kadınlar daha sona Kütahya-Eskişehir karayolunu araç trafiğine kapattı. Kadınlar Vali ve belediye başkanı gelmeden yolu trafiğe açmayacaklarını söyledi.

Olayın olduğu yeni çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kütahya Emniyet Müdürü Hasan Çevik de olay yerine gelerek kadınlara yolu trafiğe açmaları konusunda uyarıda bulundu. Kadınlar müdür Çevik'e Vali gelmeden yolu trafiğe açmayacakları tekrarladı.

Yolun kapanması nedeniyle karayolunda yaklaşık 8 kilometrelik araç konvoyu oluştu.

Daha sonra olay yerine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkanı AK Parti'li Kamil Saraçoğlu geldi. Vali Nayir kadınlara öğlede sonra Valiliğe gelmelerini ve konuyu orada konuşup bir çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Bunun üzerine kadınlar yolu trafiğe açtı.

Görüntü dökümü:

-Meradaki traktörlerin, büyükbaş hayvanların ve kalabalığın görüntüsü,

-Ellerinde sopa olan kadınlar bağırırken,

-Yaşlı bir kadın ile erkeğin konuşmaları

-Kadınların konternırlara vurmaları

-Kadınların karayolunu araç trafiğine kapatmaları,

-Emniyet Müdürü Hasan Çevik'in kadınlarla konuşması,

-Vali ile belediye başkanının olay yerine gelmeleri,kadınlarla konuşmaları,

-Kalabalığın dağılması,

-Oluşan araç konvcoyunu görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

=========================================

İftar sofrasının görünmez kahramanları

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde belediye tesislerinde özel aşçılar tarafından her gün 5 bin kişi için iftar yemeği hazırlanıyor.

Sandıklı Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca yaklaşık 5 bin kişiye yemek veriliyor. Hüdai Kaplıcalarındaki belediyeye ait yemekhanede 8 belediye aşçısı tarafından hazırlanan yemekler için hummalı çalışma her gün saat 10.00'da başlıyor. İftar saati yaklaştığında yemekler hazır hale gelirken, yemekhane içerisinde 50 dereceye çıkan sıcaklığa rağmen çalışmayı sürdüren aşçılar, Ramazan boyunca hazırladıkları yemekleri sefer tasları ve kazanlara dolduruyor. Yemekler daha sonra yardıma muhtaç ailelere belediye işçileri tarafından dağıtılırken, kazanlara konulan yemekler ise iftar çadırına ve mahalle iftarlarına gönderiliyor.

Aşçılardan 46 yaşındaki Ahmet Özer, "8 arkadaş birlikte her gün iftar çadırı, sokak iftarları ve yardıma muhtaç aileler için 5 bine yakın yemek hazırlıyoruz. Yemeklerimiz genelde tatlı ile birlikte 4 çeşit. Ramazan boyunca vatandaşımıza bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. 20 yıldır Ramazan aylarında yemek yapıyorum. Daha önce sadece iftar çadırı vardı. Ama Mustafa başkanın zamanında mahalle iftarlarının ve yardıma muhtaç ailelere de yemek verilmesiyle yemek sayımız da 5 bine kadar çıktı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Aşçılar toplu yemek hazırlarken

Çorba hazırlanırken

Pilav hazırlanırken

Et pişirilirken

Helva hazırlanırken

Pişen etler sefer tasına konurken

RÖP: Ahmet Özer (Aşçı)

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Merzifon Kütahya Amasya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title