Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

(ek görüntüyle geniş haber)1- TEM'DE DEMİR YÜKLÜ TIR DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ Haber: İhsan YALÇIN - İSTANBUL DHATEM Otoyolu'nda kaza yapan demir yüklü TIR'ın sürücüsü hayatını kaybetti.

(ek görüntüyle geniş haber )

1- TEM'DE DEMİR YÜKLÜ TIR DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ

Haber : İhsan YALÇIN - İSTANBUL DHA

TEM Otoyolu'nda kaza yapan demir yüklü TIR'ın sürücüsü hayatını kaybetti.

TEM Otoyolu Çatalca mevkii Edirne istikametinde ilerleyen TIR'ın sürücüsü henüz belirnemeyen nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. TIR kontrolden çıkarak orta bariyere çarptı. Barilerleri ezerek ilerleyen TIR, otoyol yönlendirme levhasını devirdikten sonra durdu.

Kazada, TIR'ın dorsesindeki inşaat demirleri yola ve aracın şoför mahallinin üzerine devrildi. Feci kazada TIR şoförü, demirlerin

altında kalarak yaşamını yitirdi.  Vinç yardımıyla demirlerin kaldırılmasının ardından şoförün cesedi çıkarıldı.

Kaza nedeniyle TEM Otoyolu'nda bir süre iki yönde de trafik durdu. TIR'ın, yola saçılan demirlerin ve bariyer parçalarının kaldırmasının

ardından trafik akışı sağlandı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Kazayla ilgili görüntüler

-Demirlerin kaldırılması

-Cesedin çıkarılması

-Trafikten görüntüler

08.08.2017 - 09.59 Haber Kodu : 170808027

08.08.2017 - 10.32 Haber Kodu : 170808039

========================

2 - ATAŞEHİR'DE POLİS ARACI DEVRİLDİ : 1 YARALI

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - Ramazan EĞRİ- İSTANBUL-DHA

Ataşehir'de devriye görevi yapan polis aracı, park halindeki araca çarptıktan sonra devrildi. Kazada bir polis memuru sıkıştığı yerden itfaiye tarafından kurtarıldı.

Kaza saat 08.30 sıralarında Mevlana Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde meydana geldi. Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler büro amirliğine bağlı polis aracı seyir halindeyken bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Park halindeki bir araca çarpan polis aracı  devrildi. Kazada sürücü araç içinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevkedildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçta sıkışan polis memurunu Ökkeş Çelik'i sıkıştığı yerden kurtardı. Yaralı polis, ambulansla hastaneye kaldırılırken hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Kaza yerine gelen meslektaşları kaza yapan araçtaki silah ve malzemeleri araçtan çıkardılar. Kaza nedeniyle cadde bir süre trafiğe kapandı. Çevredeki  bir vatandaş büyük bir ses duyduğunu belirterek "Dışarı çıktım bir baktım polis aracı devrilmiş. Çok korktum, itfaiye ve sağlık ekiplerini çağırdık " diye konuştu.

Kazayla ilgili inceleme devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Devrilen polis aracının görüntüsü

-İtfaiye ekiplerinin çalışması

-Yaralı polis memurunun araçtan çıkarılması

-Ambulansa konması

-Araçtam çıkarılan malzemeler

-Çevredeki vatandaşlar ile röp

-Genel ve detay görüntüler

08.08.2017 - 09.21 Haber Kodu : 170808015

=============================

3-  BEYOĞLU'NDA SİLAHLI SOYGUN

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM -Mustafa ÖZDABAK İSTANBUL DHA

Beyoğlu'nda bir market silahlı 2 kişi tarafından soyuldu.

Olay, Kaptanpaşa Mahallesi, Fatih sultan Caddesi'ndeki markette  saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Bir  motosiklet ile markete gelen silahlı ve kasklı soyguncular, görevlileri tabanca ile tehdit etti.Silah zoruyla kasayı açtıran soyguncular kasada bulunan yaklaşık 10 bin lirayı aldı. Soyguncular market görevlilerini de markete kilitleyerek kaçtı. Motosikletle kaçan soyguncuları gören esnaf kilitli kalan görevlileri kurtardıktan sonra olayı polise bildirdi. Görevlilerden bilgi alan polisler, kaçan soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı.

SİLAHLARI VE KASKLARI VARDI

Görgü tanığı Erol Çerman "İki kişilerdi.Silahları ve kaskları vardı. Biri dışarıda bekledi. Diğeri içeri girerek paraları aldı. Motosiklet ile kaçtılar. Biz içerideki çalışanları sakinleştirdik. Polisi aradık" dedi.

BİR HAFTADA İKİNCİ SOYGUN

Geçen hafta aynı mahallede başka bir markete gelen iki soyguncu, çalışanları silahla tehdit ederek 15.300 lira ile kayıplara karışmıştı.

Polis soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Vatandaşlarla röp.

Soyulan marketten görüntü

Olay yerindeki polis ekipleri

Olay yerindeki güvenlik şeridi

Genel ve detaylar

08.08.2017 - 10.56 Haber Kodu : 170808046

================================

4- BAHÇELİEVLER'DE YANGIN

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

Bahçelievler'de 3 katlı binanın en üst katında çıkan yangında daire kullanılamaz hale geldi.

Yangın sabah saat 09.15 Çobançeşme Mahallesi Toptaşı sokak üzerindeki 3 katlı binanın en üst katında çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Kocasinan ve Başakşehir itfaiye ekipleri merdiven uzatarak yangına müdahale etti. Evde kimsenin olmadığı sırada çıkan yangın itfaiyenin yaklaşık yarım saat süren müdahalesiyle söndürüldü. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Küçük çaplı alevler(cep telefonu)

-İtfaiyenin müdahalesi

-Çıkan dumanlar

-Yangını izleyen vatandaşlar

-Polis ekipleri

-Sokaktan görüntü

-Detaylar

08.08.2017 - 10.57 Haber Kodu : 170808047_

============================

5- "ŞİKEDE KUMPAS DAVASI"NIN 12. DURUŞMASI BAŞLADI

Haber: Yüksel KOÇ / İSTANBUL,

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski futbolcular Ümit Karan ve İbrahim Akın'ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler hakkında, "Futbolda şike soruşturması" adı altında "Kumpas" kurdukları iddiasıyla aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 14'ü tutuklu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Cezaevi yerleşkesinin karşısında kurulan duruşma salonunda yapılan davanın 12 duruşmasına 12'si tutuklu 10'u tutuksuz 22 sanık katıldı. Duruşmada şike soruşturması sürecinde Organize Şube Müdürlüğü'nde tape ve dinlemede görev yapan tutuklu sanık olan eski polis memuru Abdullah Çelik'in sorgusu ile sürüyor.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede bir numaralı sanık Fetullah Gülen. Eski milletvekili İhsan İşbilen, işadamı Muammer İhsan Kalkavan, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, eski Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç, kapatılan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 108 sanık, Aziz Yıldırım ve futbol dünyasındaki bir çok isme, "Futbolda şike soruşturması" adı altında "Kumpas" kurmakla suçlanıyorlar.

İddianamede sanıklar hakkında, "Kişiler arasındaki aleni olyaan konuşmaları kayıt etmek", "Özel hayata ilişkin görüntü e sesleri ifşa etmek", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", "Haberleşme gizliliğini ihlal etmek", "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "Resmi belgede sahtecilik", "İftira", "İftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olmak" ve "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından 8 yıldan 85 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezaları isteniyor.

İddianamede, Aziz Yıldırım, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Yılmaz Vural, Emmanuel Emenike, Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Hikmet Karaman, Deniz Tolga Aytöre, Ümit Karan, Mahmut Özgener, Mustafa Sani Şener, Gökçek Vederson, İbrahim Akın, Mecnun Odyakmaz, Sami Dinç, Sadri Şener, Murat Özaydınlı, İskender Alın, Cemil Turhan, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu gibi futbol dünyasından toplam 75 müşteki ve 91 mağdur yer alıyor.

==========================

6-  KAZA, MAGANDA KURŞUNU KURBANI 12 KÖPEK 'ENGELLENENLER EVİ'NDE

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,

İstanbul'da trafik kazaları veya magandaların açtığı ateşle yaralanan ve yaşamlarını engelli olarak sürdürmek zorunda kalan 12 köpek Beylikdüzü'nde bakım altında tutuluyor.

Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Barınağı'nın 'Engellenenler Evi' sorumlusu Deniz Sırvermez, bu bölüme trafik kazası veya kurşun yarasından omurgası zarar gören  hayvanların 'Yatalak' halde getirildiğini söyledi. Bu köpeklere ayrı ünitede özenle baktıklarını, tedavi, yiyecek  olmak üzere tüm gereksinimlerini karşılamaya çalıştıklarını anlatan  Sırvermez, bu hayvanların omurga kırığından dolayı arka ayaklarını kullanamadıklarını anlattı. Deniz Sırvermez, şöyle dedi:

"Tüm tedavi bakımlarını yapıyoruz. Sağlığına kavuşanları bölgelerine bırakıyoruz. Yürüyemeyecek durumda olanları son günlerine kadar bizimle beraber yaşatmaya çalışıyoruz. Engelleri onlar için çok zor. Hedefimiz; onların yaşam kalitesini yükseltmek. Bir bölümüne alışabilmeleri için yürüteç takıyoruz. Bazıları kullanamıyor. Her gün kesinlikle 1 kez banyyaptırıyoruz. Günlük aktivitelerini sürdüren engelli köpeklerin hepsi lider pozisyonunda. Hiç biri sakin değil, özgüvenleri çok yüksek. Onlar mutlu, biz de mutluyuz. Engellenenler Evi'nde şu an 12 köpek bulunuyor. Ama bu sayı değişiyor."

Engelli hale gelen köpeklerin bakımdan sorumlu Sırvermez, zorunlu konuklarının büyük bölümünün trafik kazasından bu hale geldiğini, bazılarına ise, ateş edildiğini anlatırken şöyle dedi:

"NEDEN SEVMEYİ DENEMİYORLAR?"

"Sürücülerin kesinlikle araçlarını yavaş kullanması gerekiyor. İnsanlar için de hayvanlar için de hiç bir fark göremiyorum. Hızlı gidince bir insanı da, hayvanı da ezebilirsiniz. İkisinin de sonu kötü bitiyor. Bunlar ömürleri boyunca sakat kalıyor. Bunların vebalini almasınlar yavaş kullansınlar. Dikkat etsinler. Onların yaşamaya hakkı var. Sokaklarımızda onara sahip çıkmamız gerekiyor. Kurşun ile yaralanan hayvanlarımız var. Bencil olmamamız onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Köpekleri istemiyorlar, yanlarından uzaklaşmasını istiyorlar. Kin nefret olayımız var. Neden sevmeyi denemiyorlar da neden zarar vermeyi öldürmeyi seçiyorlar. Bunu hala sorguluyorum. Umarım daha sevgi ile büyür tüm canlılarla yaşamımız sürdürmeliyiz.

'Deniz yıldızı' ismini verdiğimiz köpeğimiz 1.5 yıldan bu yana omurgasında kemiklerinde kurşunla yaşamak zorunda. Onların çektiği eziyet; yaşam mücadelesi. Bunlar için hiç bir şey diyemiyorum."

Görüntü Dökümü:

-------------

-Beylikdüzü Hayvan Barınağı 'Engellenenler Evi' tabelası ve içinden görüntüler

-Kazalarda sakat kalan köpekler

-Köpeklerden sorumlu Deniz Sırvermez ve açıklamaları

-Kurşun yarası ile burada bakılan 'Deniz Yıldızı' isimli köpek

08.08.2017 - 10.29 Haber Kodu : 170808040_

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Yıldırım Çatalca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title