Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- UKRAYNA UYRUKLU KADIN EVİNDE BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜHaber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA Güngören'de Ukrayna uyruklu 38 yaşındaki Christine Rommel, yaşadığı apartman dairesinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu.

1- UKRAYNA UYRUKLU KADIN EVİNDE BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

Güngören'de Ukrayna uyruklu 38 yaşındaki Christine Rommel, yaşadığı apartman dairesinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu.

Olay, Tozkoparan Mahallesi Sergili Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir binanın 3'üncü katında saat 00.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, tek başına yaşayan Ukrayna uyruklu Christine Rommel'in evine akşam saatlerinde kişi ya da kişilerle geldi. Bir süre sonra eve gelen kişi veya kişiler evden ayrıldı. Komşuları durumdan şüphelenerek Rommel'in kaldığı daireyi kontrol etti. Rommel'in bıçaklandığı fark eden komşuları durumu hemen polise ve sağlık görevlilerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Rommel'in öldüğünü belirledi. Rommel'in cesedi, olay yeri ekiplerinin 2 saat süren incelemesinin ardından cenaze aracıyla otopsi yapılması için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Evden görüntü

-Olayın yaşadığı daireden görüntü

-Polis ekipleri

-Olay yeri inceleme ekipleri

-Cenaze aracından görüntü

-Cesetten görüntü

-Cesettin cenaze aracına kaldırılması

-Genel ve detaylar

17.07.2017 -05.12 Haber Kodu : 170717027_

==============================

2- ÜMRANİYE'DE YAPI MARKETİN DEPOSU ALEV ALEV YANDI

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN / İstanbul, DHA

Ümraniye Dudullu'da bir yapı marketin deposunda yangın çıktı. Alevler yaklaşık 500 metrekare alana kurulu olan deponun yanında bulunan 5 dükkana sıçradı. Dükkanların da çatı kısmı yanerken, itfaiyenin bir saatlik çalışması sonucunda yangın kontrol altına alındı.

Yangın, Ümraniye Dudullu Mahallesi Kürkçüler Caddesi'nde bir bulunan bir yapı marketin depo kısmında saat 19.00 sıralarında çıktı.

Edinilen bilgilere göre depodaki kömürlerin bulunduğu bölgede henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevler 500 metrekarelik bir alana kurulu deponun bitişiğindeki 5 dükkana sıçradı. Dükkanların da çatı kısmı yanerken vatandaşlar olayı itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine kısa sürede gelen çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Ekipler yangına müdahale ederken, polis çevrede güvenlik önlemi aldı.

VATANDAŞLAR İTFAİYEYE YARDIM ETTİ

Vatandaşlar yangının söndürülmesi için itfaiye erlerine yardım etti. Hortumları duvarların üstünden atlatan vatandaşlar itfaiye erlerinin işlerini kolaylaştırdı.Bazı esnaflar yangına aldırış etmeden dükkanlardan mallarını çıkartmaya çalıştı. Yangından çıkan dumanlara aldırış etmeyen vatandaşlar burunlarını kapatarak çalışmaları izlediler. Sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bulunurken yangın yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Yangında herhangi bir ölü veya yaralanma olmazken depoda ve dükkanlarda maddi hasar meydana geldi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Yangın

-Alevler

-Gökyüzünü saran kara duman

-İtfaiyenin müdahalesi

-Vatandaşlar

-Görgü tanıkları ile röportajalar

-Polis

-Sağlık ekibi

-Zıhlı araç

-Yanan dükkanlar

-Vatandaşların itfaiyeye yardım etmesi

-Esnafın yanan dükkandan eşyalarını çıkartması

-Genel ve detay

16.07.2017 - 20.34 Haber Kodu : 170716244_

======================

3- ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ALEV ALEV YANDI

Haber-Kamera: Ozan URAL / İSTANBUL DHA

Kağıthane'deki İETT Otobüs Garajı'nda bugün saat 03.00 sıralarında park halindeki özel halk otobüsü bilinmeyen bir nedenle yandı.

Yangın, saat 03.00 sıralarında Kağıthane'deki İETT otobüs garajında bulunan özel halk otobüsünde meydana geldi. Henüz öğrenilemeyen bir nedenle yanmaya başlayan otobüsü kısa sürede alevler tamamen sardı. Çevredeki vatandaşlar durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Bu sırada yanan otobüs bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye, yangına müdahale etti. Alev topuna dönen otobüs itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdükten sonra soğutma çalışması yaptı. Yanan otobüs ise kullanılamaz hale geldi.

İtfaiye ekiplerinin yangını tamamen söndürmesinin ardından polis ekipleri yanan otobüs üzerinde ve garajda olay yeri incelemelerinde bulundu. Yangının çıkış sebebini belirlemek için itfaiyenin çalışmaları ve polisin soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Telefon kamerası görüntüsü

-Yanmış otobüs

-Polis ekipleri

-İtfaiye ekipleri

-Toplanan vatandaşlar

-Genel ve detaylar

17.07.2017 - 05.09 Haber Kodu : 170717026

=======================

4- İSTANBUL'DA "DEMOKRASİ NÖBETİ" ETKİNLİKLERLE SÜRDÜ

Haber-Kamera: İstanbul DHA

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İstanbullu vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor. Esenler, Zeytinburnu, Bağcılar ve Küçükçekmece'de de etkinlikler çerçevesinde alana gelen vatandaşlar kurulan platformdaki programları seyretti. Etkinliklerle birlikte "Demokrasi Nöbetleri"ni tutmaya devam eden vatandaşlar ellerindeki Türk Bayraklarını sallyarak şarkı ve türkülere eşlik etti. "Demokrasi Nöbetleri"leri gece boyunca Kuran-ı Kerim okunması, dualar edilmesi ile devam etti. Bazı programlarda 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ile ilgili videolar gösterildi.

"ZALİME KARŞI MAZLUMUN GALİBİYETİDİR BU"

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'ndaki Demokrasi Nöbetine katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın bir konuşma yaptı. Aydın konuşmasında şunları söyledi. "İlk defa dünya tarihinde silaha karşı silahsız olanlar halk ve seçilmiş lider yola çıktı, Yine askerlerimizin sağlam olanları, hain olmayanları, emniyet teşkilatındaki temiz vatanperver olan bürokratlarımızla, kardeşlerimizle beraber bir tarih yazıldı. Dünyada ilktir. Zalime karşı mazlumun galibiyetidir bu. 15 Temmuz'dan sonra artık dünyayı yöneten güçler, dünyayı kendi istek ve arzuları gibi şekillendirmek isteyen ülkeler ve halen Türkiye ile üstü örtülü bir şekilde taşeronları kullanarak savaş halinde olan ülkeler gördüler ve bildiler. ve görecekler ve bilecekler. 15 Temmuz onların dünyadaki zulüm düzenlerinin yıkılışının ayak sesi olmuştur. Allahın izniyle"

"BİR DAHA RABBİM BU ÜLKEYE 15 TEMMUZLARI YAŞATMASIN"

Bağcılar'daki "Demokrasi Nöbeti"ne katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da burada yaptığı konuşmada, "Bir daha rabbim bu ülkeye 15 Temmuzları yaşatmasın diye gelecek nesillerimize aynen Malazgirt'te, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşları'nda olduğu gibi, 15 Temmuz'u da gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmanın heyecanını yaşıyoruz ve yaşayacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Bunu bir takım farklı art niyetlerle, farklı noktaya çekenlere de asla ve asla fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Esenler, Zeytinburnu, Bağcılar ve Küçükçekmece'de kurulan platformlar

-Kuran-ı Kerim okunması

-Dualar eilmesi

-Video gösterimleri

-Dev Türk Bayrakları

-Bayrak sallayan vatandaşlar

-Murat Aydın'ın konuşması

-Lokman Çağrıcı'nın konuşması

-Genel ve detaylar

17.07.2017 - 00.47 Haber Kodu : 170717004_

17.07.2017 - 00.51 Haber Kodu : 170717005_

17.07.2017 - 00.52 Haber Kodu : 170717006

=============================

5- TAKSİM MEYDANI'NDA DEMOKRASİ NÖBETİ

Haber- Kamera: Ozan URAL/ İSTANBUL DHA

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor. Taksim meydanı'nda da etkinlik çerçevesinde alana gelen vatandaşlar meydanda kurulan platformda verilen konserlere Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti. Şehit Ömer Halisdemir'in heykeline yoğun ilgi bugün de devam etti. Şehit Ömer Halisdemir'in heykeline gelen vatandaşlar sırayla fotoğraf çektirdiler. Alana gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da "15 Temmuz 2016'dan bu yana vatandaşımızın o ilk günkü heyecanı bugüne sağlamlaştırarak geldiğini, Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet ülküsünün iyice insanlarımızın içerisine yerleştiğini ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü konusunda hassaslaştığını, Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından bu memlekette oynanan oyunların farkında olduğunu hissediyorum. 15 Temmuz Darbe girişiminin milletimizin birlik ve beraberliğine, vicdanına, aklına yapılmış bir saldırı. Doğrudan vatanın tamamını hedef alan bir hain saldırı olduğunu özümsemiş. Aksi takdirde bu kalabalıkları, coşkuyu insanların bu işi sahiplenmesini izah etmem mümkün değil. Bugün, seneyi devriyesinde bunu yaşıyoruz Taksim Meydanı'nda. İnsanımızın ruh hali, olaya yaklaşımı bu çerçevede" şeklinde konuştu. Ayrıca, İstanbul'un değişik noktalarında toplanan çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayrakları, ile demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Görüntü dökümü:

----------------

-Alana toplanan vatandaşlar

-Konser

-Röportaj

-Fotoğraf çektirenler

-Genel ve detaylar

16.07.2017 - 22.36 Haber Kodu : 170716254_

=============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeytinburnu İstanbul Güngören Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title