Haberler

Devlet Korumasını Kabul Etmediler

Annelerini Korumayan Devletin Korumasını Kabul Etmediler.

Eski kocası tarafından öldürülen Ayşe Paşalı'nın 2 kızını devlet koruma altına almak istedi. Ancak biri 12 diğeri 16 yaşında olan çocuklar bu teklifi reddetti, dayılarının yanında kalmayı tercih etti.

21 yaşındaki Burcu Yetkin yurt dışında okuyor. Annesi ölünce küçük kız kardeşleri için endişelenmişti. Şimdi kardeşlerine dayısı Ahmet Paşalı sahip çıktı.

Eski koca dehşetine kurban giden Ayşe Paşalı'nın ölümüyle iki küçük kızı ortada kalmıştı. 3 çocuğu olan Paşalı'nın 21 yaşındaki kızı Burcu yurt dışında okuyordu. Ancak 12 yaşındaki Yağmur ile 16 yaşındaki Buse, dayıları Ahmet Paşalı'nın yanına sığınmıştı. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf, çocuklar için devlet koruması önerdi. Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri de bu teklifi iletmek için dayı Paşalı'nın evine gitti. Ancak çocuklar dayılarının yanında kalmak istediklerini söyledi.

Çocuk başına 350 TL

Dayı Paşalı yeğenlerinin vasisi olmak için mahkemeye başvururken, Bakan Kavaf'ın talimatı doğrultusunda biri ilköğretim, diğeri de ortaöğretim öğrencisi olan Paşalı kardeşlerin bakımını üstlenen Dayı Ahmet Paşalı'ya her bir yeğeni için aylık 350 TL olmak üzere, ayda toplam 700 TL ekonomi destek verilecek.

Psikolog gözetimindeler

Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre, yaşadıkları travmanın üstesinden gelebilmeleri için sosyal hizmet uzmanları ve psikologların sürekli gözetiminde olan kız kardeşlerin, bir üniversitenin psikiyatrist servisinde tedavileri sürdürülüyor. Kız kardeşlerin 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu'na göre ruhsal ve fiziksel sağlığının korunması ve tedavisi için geçici veya sürekli tıbbi bakım ve rehabilitasyonuna yönelik olarak 'Sağlık Tedbiri' kararının alınması için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Çocuk Mahkemesine başvurunun yapıldığı öğrenildi. Bunun yanısıra Paşalı kardeşlerin sosyal ve psikolojik durumları Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından sürekli kontrol edilecek. Bunun için çocukların bakımını üstlenen Dayı Ahmet Paşalı'nın evine belli aralıklarla ziyaretler yapılarak kız kardeşlerinin durumu yakından incelenecek.

ESKİ KOCADAN KORUNMA İÇİN YASA DEĞİŞECEK

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, şiddet gören kadınların eski eşlerinden korunması için yasada değişiklik yapılacağını söyledi: "Paşalı cinayetinden sonra biz arkadaşlarımızla oturduk, düşündük, daha ne yapabiliriz diye. Kanunu tekrar inceledik. Kanuna, 'hukuken aralarında evlilik bağı sona ermiş olanlar için de talep ettiklerinde ve gerçekten böyle bir tehlike ve tehdit söz konusuysa, korunma kararı verilebileceğine dair' biz düzenleme getirdik. Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelecek ve çıkacak."

Kanunların iyi niyetle hazırlandığını ifade eden Kavaf, 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun'un 1998 yılında çıktığını ve daha sonra yaşanan olaylardan ortaya çıkan ihtiyaçlara göre, 2007'- de yasaya ek yapıldığını anımsattı. Kavaf, yasaların iyi niyetle hazırlanmasına karşın bazen umulan faydayı sağlamayabildiğini, önemli olanın, bunu fark etmek ve gereğini yapmak olduğunu söyledi.

Duruşmaya katılmayacak

"CHP Milletvekili Canan Arıtman, Ayşe Paşalı ile ilgili tüm milletvekillerini duruşmaya davet etti. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Canan Arıtman böyle bir şeyi yaptıysa kendisi onu organize edecektir. İsteyen herkes katılabilir, bunda bir şey yok" yanıtını verdi. "Siz katılmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine ise Kavaf, "Hayır, katılmayacağım" dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title