Haberler

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener Çorum'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, Hükümet Olarak İş Yapacak Herkesin Yanında Olacaklarını Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, hükümet olarak iş yapacak herkesin yanında olacaklarını söyledi.

Sabah saatlerinde Ankara'dan karayoluyla Çorum'a gelen Bakan Şener ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulunarak sanayici ve işadamlarının sorunlarını dinledi. OSB'ye gelişinde Çorum Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Ali Yüksel Kavuştu, Murat Yıldırım ve Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Veliki Mahmut Köksal ile sanayici ve işadamları tarafından karşılanan Devlet Bakanı Şener, bazı sanayi tesislerinde incelemelerde bulundu.

ÇOSİAD Başkanı Mustafa Yağlı konuşmasında, Çorum'a yeni yatırımların yapılabilmesi için 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı sorunlarının giderilmesi gerektiğini ve alt yapının tamamlanması için 8 milyon YTL'ye ihtiyaç olduğu ve bu yıl çalışmaların başlaması içinde 800 bin YTL gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, 2. OSB konusunda ÇOSİAD Başkanı Mustafa Yağlı'nın isteğini yapılabilineceğini belirterek, Devlet Planlama Teşkilatını (DPT) telefonla arayarak ödenek konusunda bilgi aldı.

Telefonla yaptığı konuşmanın ardından bir açıklama yapan Bakan Şener, sözkonusu ödeneğin DPT yatırımları hızlandırma ödeneğinden verilmek suretiyle karşılanacağını, ödeneğin yatırım proğramına alınarak 2007 yılında kullanılabilmesi içinde gerekli talimat verdiğini söyledi.

OSB Salonunda bulunanlara hitaben kısa bir konuşma yapan Bakan Şener, Çorum'un öteden beri yatarım ve üretim yapan bir il olduğunu, teşvik kapsamına alınmasından sonrada ilin ekonomisinde yeni bir canlılık kazandığını hatırlatarak, "Hükümet olarak Türkiye'de yatırım yapmak isteyen herkesin yanında oluruz. Arsa yok, olanlarda yeterli altyapı yok fabrika kurmaktan vazgeç yada biraz bekle demek bizim devlet anlayışımızla, yönetim biçimimizle asla bağdaşmaz. Potansiyel varsa o potansiyelin önün açmak için ne gerekiyorsa onu yapmak iktidar ve hükümet olarak bizim görevimiz, sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. OSB ödeneği konusundaki düşüncemizde bu bağlantıda değerlendirilmelidir" diye konuştu.

OSB programının ardından çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan Bakan Şener daha sonra AK Parti İl Divan toplantısında partililere, Anitta Otel'de sanayici ve İşadamlarına ve akşam saatlerinde Atatürk Spor Salonu'nda vatandaşlara 'Dünya ve Türkiye'deki küresel değişimler konulu 3 ayrı konferans verecek.

Geceyi Çorum'da geçirecek olan Bakan Şener yarın sabah Velipaşa Konağında saat 09.30'da düzenleyeceği basın toplantısının ardından ilden ayrılacak.

(BÖ-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title