Haberler

Devlet Bakanı Kavaf Açıklaması

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Ekonomik Göstergeler Türkiye'nin, Dünyanın Ekonomik Devlerinden Biri Olma Yolunda Hızla İlerlediğini Gösteriyor" Dedi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Ekonomik göstergeler Türkiye'nin, dünyanın ekonomik devlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini gösteriyor" dedi.

Kavaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya pazarlarında ürünleriyle boy gösteren Denizli'nin 2002 yılında 680 milyon dolar olan ihracatının bugün 2,5 milyar doları geçtiğini ifade etti.

Denizli'nin, Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden biri haline geldiğini belirten Kavaf, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin son yıllarda tüm dünyada kazandığı prestij ve saygınlık ekonomiye, ticarete, sosyal hayat, kültürel sanatsal ve sportif faaliyetlere de yansımıştır. Ekonomik göstergeler Türkiye'nin, dünyanın ekonomik devlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini gösteriyor.

Hükümete geldiğimizden bu yana kararlılıkla uyguladığımız politikalar ve aldığımız önlemler sonucunda makro ekonomik göstergelerde ulaşılmaz denilen büyük başarılara imza attık. AK Parti iktidarı döneminde yıldızı parlayan Denizli, son 8 yıldır adeta altın çağını yaşıyor. Bizim dönemimizde Denizli'ye yapılan toplam kamu yatırımı 2 milyar lirayı geçmiştir."

Denizli'de 2010 yılında, hükümetin yanı sıra İl Özel İdaresi ve Denizli Belediyesinin ödenekleriyle 107 projenin hayata geçtiğini belirten Kavaf, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte geçen ay açılışını yaptıkları projelerle Denizli'nin yaklaşık 50 milyon liralık yatırıma kavuştuğunu söyledi.

AK Parti iktidarı dönemi boyunca 8 yılda Denizli'de birçok alanda Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdiklerini savunan Kavaf, "Buna rağmen biz, tüm bu yatırımları birer başlangıç olarak görüyoruz. Geleceğe daha büyük ve güçlü yürüyen Denizlimiz için bugün olduğu gibi yarın da aralıksız çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelirken Denizli de Türkiye'nin en büyük 5 şehrinden biri olacaktır. Biz bugünü değil, geleceği planlıyoruz. Bütün yatırımlarımızı bugünden geleceğin büyük Denizlisine göre yapıyoruz. Tarihimizden, medeniyetimizden aldığımız gücü bugün yeniden hayata geçirmek, bizi biz yapan değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak en büyük hedefimizdir. Tamamlanan her yatırım, açılan her tesis, gerçekleştirilen her hizmet, Türkiye'nin mutlu ve müreffeh yarınlarına doğru attığı büyük adımlardır" diye konuştu.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title