Haberler

Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da

Arınç'tan Terör Örgütü Yandaşlarına Açık Çağrı: Gittiğiniz Yol, Yol Değil, Bundan Vazgeçin

- Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili adayı Bülent Arınç, seçim çalışmaları çerçevesinde Ankara'daki mesaisine ara verip Bursa'ya geldi. Yoğun bir programla kentin değişik noktalarındaki etkinliklere katılan Arınç, gazetecilerin teröristbaşının açıklamalarıyla ilgili sorularını sabah saatlerinde yanıtsız bıraktı, öğleden sonra ise PKK yandaşlarına "Suç işlemeyin, gittiğiniz yol yol değil, bundan vazgeçin" diye seslendi.

'GÜNE O ADAMI ANARAK BAŞLAMA…'

Bakan Arınç'ın Bursa programı Birlik Vakfı'nın Çekirge'deki şubesindeki kahvaltıyla başladı. Bakan Arınç'a, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekilleri Hayrettin Çakmak, Canan Candemir Çelik ve 16 Bursa milletvekili adayı eşlik etti.

Kahvaltıya başlarken gazetecilerin soru sormak istemesi üzerine Bakan Arınç, "Umarım dünden devam etmezsiniz" dedi ve teröristbaşı Öcalan'la ilgili soru yanıtlamak istemediğini dile getirdi. Buna rağmen, bir gazetecinin terörist başı Abdullah Öcalan'ın, "Müzakereler başlamazsa 15 Haziran'da kıyamet kopacak" dediğini hatırlatıp, değerlendirme istemesi üzerine Arınç, "O adamın adını ağzına alarak güne başlama" diye konuştu. Arınç, "Başka bir soruyla başla. Güzel bir soru olsun. Hıdırellez'i sor mesela. Ama Hıdırellez'den getirip yine aynı soruyu sorma. Güne güzel başlayalım" diye konuştu. Birlik Vakfı'ndaki kahvaltılı toplantı basına kapalı yapıldı.

'İŞSİZLİĞİ YÜZDE 5'E DÜŞÜRECEĞİZ…'

Birlik Vakfı'nın ardından Şaypa Alışveriş Merkeleri'nin Erikli'deki en büyük mağazasının açılış törenine katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, "Geleceğe umutla bakıyoruz. Bizler birini yaşatırken diğerini yok eden anlayışı benimsemiyoruz. Bakkalların yok olmasına izin vermeyeceğiz, bununla ilgili kanunu düzenleme de yaparız" dedi.

Türkiye ekonomisinin günden güne büyüdüğünü ve milli gelirin arttığını belirten Arınç, şöyle devam etti: "Bugün ülke ekonomisi 10 yıl öncekine göre 100 misli daha iyi durumda. Herkes eline geçen parayı hesap ettiğinde bunu idrak eder. Elbette yoksulluk ve işsizlik var. Türkiye geliştikçe fakirliği azaltmaya ve işsizliği asgariye indirmeye çalışıyoruz. 3 yıldır dünya global krizle boğuşuyor. İspanya ve Portekiz'in durumu ortada. Komşumuz Yunanistan ve İrlanda'da işsizlik yüzde 24'lere ulaştı. Türkiye'de ise yüzde 14 olan bu oran, yüzde 10'a kadar indirildi. Bunu yüzde 5'e düşürmeyi hedefliyoruz."

'TÜRK LİRASININ DEĞERİ ARTTI…'

Türkiye'deki işsizliği tamamen bitirmenin mümkün olmadığını dile getiren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şunları söyledi:

"Her yıl 500 bin yavrumuz dünyaya geliyor. Bizler yaptığımız icraatla işsizliği puan puan düşürüyoruz. 2010'da Türkiye yüzde 9 büyüdü. Bu bizi dünyadaki ilk 5 üye arasına soktu. Türkiye'deki tüm sektörlerde gelişmeler var. Eskiden bir emtianın fiyatı günde 3 kez değişirdi. 10 yıl önce simitçi ve ayakkabı boyacısı eline geçen parayı doğrudan döviz bürosuna götürür, dolara çevirerek muhafaza ederdi. Ama artık Türk lirasından 6 sıfır atıldı. Dolar kadar değer kazandı. Her alanda faizler indi. Faiz oranları yüzde 1'lere kadar düştü. Eskiden devlet yüzde 139 oranında tahvil satardı. Ama şimdi her şey değişti. Geleceğe yönelik umudumuz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Türkiye'deki AVM'lerin bakkalları da düşünmek zorunda olduğunu hatırlatan Arınç, "Onları ezdirmemeliyiz. Bunun tedbirlerini alıyoruz. Bakkalların bir araya gelerek büyümesi önemli. Bir araya gelip bir anonim şirket kurdular. Şirket bünyesine geçmeyenlerin ayakta kalmasını sağlamak için ise yeni yasal düzenlemelerle katkı vereceğiz. Onları ayakta tutmak önemli. Bizler birini yaşatırken diğerini yok eden anlayışı benimsemiyoruz" dedi.

SPOR TESİSİ AÇILIŞI…

AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Arınç, Şaypa'nın açılışının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Vatan Spor Tesisleri temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da alt yapıdan ulaşıma, tarihi kültürel mirastan turizm yatırımlarına kadar her alanda yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, Bursa'yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir şehir haline getirme kararlılığında olduklarını vurguladı. Altepe, şunları söyledi:

"Son 50 yılda 20 kat büyüyen bir şehirde yaşıyoruz. Bu büyümeye paralel olarak ihtiyaçlar da sürekli artıyor. Öncelikli hedefimiz halkımızı bulunduğu mahallelerde mutlu etmek. Bu amaçla parklar, yeşil alanlar, eğitim, spor kültür tesisi gibi tüm sosyal donatı alanlarının her mahallede olması için çalışmalarımız sürüyor. En önemli zenginliğimiz olan gençlerimizin de yaşadıkları semtlerde daha sağlıklı ortamlarda spor yapabilmeleri için amatör kulüplerimize de desteklerimiz sürüyor. Kapalı spor salonları, yüzle havuzları, futbol sahaları, basketbol, voleybol sahaları, karate salonu ve golf sahaları gibi 82 spor yatırımını başlattık. Çünkü sporda başarı ancak tesisleşme ile sağlanıyor. Hangi bölgeye tesis kazandırdıysak o bölgelerden ulusal başarılar gelmeye başladı. Bu sayede Bursa milli takımlara altyapıdan en fazla sporcu gönderen iller arasında yer alıyor."

'SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN SPOR ŞART…'

Spor tesislerini çok önemsediğini dile getiren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise törendeki konuşmasında, gençlerin ancak sporla kötü alışkanlıklardan uzaklaşabileceğini söyledi.

Şehir merkez nüfusunun 1 milyon 900 bini aştığını, mahallerin çok kalabalıklaştığını ifade eden Arınç, şöyle devam etti:

"Mahalle sakinleri arasında iyi ilişkiler kurulması açısından spor tesisleri, yeşil alanlar ve parklar büyük önem taşıyor. Bursa'da da bu yönde yapılan birçok çalışmayı görebiliyoruz. Eğer AK Parti Bursa'da birinci sırada geliyorsa bunda belediyelerimizin yaptığı çalışmaların da önemi büyük.

Konuşmaların ardından protokol mensupları tesisin temelini attı.

'SUÇ İŞLEMEYİN' ÇAĞRISI…

Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Ardayı Bülent Arınç, günün en önemli açıklamasını ise Ulucamii'de öğle namazını kıldıktan sonra yaptı. Arınç'a, son günlerde yaşanan terör olayları, BDP yönetici ve bölücübaşının son açıklamaları soruldu.

Bakan Arınç, Türkiye'nin terörle mücadele ettiğini, hükümetin güçlü olduğunu, güvenlik güçlerinin de teyakkuz halinde görevinin başında olduğunu anımsatarak başladığı önemli açıklamasını, şöyle sürdürdü:

"Güvenlik güçleri, ülkenin güvenliğini sağlayacak noktada. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Bahsettiğiniz kişinin konuşmalarına hükümet üyesi olarak cevap vermem mümkün değil. Bu tür şeylere hiç bir zaman tevessül etmedik. Türkiye'de huzur istiyoruz, Türkiye'de barış istiyoruz. Türkiye'de huzur ve barışı isterken; herkes demokratik taleplerini ortaya koyabilir, düşüncelerini ifade edebilir. Bunlar bize zıt gelse de, hoşumuza gitmese de suratımızı buruştursak da dinleriz. Bunlar haklı, makul şeylerse bunları gerçekleştiririz. Demokratik taleplerini konuşma konusunda kimsenin önünde bir engel yok. Toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yapabilirler. Ama ellerine silah almadan, şiddet ve teröre yol açmadan can güvenliğini ortadan kaldırmadan, suç işlenmesini tahrik etmeden bunları yapmaları lazım."

"GİTTİĞİNİZ YOL, YOL DEĞİL"

Toplumu gerginliğe götürmenin ve ayrışmaya yol açmanın yanlış olduğunu hatırlatan Bakan Arınç, şunları söyledi:

"O kişinin sözlerine veya ona önem toplumdaki bazı mihraklara tavsiyem şu; Türkiye bir hukuk devleti, güçlüdür, hükümet görev başındadır. Gücünün bilincindedir. Güvenliğimizi tehdit eden olaylara karşı gerekli tedbirleri aldık. Vatandaşlarımız hiç bir kuşkuya düşmesinler. Can ve sokak güvenliklerinden kimse endişe etmesin. Suç işleyen cezalarını mutlaka görür, ancak bu tür konuşmalara önem verenlere söylüyorum; Türkiye'de artık özgürlükler genişlemiştir. Her türlü talepler; hatta sivil itaatsizliklerini demokratik ölçülerde yapabilir, bunu zorlayabilirler. Eleştirilerini en son noktasında söyleyebilirler. Ama şiddet yok, terör yok, güç kullanmak yok. Demokratik ölçüler içerisinde bunu yapacağız. Hiç kimse endişe etmesin. Bursa sokakları da gösterdi ki, sevginin samimiyetin, birlik bütünlüğün hemen hemen tamamı bütün Türkiye'de var. Sadece sokaklarda terör estiren, insanların can güvenliğini tehlikeye düşürenlere de tavsiyem budur. Gittikleri yol yol değil, bundan vazgeçsinler. Elbette güvenlik güçlerimiz suç işlendiğinde buna müdahale edeceklerdir. Kimsenin hükümeti, devleti, sokaktaki vatandaşı tehdit etmeye hakkı yok. Bahsettiğiniz kişi ve onun yolundan gidenler hem onunla irtibatlı olanlar için söylüyorum. Suç işlemeyin. Talepleriniz eğer doğru ise demokrasi içinde konuşulması gereken şeyler ise her türlü şekilde yapabilirsiniz. Tehdit, baskı, şantaj ve seçim güvenliğini tehlikeye düşürmek kimsenin hakkı da değil haddi de değil."

KAPALIÇARŞI'DA ÇİÇEK DAĞITTILAR…

Bu önemli açıklamaların ardından Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın öncülüğündeki AK Parti Bursa Milletvekili adayları ve AK Parti Bursa teşkilatları mensupları tarihi Kapalıçarşı'da Anneler Günü nedeniyle gül ve karanfilden oluşan yüzlerce çiçek dağıttı. Esnafı ziyaret edip hayırlı işler dileyen AK Partililer, vatandaşlarla da sohbet ederek sıkıntılarını dinlediler. Vatandaşların AK Partililer'e yönelik ilgisi nedeniyle basın mensupları da zaman zaman çalışırken gücük çektiler.

Ak Partililer, tarihi kent merkezindeki bu programın ardından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki (AKKM) Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katıldılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title