Haberler

Devlet Bakanı Atalay Aksaray'da

Devlet Bakanı Beşir Atalay, Sosyal Yardımlarda 2006 Yılı Gerçekleşmesinin 1.5 Milyar YTL Olduğunu, Buna Ek Olarak Fakir İnsanlara 1.4 Milyon Ton Kömür Dağıtımı Yapıldığını Söyledi.

Devlet Bakanı Beşir Atalay, sosyal yardımlarda 2006 yılı gerçekleşmesinin 1.5 milyar YTL olduğunu, buna ek olarak fakir insanlara 1.4 milyon ton kömür dağıtımı yapıldığını söyledi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve AK Parti Aksaray İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak için Aksaray'a gelen Devlet Bakanı Atalay, ilk olarak Vali Sebati Buyuran'ı makamında ziyaret etti. Vali Sebati Buyuran'dan brifing alan Bakan Atalay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi hakkında bilgiler verdi. Genel hedefin sosyal yardım isteyen insan sayısının azalması olduğunu belirten Devlet Bakanı Beşir Atalay, "Amacımız, ekonominin normal işlemesi ve her insanımızın kendi geçimini sağlayacak gelire kavuşmasıdır. Ancak ülkemizin geçiş sürecini, eski yıllardan gelen ve biriken sorunlarını biliyoruz. Krizli yılları biliyoruz ve bu süreçte oluşmuş hem işsizlik, hem yoksulluk vardır. Biz bu geçiş sürecinde bu kesime nasıl yardımcı oluruz bunun çalışması içindeyiz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda miktarı arttırdık. 2002 yılında kullanılan bütçe o günün parasıyla yaklaşık 600 trilyon TL idi. 2004'ten itibaren kullanılan pay her yıl yıllık olarak yaklaşık 1.5 katrilyon TL'dir. Yani 2006 yılı gerçekleşmesi 1.5 milyar YTL'dir. Kömür bunun dışındadır. Kömürde 2006 yılı olarak 170 milyon YTL'dir. Önceki yıllarda biraz dağınık olan sosyal yardım politikası formatlı bir hale getirildi" dedi.

İnsanların kendi geçimlerini sağlayabilecekleri projeler üzerinde ciddi çalışmalar yaptıklarını ve kooperatiflerin önemli olduğunu ifade eden Bakan Atalay, "Kooperatiflere ve kooperatif üyelerine önemli destekler veriyoruz. Amacımız insanlarımızın kendi geçimlerini temin edebilecekleri ortamları hazırlamak ve onlara destek olmaktır. Bu projeler köyleri birer işletme haline getiriyor. Yani kooperatif iyi çalışırsa süt toplama merkezi ve mekanizmasıyla o insanlar gerçekten kendi gelirlerini temin edici bir imkana sahip oluyorlar. Bu yöndeki çabalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

2006 yılında Türkiye genelinde 1.4 milyon ton kömür dağıtımı yapıldığını belirten Bakan Atalay, "2006 yılı içinde Türkiye genelinde fakir insanlarımıza 1.4 milyon ton kömür yardımı ulaştırılmıştır. Hiçbir yerde de bunu basınımız görmez ve görünen bir yerde de değil. Kendi yerli kömür ocaklarımızdan bu kömürler çıkartılır, beyaz torbalarda torbalanır ve ihtiyaç sahibinin evine teslim edilir. Yani devlet tarafından ulaşım da sağlanarak fakirin evine kadar kömürü ulaştırılır. Tabi kaynaklardan çıkartılması, bu kömürlerin illere ilçelere ulaştırılması taşıma sektöründe büyük bir hareketlilik oluşturmuştur. Kendi yerli kömür ocaklarımız işler hale gelmiştir" diye konuştu.

Türkiye'de nüfusla ilgili yeni bir sistemin kurulduğunu da kaydeden Bakan Atalay, "Adeta yeni bir sistem kuruluyor. Gerçekten şu anda bu sistem yapısal değişikliklerin en önemlisidir. Bundan sonra nüfus sayımına gerek kalmayacak bir sistem oturtuyoruz. Sistem kurulup İçişleri Bakanlığımız'a devir edilecek ve ondan sonra güncel olarak nüfus hareketlerini İçişleri Bakanlığımız takip edebilecek. Yani ölüm, doğum, nüfus hareketi ülke içi ve dışı her an takip edilecek ve nüfusumuzu bilir olacağız. Daimi ikamet dışında görünen kişiler çok zorluk çekecekler. Çünkü her işlem bu sistem üzerinden yapılacak" dedi.

Devlet Bakanı Beşir Atalay daha sonra Aksaray Belediyesi'ne geçerek Belediye Başkanı Nevzat Palta ile bir süre görüştü. Ziyarette Başkan Palta, Bakan Atalay'a Taşpınar halısı hediye etti.

(HÇ-FM-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title