Haberler

Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması

Suluova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Turgut Aksu, Suluova  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Burtaçgiray ile Suluova Sanayici ve İşadamları Derneği (SUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Korkmaz, dershane tartışmaları ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

Suluova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Turgut Aksu, Suluova  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Burtaçgiray ile Suluova Sanayici ve İşadamları Derneği (SUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Korkmaz, dershane tartışmaları ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, serbest piyasa ekonomisinin hakim olduğu ülkede bütün yapılanmaların eğitim, sağlık gibi arz talep dengesine göre şekillendiğine işaret edildi.

"Türkiye'de 300 bin civarında atanamayan öğretmen var, dershaneler 70 bin öğretmen ve 30 bin yardımcı personele iş imkanı sunuyor, etüt eğitim merkezleriyle bu rakam 200 bine yaklaşıyor. Dershaneler sadece kendi çalışanlarına değil çevresinde bulunan 75'e yakın farklı sektöre de ekonomik katkı sağlıyor" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Anayasa'nın 10, 42 ve 48. maddelerindeki eşitlik, hür teşebbüs ve insanların öğrenme talebinin kısıtlanamayacağı ilkeleri var. Anayasa'mızın 48. maddesinde 'Herkes, dilediği alanda çalışma ve sözleşme hürriyetlerine sahiptir. Özel teşebbüsler kurmak serbesttir' ifadesi yer alır. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik hukuk devleti ilkesinin altını dolduran hürriyetlerden biri olan teşebbüs hürriyetinin Meclis marifeti ile de olsa gasp edilmesi, kısıtlanması kabul edilemez. Bu açıdan Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershaneleri kapatmak üzere hazırladığı kanun taslağı, Anayasa'nın 48. maddesi ile devletin temel amaç ve görevlerini tanımlayan 5. maddesine aykırıdır. Sayıları 3 binin üzerinde olan bu dershaneler için getirilen çözümde, öyle anlaşılıyor ki kararın istihdam, teşebbüs hürriyetine aykırılık ve kayıt dışılığı özendirme boyutu da fazla düşünülmemiş. Bu sürecin tüm kesimleri belirsizlik ve endişeden uzaklaştıracak bir aklıselim eşliğinde, diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Aslolan, okulların kalitesini artırarak bu ihtiyacın kendiliğinden ortadan kalkmasını beklemektir." - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Korkmaz Suluova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title