Haberler

Dershane Kayıt Ücretleri 30 Bin YTL'ye Kadar Çıkıyor

ÖSS Sonuçlarının Açıklanmasının Ardından, Dereceye Giren Öğrencileri ile Reklam Yapan Dershaneler Kayıt Çalışmalarını Hızlandırdı. ÖSS'ye Hazırlanacak Bir Öğrencinin Dersaneye Kayıt Ücreti 30 Bin YTL'ye Kadar Çıkıyor.

ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından, dereceye giren öğrencileri ile reklam yapan dershaneler kayıt çalışmalarını hızlandırdı. ÖSS'ye hazırlanacak bir öğrencinin dersaneye kayıt ücreti 30 bin YTL'ye kadar çıkıyor.

AA muhabirinin bazı dershanelerden aldığı bilgiye göre,dershaneye kayıt ücretleri, sınıfların kalabalıklığına, dershanenin tanınırlığına ve öğretmenlerinin tecrübesine göre farklılık gösteriyor.

İyi eğitim veren kaliteli dershanelerin ortalama kayıt ücretleri 3 bin ile 5 bin YTL arasında değişirken, bu fiyatla öğrenci alan dershaneler 16-20 kişilik sınıflarda eğitim imkanı sunuyor. 16 kişinin altında düştükçe fiyatlar 7 bin YTL'nin üzerine çıkabiliyor. ÖSS'ye kadar alınacak test ve çalışma kitapları da eklendiğinde ÖSS'ye hazırlığın maliyeti daha da kabarıyor.

Büyük kentlerde öğrenciye birebir eğitim veren bazı dershanelerin fiyatlarının ise 30 bin YTL'ye kadar çıktığı öğrenildi.

İl bazında eğitim veren, yeni açılan, adı fazla duyulmayan bazı dershanelerde ise fiyatlar 1500 YTL'ye kadar iniyor. Bu dershaneler de ucuzluğu nedeniyle öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, velilere, dershanelerin fiyat tarifelerini görmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Özer, velilerden sözleşmeli kayıt yaptırmalarını da isteyerek, ''Sözleşmede özellikle öğrencinin beğenmediği durumda dershaneden ayrılabilmesi yer almalıdır. Bu durumda veli senetleri ödemek zorunda kalmaz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title