Haberler

Deprem Dede'nin "İstanbul Afet Kriz Yönetimi 1. Ordu'ya Bırakılsın" Teklifi

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, "Deprem Dede" Olarak Tanınan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın "İstanbul Afet Kriz Yönetimi 1. Ordu'ya Bırakılsın" Açıklamasına Katılmadığını Belirterek, "Allah Razı Olsun Askerlerimizde İşin İçindeler, Ama Yeni Bir Arayış İçine Girmeye Hiç Gerek Yok" Dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, "Deprem Dede" olarak tanınan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın "İstanbul afet kriz yönetimi 1. Ordu'ya bırakılsın" açıklamasına katılmadığını belirterek, "Allah razı olsun askerlerimizde işin içindeler, ama yeni bir arayış içine girmeye hiç gerek yok" dedi.

Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında 17 Ağustos 1999 yılındaki Marmara depremi sonrası yapılan çalışmaları anlatan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, gazetecilerin sorusu üzerine Kızılay'a danışmanlık yapan Prof. Dr. Işıkara'nın "İstanbul afet kriz yönetimi 1. Ordu'ya bırakılsın" açıklamasını değerlendirdi. Deprem olduğu zaman bakanlık olarak sahada yer aldıklarını belirten Erbakan, "Şimdi yer seçimini ve hasar tespitini yapan Bayındırlık Bakanlığı,

afetzedelere geçici konut yapan Bayındırlık Bakanlığı, kalıcı iskanı yapan Bayındırlık Bakanlığı, e şimdi başka neyi araştırıyoruz. Allah razı olsun askerlerimizde işin içindeler. Onlar ne yapıyorlar? Kurtarma faaliyeti yürütüyorlar. Tekrardan yeni bir arayış içine girmeye hiç gerek yok" dedi.

Kendi başkanlığında toplanan Ulusal Afet Koordinasyon Merkezi'nde bütün ilgili bakanlıkların müsteşarlarının yanı sıra Genelkurmay ve TRT yetkililerinin de bulunduğunu vurgulayan Erbakan, "Her bakanlık üstüne düşen görevi yaptığı takdirde başka bir şey aramaya gerek yok. Çünkü ne kadar çok birimle karşı kalırsanız koordinasyonda o kadar zorluk çekersiniz" diye konuştu.

"Işıkara Hocamız askerlerin bu işi yapmasını istiyor, ama zaten 7269 sayılı kanun kapsamında da ordu valinin emrinde" diyen Erbakan, "Belediyenin ve valiliğin kriz merkezleri var. Bu kadar şeyin arasında yeni bir yönetimin olması sıkıntı yaratır. Tek elden, her şeyi bir otoriteyle çözdüğümüz takdirde çok daha fazla neticeye gidilebilir" ifadesini kullandı.

İstanbul'daki son depremde yaşanan yetki kargaşasına ilişkin soruya ise Erbakan, "Benim başkanlığını yürüttüğüm Ulusal Afet Koordinasyon Merkezi tam çalıştığı takdirde hiçbir koordinasyon sorunu olmaz" karşılığını verdi. Yaşanan depremlerin ardından tecrübe kazandıklarını dile getiren Erbakan, şunları kaydetti:

"Yaşandıkça tecrübe kazanılıyor. Ne yapmamız gerektiğini bizde ilk başta bilmiyorduk. 1999 yılında ben ne yapacağımı bilmiyordum. Bayındırlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı idim. Ama oturduk hemen kararlar verdik. Her şeyden önce ulaşımı sağlamamız gerekiyordu. Geçici konutların nerelere yapılması gerektiğine karar verdik. Bütün bunlar kısa zamanda oldu. Allah korusun şimdi böyle bir şey olduğu takdirde herkes ne yapacağını biliyor. Bütün kurumlar buna organize olmuş durumda. Deprem olduğu takdirde 24

saat içerisinde her yere ulaşıp vatandaşımızın elini tutuyoruz ve gereksinimlerini yerine getirdikten sonra imalatlara başlıyoruz. Bunu yapan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı. Diğer kuruluşlarda yardımcı. Afetin başından sonuna kadar sahadayız. O nedenle, bu konularda tecrübe sahibi olduk."

(TAN-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title