Haberler

Denizli: Pamukkale Üniversitesi'nde Rektörlük Seçimleri

Pamukkale Üniversitesi'nde (Paü) Yapılacak Rektörlük Seçimleri Öncesi, Paü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Ender Düzcan da Aday Olduğunu Açıkladı.

Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) yapılacak rektörlük seçimleri öncesi, PAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Ender Düzcan da aday olduğunu açıkladı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Düzcan, önümüzdeki günlerde üniversitede rektör adayı belirleme seçimleri yapılacağını belirterek, "Ulusal düzeyde yükseköğretimin belki de en kapsamlı şekilde tartışıldığı bir döneme denk gelmiş olması bu seçimlerin önemini bir kat daha arttırıyor. Gelecek 20-25 yılın hedefleri doğrultusunda, yükseköğretimi ilgilendiren pek çok konunun masaya yatırıldığı bu dönem, üniversitemiz açısından da önemli" dedi.

Kuruluşundan bugüne kadar geçen 14 yıllık süre içinde üniversitede gerçekleştirilen önemli yatırımları göz ardı etmeden, daha demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışını etkin kılmak amacıyla Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday olduğunu belirten Prof. Dr. Düzcan, "Demokratik üniversite anlayışı çerçevesinde kurumsallaşmaya önem veren, yönetimde saydamlık ve hesap verebilirliği önceleyen, ekip çalışmasını vazgeçilmez bir ilke olarak benimsemiş, kentimizin her alanda toplumsal gelişmesi ve demokratikleşmesi yolunda çaba harcayan bir üniversite oluşturmak için bu göreve talibim. 16 yıllık akademisyenlik yaşantımın yaklaşık 12 yılını Pamukkale Üniversitesi'nde geçirdim ve bu süreçte üstlendiğim çeşitli idari ve akademik görevlerde, çalışma arkadaşlarımla birlikte üniversitemizin gelişimine katkıda bulundum. Bu süre içinde edindiğim deneyimi, akademisyen kadromuzun birikimleriyle bütünleştirerek çağdaş, yüzü topluma dönük ve kentle bütünleşmiş bir üniversite olma yolunda kullanmak istiyorum. Bu adaylık, üniversitemizden çok sayıda akademisyenin fikirsel birlikteliğiyle oluşturulan Pamukkale Etkin Demokratik Katılım Platformu'nun ortaya koyduğu görüşler ve projeler doğrultusunda şekillenmiştir. Amacımız, eğitim felsefesiyle, öğrencilerine sunduğu olanaklarla, toplum yararını önceleyen bilimsel araştırmalarla ve başta Tıp Fakültesi Hastanesi olmak üzere topluma sunduğu hizmetlerin kalitesiyle ülkemizin köklü üniversiteleri aratmayacak bir yükseköğretim kurumu oluşturmaktır" diye konuştu.

Bunları yaparken, kentteki sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri ve sanayi kuruluşlarıyla işbirliğine ve ortak çalışmalara özel önem vereceklerini ifade eden Prof. Dr. Düzcan, "Bu amaçla, toplumu temsil eden resmi ve sivil kuruluş temsilcileri, meslek örgütleri, yerel yönetim temsilcileri, sanayi kuruluşları ve sendika temsilcilerinden oluşan bir Yerel Danışma Kurulu oluşturacağız. Kadın, ergen ve yaşlı sorunlarıyla ilgili merkezler oluşturarak bilimsel destek programları geliştireceğiz. Tüm yıla yayılan kültürel ve sanatsal etkinliklerle bu alanda üniversitenin şehrin lokomotifi ve cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağız. Hedefimiz, sağlıklı ve planlı bir çevrede, demokratik anlayışın hakim olduğu bir yaşayan üniversite ve yaşayan kent gelişimine katkıda bulunmaktır. Bu hedefleri gerçekleştirebilecek istek ve yetkinlikte bir kadronun üniversitemizde var olduğunu biliyoruz. Çalışmalarımız sırasında gördük ki, pek çok meslektaşımızla aynı özlem ve beklentileri paylaşıyoruz. Bu beklentilerin gerçekleşmesi sürecinde üniversitemiz çalışanları yanı sıra Denizli halkının ve onu temsil eden kurum ve kuruluşların desteği bize güç verecektir" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title