Haberler

Denizli İl Güvenlik Kurulu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Denizli İl Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi. Denizli Valisi Hasan Canpolat, Bazı Suçların Suç Olmaktan Çıktığını Söyleyerek, Suçlarla Topyekün Mücadele Etmek Gerektiğini Söyledi.

Denizli İl Güvenlik Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Denizli Valisi Hasan Canpolat, bazı suçların suç olmaktan çıktığını söyleyerek, suçlarla topyekün mücadele etmek gerektiğini söyledi.

Denizli Polisevinde düzenlenen İl Güvenlik Kurulu Değerlendirme Toplantısı'na Denizli Valisi Hasan Canpolat, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayfun Aksatan, Denizli İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cemal Temizöz, Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Başsavcı Selami Hatipoğlu, askeri ve emniyet personeli katıldı. Burada açılış konuşmasını yapan Denizli Valisi Hasan Canpolat, bazı suçların suç olmaktan çıktığını söyleyerek, "Daha önce güvenlik teşkilatı örgütlenme modeli farklıydı. Oysa gelişen şartlarda daha katılımcı ve paylaşımcı model ortaya konması gerekiyor. Çünkü yeni ortaya çıkan bazı suçlar, suç olmaktan çıktı. En önemlisi de haberleşme, iletişim ve ulaşımın artmasıyla suçluluk çok farklı boyut kazandı. Bu bakımdan suç ve suçlulukla topyekün mücadele kavramı ortaya çıkıyor. Üniversite ve diğer kamu kuruluşları kendilerini ilgilendiren konularla birlikte suç ve suçlulukla mücadele etmesi gerekiyor. Bunun için de birlikte çalışma mantığı başlatıldı. Diğer yandan da suçlulukla mücadele de toplum desteğinin alınması gerekir. Özellikle vatandaşların güvenlik konusundaki rol ve sorumluluklarının kendilerine bildirilmesi gerekir. Vatandaşların malına, mülküne, çocuğuna ve çevresine sahip çıkması gerekir. Ayrıca güvenlik güçlerine de diyalog içinde olması gerekir. Bu konuda güvenlik stratejisi çalışması tamamlandıktan sonra emniyet ve jandarma uygulama planlarını hazırlayarak hayata geçirecekler" dedi.

Kanun uygulanması konusunda taviz vermeyeceklerini söyleyen Vali Canpolat, "Devlet kural koymak ve uygulamak için vardır. Uygulanmada en ufak tavizi göstermemek gerekir. Vatandaşların rahatsız olduğu konunun başında bu gelir" diye konuştu.

Vali Hasan Canpolat, son üç aylık değerlendirmeye bakıldığında toplam 4 bin 704 olay meydana geldiğini, 3 bin 591 şüpheli şahsın yakalandığını, 159 kişinin ise tutuklandığını söyledi.

(SK-AT-Y)

04.04.2007 17:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title