Haberler

Denizli: Denizli Devlet Hastanesi'nde Yeni Tedavi Yöntemleri

Denizli Devlet Hastanesi'nde (DDH) kadınlarda idrar kaçırma ve rahim sarkmasına yönelik yeni tedavi yöntemleri uygulanmaya başlandı.

Denizli Devlet Hastanesi'nde (DDH) kadınlarda idrar kaçırma ve rahim sarkmasına yönelik yeni tedavi yöntemleri uygulanmaya başlandı.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak DDH'da düzenlenen toplantıya, DDH Başhekimi Opr. Dr. Mithat Ekici, Üroloji Uzmanı Dr. Savaş Şahinli, Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Çelik ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Alparslan Çalışkan katıldı. DDH'ye, kadınlarda idrar kaçırma ve sarkma vakalarının tedavisi için 2 yeni operasyon tekniği getirildiğini bildiren Başhekim Op. Dr. Ekici, "Bu teknikler, TOT ve IVS-POST' tur. Kadınlarda idrar kaçırma doğum sayıları ve yaşla orantılı olarak artmaktadır. 30 yaş civarı kadınlarda bu oran yüzde 5-10 iken, 50 yaş kadınlarda yüzde 30'a kadar çıkar. İdrar kaçırma problemi, hastanın aktivitelerinin kısıtlanmasına, utanç duygusunun artmasına ve yaşam kalitesinin azalmasına sebep olur" dedi. İdrar kaçırma probleminin çok büyük bir kitleyi etkilediğini kaydeden Ekici, "Ülkemizde ve dünyada önemli bir sağlık problemini oluşturmaktadır. Bu yüzden bu konuda, yüzlerce ilaç ve ameliyat teknikleri geliştirilmiştir. Ancak günümüzde uygulanan ameliyat tekniklerinde başarı oranları en iyi tekniklerde bile tartışmalıdır" diye konuştu.

İdrar kaçırma ve rahim sarkması problemleri için geliştirilen TOT ve IVS-POST tekniklerinin son 5 yıldan beri Avrupa ve Amerika'da uygulandığını ifade eden Başhekim Ekici, "TOT, yüzde 90-95'e varan başarı oranı, komplikasyon oranının düşüklüğü ve hastanın, hastane içerisindeki kalış zamanının kısalığı nedeniyle hastalığa çare olabilmektedir. Kadınlardaki bir diğer problem olan rahim sarkması vakalarındaysa, hali hazırda uygulanan tekniklerde karnın açılması gerekmekteydi. Komplikasyon oranları yüksek ve hastane kalış zamanları uzundu. Rahim sarkması vakalarında yine son 5-6 yıldır uygulanan IVS-POST tekniğiyle başarı oranı yükselmiştir. Hastaların hastanede kalış zamanları kısalmış ve komplikasyon oranları düşmüştür" şeklinde bilgi verdi. Bu ameliyatların yaklaşık 2-3 aydır Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Üroloji Polikliniği'nde yapıldığını belirten Başhekim Op. Dr. Ekici, "Ameliyattan önce, idrar kaçırmanın nedenleri iyice araştırılarak ortaya konulmaktadır. Bu tür sorunların teşhisi için, üroloji servisinde modern bir ürodinami laboratuarı kurulmuştur. Hastalar bu laboratuarda tetkik edildikten sonra gerektiği takdirde ameliyata alınmaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title