Haberler

Denizli: Denizli'de Yerel Yönetimler

Denizli Belediyesi'ne Bağlı Yerel Gündem (Yg) 21 Kadın Çalışma Grubu Çevre Komisyonu, Okullarda Çevre Gönüllüleri Oluşturmaya Yönelik Çalışmalarını Yeni Eğitim ve Öğretim Yılında da Sürdürüyor.

Denizli Belediyesi'ne bağlı Yerel Gündem (YG) 21 Kadın Çalışma Grubu Çevre Komisyonu, okullarda çevre gönüllüleri oluşturmaya yönelik çalışmalarını yeni eğitim ve öğretim yılında da sürdürüyor.

YG 21 Kadın Çalışma Grubu Çevre Komisyonu üyeleri, çevre gönüllüleri oluşturma ve çocuklara küçük yaşta çevre bilincini aşılama amacıyla Atatürk İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi 210 öğrenciye eğitim verdi. Çevre Komisyonu Başkanı Fatma Kılınç, sağlam kafa sağlam vücutta, sağlam vücut da temiz çevrede gelişir düşüncesinden yola çıkarak, okullarda eğitim vermeye devam ettiklerini söyledi. Çevre eğitimi alıp çevre gönüllüsü olan her öğrencinin okulda ve evinde örnek davranışlarda bulunduğuna dikkat çeken Kılınç, böylece toplumun her kesimine ulaşma olanağı bulduklarını ifade etti.

Eğitimin tamamlanmasının ardından 210 öğrenci "Çevre Andı" içerek çevre gönüllüsü oldu. Çocuklara, çevre denetlemeleri sırasında değerlendirmeleri gereken kıstasları içeren broşürler dağıtılıp, üzerinde "Çevre Gönüllüsü" yazan tişörtler verildi. Çevre gönüllüsü çocuklar, ilk çalışmasına okul ve mahallede çevre temizliği yaparak başlarken, eğitim çalışmasının diğer okullarda da devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title