Haberler

Denizli'de Hasar Tespit Çalışmaları

Denizli Valiliği Tarafından Yapılan Açıklamada, Çameli İlçesinde Meydana Gelen Depremde 150 Konutun Oturulamaz Halde Hasar Gördüğü Belirtildi.

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Çameli ilçesinde meydana gelen depremde 150 konutun oturulamaz halde hasar gördüğü belirtildi.

Denizli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, pazartesi günü Çameli ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde 10 köy etkilendi.

İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne bağlı 26 kişilik ekibin deprem bölgesinde sürdürdüğü ön hasar tespit çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi: ''Deprem, Çameli merkez ile ilçeye bağlı Elmalı, Taşçılar, Kirazlıyayla, Cevizli, Gürsu, Sofular, Emecik, Sarıkavak, Arıkaya ve Karabayır köylerinde etkili olmuştur. Bu köylerde toplam 789 konut incelenmiş, 150 konutun oturulamaz halde olduğu, 361 konutta ise oturulabilir durumda hasar olduğu tespit edilmiştir. Bölgesel

etkinlilik onayı sonucu, kesin hasar tespiti Afet İşleri Genel Müdürlüğü ekiplerince veya yetkilendirilmek kaydı ile müdürlük elemanlarınca yapılacaktır. Hasar tespiti itirazlarından sonra kesinleşen hasar tespiti sonuçlarına göre hak sahipleri belirlenecektir. İtirazlar sonuçlandırıldıktan sonra belirlenen hak sahiplerinin konut arsası yer seçimi yapılacaktır. Konut yapımı için proje seçimi ve plankote ile vaziyet planı hazırlanacaktır. Konutlarının yapım yöntemi ise evini yapana yardım metodu, ihaleli,

prefabrike yapı konutu olarak idare tarafından verilecek karara göre yapılacaktır."

Deprem bölgesinde toplam 179 çadır ve 104 battaniye dağıtıldığına işaret edilen açıklamada, bölgeye Deniz Feneri Derneği'nden 30 adet prefabrik yapı gönderildiği bildirildi. Depremde konutları ağır ve oturulamayacak durumda olan afetzedelerin ilk ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla acil yardım ödeneği talep edilebileceği belirtilen açıklamada, tespit edilen rayiç bedel üzerinden afetzedelerin akrabaları ve yakınlarının yanında kiracı olarak oturabilmeleri için altı ay süre ile kira yardımı

yapılabileceği ifade edildi.

(SK-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title