Haberler

Demirci'de, Orman Dostu Köy Muhtarlarına Ödül

Manisa'nın Demirci İlçesinde 2006-2007 Yılı İçinde Ormanların Korunması, Sedir Ağacı Dikimi ve Rehabilitasyonu ile Orman Yangınlarında Gösterdikleri Üstün Hizmetlerinden Dolayı 3 Köyün Muhtarı Orman İşletme Müdürlüğü Tarafından Takdirname ile Ödüllendirildi.

Manisa'nın Demirci ilçesinde 2006-2007 yılı içinde ormanların korunması, sedir ağacı dikimi ve rehabilitasyonu ile orman yangınlarında gösterdikleri üstün hizmetlerinden dolayı 3 köyün muhtarı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından takdirname ile ödüllendirildi.

Demirci Orman İşletme Müdürü Mustafa Ertem, Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ile birlikte orman dostu olan Çanakçı, Rahmanlar ve Söğütcük köylerini ziyaret ettiler. Ziyaretlerde Rahmanlar köyü muhtarı Adem Durmaz, Çanakçı köyü muhtarı Şerif Dönmez ile Söğütcük köyü muhtarı Sadık Duman'a 2006-2007 yılı içinde ormanların korunması, sedir ağacı dikimi ve rehabilitasyonu ile orman yangınlarında gösterdikleri üstün hizmetlerinden dolayı takdirname verildi. Muhtarların ödüllerini Kaymakam Kıcıroğlu sundu.

Demirci Orman İşletme Müdürü Mustafa Ertem'in muhtarlara teşekkür etmesinin ardından konuşma yapan Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, dikilen her ağacın o ülke için bir sigorta olduğunu söyleyerek, "Ağaç çocuğumuzun beşiği, yuvamızın eşiği, çorbamızın kaşığı, ocağımızın yakıtıdır. Dünyaya gözümüzü açtığımızdan itibaren ölünceye kadar muhtaç olduğumuz varlığımızdır. Ağaç ve orman yaşantımızın ışığıdır. Atatürk bir yurt gezisinde bozkırların ortasında boş ve ağaçsız bir kasabaya vardığında son derece üzülerek yeşilliğin ve ormanın önemini anlatabilmek için 'Yeşil Görmeyen Gözler Renk Zevkinden Mahrumdur', 'Ağaç dikiniz ki kör bir insan bile yeşillikler arasında olduğunu fark edebilsin' diyerek onları ağaç ve orman yetiştirmeye teşvik etmiştir” dedi.

Muhtarlar adına konuşan Söğütcük Muhtarı Sadık Duman da kendilerine verilen takdirnameleri köylüler adına aldıklarını ifade ederek, fidanların dikiminden bakımına, ormanların yangınlardan korunmasına kadar her konuda orman teşkilatının yanında olacaklarını söyledi. Duman, yeşil bir dünya ve tahrip edilmemiş ormanlar için çalıştıklarını dile getirerek, "Bizler ormana bakarsak orman da bizlere bakıyor. Ormancılıktan birçok köy geçim sağlıyor. Ormanlar üzerinden kazancımız olsun olmasın ormanlarımızı korumak zorundayız" diye konuştu.

(KA-ÖA)

19.11.2007 17:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title