Haberler

Danıştay Saldırısı Davasına Devam Edildi...

Danıştay 2. Daire Üyeleri ve Cumhuriyet Gazetesine Yönelik Saldırılarla İlgili Davanın Görülmesine Devam Edildi.davanın Bugünkü Duruşmasında 7'si Tutuklu 9 Sanıktan Sadece Alparslan Aslan Dışındaki Tüm Sanıklar Son Savunmasını Yaptı.

Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davanın görülmesine devam edildi.Davanın bugünkü duruşmasında 7'si tutuklu 9 sanıktan sadece Alparslan Aslan dışındaki tüm sanıklar son savunmasını yaptı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi, Erhan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre ve Süleyman Esen ile sanık ve müdahil avukatları katıldı.

-SAVCI CEZA ARTIRIMI İSTEDİ-

Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, esas hakkındaki mütalaasını tekrarladı. Savcı Demirci, ayrıca Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi, Erhan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre ve Süleyman Esen hakkında, ayrı ayrı olmak üzere 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasasının 5. maddesi gereğince ceza artırımı uygulanmasını istedi.

- SANIK ALPARSLAN ARSLAN SAVUNMASINI GELECEK DURUŞMAYA YAPACAK-

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, sanık Alparslan Arslan'ın avukatı Ahmet Doğan'ın duruşmaya katılamayacağına dair mazeret dilekçesi sunduğunu ve bu nedenle Alparslan Arslan'ın esas hakkındaki savunmasını gelecek duruşma yapacağını söyledi. Diğer sanıklar ise esas hakkındaki savunmalarını yaptılar.

-SANIK ERHAN TİMUROĞLU-

Sanık Erhan Timuroğlu, savunmasında hayatını çek ve senet tahsilatı yaparak sürdürdüğünü, Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan ilk iki bombadan haberi olmadığını, üçüncü bombalama olayında ise Alparslan Arslan'ın yanında bulunduğunu, gazetenin

bulunduğu caddeye gezmek için gittikleri sırada "Arslan'ın cebinden bombayı çıkararak gazete binasının bahçesine attığını" söyledi.

Arslan'ın kendisini Ankara'ya çek, senet tahsilatı yapmak amacıyla getirdiğini, kendisinin de "üç beş kuruş yolunu bulmak" ve gezmek için teklifi kabul ettiğini iddia eden Timuroğlu, Danıştay saldırısıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını, saldırıdan daha sonra haberi olduğunu savundu.

-SANIK AYKUT METİN ŞÜKRE-

Sanık Aykut Metin Şükre, olayla hiçbir ilgisinin bulunmadığını savunarak, gözaltına alındıktan sonra bildiği her şeyi Emniyette anlattığını, ilk ifadesi ve şimdi söyledikleri arasında çelişki bulunmadığını dile getirdi. Şükre, "Benim devletime karşı suç işleme lüksüm yok. Aile terbiyem ve yaşam tarzım buna uygun değil" diye konuştu.

Sanık avukat Süleyman Esen de kendisi hakkındaki suçlamaların doğru olmadığını öne sürerek, diğer sanık Salih Kurter ile ilişkisinin ona yaptığı insani yardımlardan ibaret olduğunu, sanık Arslan ile de okuldan arkadaş olduklarını kaydetti. Esen, "Devletime, milletime ve yasalara saygılı, bağlı bir insanım. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum" dedi.

-SANIK OSMAN YILDIRIM-

Sanık Osman Yıldırım ise esas hakkındaki savunmasının harfiyen duruşma tutanağına geçirilmesini istedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Karadeniz, "Ben teyp miyim? Nasıl hepsini harfiyen kayda geçireyim" diyerek tepki gösteri.

Cumhuriyet Savcısının esas hakkındaki mütalaasının "hukuki olmadığını ve hayal ötesi söylemlerden" ibaret olduğunu iddia eden Yıldırım, ortada herhangi bir suç örgütü bulunmadığını bu yönde emniyet ve istihbarat teşkilatlarının da raporları bulunduğu kanısında olduğunu öne sürdü.

Sanık Yıldırım, esas hakkındaki mütalaada gazeteye atılan bombalar nedeniyle de ceza istendiğini ancak bombaların atıldığı tarihte kendisinin İzmir'de bir yakınını yanında bulunduğu görüşünü dile getirdi. Yıldırım, "Üzerime atılı suçların muhatabı olmam için öncelikle beyin nakli yaptırmam gerekir. Büyük bir komplo ile karşı karşıyayım, beraatımı talep ediyorum" diye konuştu.

-SANIK İSMAİL SAĞIR-

Sanık İsmail Sağır, Cumhuriyet Gazetesi'ne ikinci bombayı kendisinin attığını ve bunun karşılığında sanık Alparslan Arslan kendisine 30 bin YTL vaat ettiğini, ancak parayı alamadığını söyledi.Yaşam tarzı nedeniyle dinle alakası bulunmadığını ve çeşitli suçlardan 17

yaşından 2004 yılına kadar zaman zaman cezaevine girdiğini ifade eden Sağır, "hayali bir iddianame" ile suçlandığını savunarak, üzerine atılı suçlardan yargılandığı için pişman olduğunu söyledi.

-SANIK TEKİN IRŞİ-

Diğer sanık Tekin Irşi de sanık Arslan'dan aldığı el bombasını Cumhuriyet Gazetesi'ne attığını ancak pimini çekmeden attığı için bombanın patlamadığını söyledi. Bombayı atması için Arslan'ın kendisine 30 bin YTL para teklif ettiğini kaydeden Irşi, ikinci bombayı sanık İsmail Sağır'ın attığını, kendisinin ise sadece yer gösterdiğini savundu.

-SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIKSINIZ-

Olaydan dolayı pişman olduklarını söyleyen sanıklara mahkeme başkanı orhan karadeniz, "bizim buraya gelen herkes pişman oluyor zaten yalnız sen değil" yanıtını verdi. Mahkeme başkanının, "Hepiniz sütten çıkmış ak kaşıksınız " demesi üzerine, sanık avukatlarından biri "Oyunuzun rengini belli ediyorsunuz" sözleri ile itirazda bulundu.

-4 MAYIS'A ERTELENDİ-

Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, esas hakkındaki mütalaasını tekrarladı ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz de sanık Alparslan Arslan'ın avukatı Ahmet Doğan'ın mahkemeye sunduğu mazeret dilekçesinin kabul edilmesine ve Doğan'a esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için süre verilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

Karadeniz, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini açıkladı ve duruşmayı4 Mayıs'a erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title