Haberler

Cumhurbaşkanlığı Seçim Sürecine Tepkiler

.

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci resmen başlamasının ardından Ankara kulisleri hareketlendi. Siyasiler görüşlerini ANKA'ya değerlendirdiler.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol: "Süreç başladı. İsim bildirmediler henüz. Meclis başkanlığındaki gibi davranıp davranmayacaklarına bakacağız."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi: "Şimdi birkaç önemli nokta var. Bir tanesi o seçim akşamı sayın Başbakan 72 milyonluk ülkeye, uzlaşmanın mutlak gerekli olduğunu söyledi. Geçmişteki gerginliğin tekrarlanmaması için seçim öncesinde de uzlaşmanın gerekliği olduğunu kamuoyuna anlatmıştı. Bu açıklamaların ardından Köksal Toptan'ın Meclis başkanlığı için aday gösterilmesi herkeste bir umut yarattı ve herkes de sorumluluğunu samimiyetle yerine getirdi. Şimdi tekrar halkın gözüne baka baka, uzlaşmasız bir aday göstermesi çok ciddi zaafiyet yaratacaktır. Yeni gerginliklere yeni sürtüşmelere ne Türkiye'nin ne de siyasilerin tahammülü kalmıştır. Uzlaşma bu sefer kaçınılmaz hale gelmiştir. Başbakan Erdoğan'ın bu konuda sözü vardır."

BBP Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu:"Zamanında alınmış bir karar. Anayasa da bunu gerektiriyor. Türkiye'yi bekleyen çok önemli sorunlar var. Türkiye, aş, iş bekliyor. Bu süreci geçirip Türkiye'nin gerçek gündemine geçmemiz gerekir."

AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem:"Artık geçmiştekileri unutmak lazım. Zor bir süreç geçirdik. Büyük bir uzlaşı ile Meclis Başkanı seçildi. Umuyorum Cumhurbaşkanını da aynı uzlaşı içerisinde seçeceğiz. Bu süreci kapattıktan sonra, Meclis'in asıl çalışmalarını başlatacağız."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır:"Cumhurbaşkanlığı süreci konusunda parti olarak görüş bildirmeyeceğiz"(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title