Haberler

Çocuklar 'Travio'yla Türkiye'yi Tanıyacak

Avrupa ve Türkiye'deki Seyahat Acentelerinin Oluşturduğu Portal Olan Tourexpi, Türkiye'de Bir İlke İmza Atıyor. Portal Sahibi ve Aynı Zamanda Avrupa-türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner Önderliğindeki Proje ile Dünya Çocuklarının Seyahat ve Konaklama Amacıyla Türkiye'ye Çekilmesi Amaçlanıyor. Projenin En İlginç Yönü, Türkiye'nin Dünya Çocuklarına "Travio" Adlı Bir Karakterle Tanıtı...

Avrupa ve Türkiye'deki seyahat acentelerinin oluşturduğu portal olan Tourexpi, Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Portal sahibi ve aynı zamanda Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner önderliğindeki proje ile dünya çocuklarının seyahat ve konaklama amacıyla Türkiye'ye çekilmesi amaçlanıyor. Projenin en ilginç yönü, Türkiye'nin dünya çocuklarına "Travio" adlı bir karakterle tanıtılacak olması.

Türkçesi seyahat anlamına gelen "Travel" ve herkesin yakından tanıdığı masal kahramanı "Pinokyo" kelimelerinin birleşiminden oluşan "Travio" figürü, uçak özdeşliğinde aparatları olan çocuk görünümünde tasarlandı.

Tasarlanan "Travio" adlı figürle bütün dünya çocuklarının uçmaya ve tatile davet edileceğini ifade eden Baraner, hedeflerinin tüm dünya çocuklarının akıllarına tatil ve uçma fikrini Türkiye ile beraber yerleştirmek olduğunu söyledi.

Baraner, dünya çocuklarını aileleriyle birlikte Türkiye'ye taşıma amacı taşıyan 'Travio'nun çocukların tatil ve uçma sembolü olacağını belirterek "Aile turizmine önem veren Türkiye'de, aileler için hazırlanmış 8 bin yatak kapasiteli otel var. Aile turizmini canlandırmak ve çocukların aklına doğrudan tatil fikrini sokmak amacıyla bu karakteri Türkiye tanıtımında kullanmaya karar verdik. Travio'yu aklına yerleştiren çocuklar, ailelerine kendileri tatile gitmeyi istediklerini söyleyecek" diye konuştu.

TRAVİO EKRANLARA VE BEYAZ PERDEYE YANSIYACAK

2009'da, Avrupa'daki 49 televizyon kanalında 'Travio'nun çizgi filminin yayınlanacağını belirten Baraner, aynı yıl Hong Kong'da Travio'nun uzun metrajlı animasyon filminin sinemalarda gösterime gireceğini söyledi. Film, Travio'nun tüm dünyadan çocukları sırtına bindirerek Türkiye'ye taşıması ve yaşadığı maceraları konu ediniyor.

Hedeflerinin, dünya çocuklarının aklına bu figürle beraber tatil fikrini yerleştirmek ve onları Türkiye'ye çekmek olduğunu anlatan Baraner, projenin 2-12 yaş aralığındaki çocuklara hitap ettiğini ve dünyada ilk olma özelliğini taşıdığını belirtti.

Travio'nun çocuklara her yerde ulaşmasını sağlayacaklarını anlatan Baraner, şunları söyledi: "Travio karakterinin kendine ait sitesi olacak. Sitede Travio karakteri üzerinden Türkiye bütün dünyaya 5 dilde tanıtılacak. Çocuklar tatil anılarını görüntülediği fotoğrafları bu site üzerinden paylaşabilecek. Travio karakter aynı zamanda oyuncak olarak sunulacak. Oyuncağın içinden çocukların ilgisini çekecek şekilde Türkiye'deki otellerin tanıtımı ve tatil seçenekleri çıkacak. Uçaklarda çocuklara travio eşlik

edecek. Aile turizmine vurguda bulunmak için Travio'nun kardeşleri, anne ve babası olacak. Travio geniş kapsamlı olarak turizm ve seyahat fuarı EMİTT'te, 14 Şubat'ta tanıtılacak."

TORUNUNU DA AL GEL

Travio karakteri üzerinden çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceğine dikkat çeken Baraner, 2009'un Şubat ayında, Kemer Belediyesi iş birliğiyle "Torununu da al gel" sloganıyla bir aylık süre için tatil programı düzenleyeceklerini söyledi.

Amaçlarının anneannelere, babaannelere ve dedelere torunlarıyla birlikte tatil imkanı sağlamak olduğu belirten Baraner, "Şubat ayını seçmemizin sebebi de Avrupa'da en soğuk ay olması. Turistleri soğuk ayda ılık Antalya iklimine çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Bir aylık tatil programında anlaşma çerçevesindeki otellerde özel fiyat uygulamaları ve hizmet sunulacağını belirten Baraner, sözlerini şöyle tamamladı: "Büyük ebeveynler torunlarıyla birlikte, spor yapacak, yarışmalara katılacak, eğlenecek ve Türkiye ile ilgili anılar biriktirecek. Yine tatil programı çerçevesinde, nesiller arası 2km'lik bir güzergahta 'sevgi yürüyüşü' düzenlenecek."

(AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title