Haberler

Çocuk Yaşta 2 Kez Evlendi, Ayrıldı, Anne Oldu

Mersin'de 14 Yaşında Nikahsız Evlenerek Çocuk Dünyaya Getiren, 16 Yaşında Yaptığı İkinci Evlilikten de "Kuma" Olmamak İçin Evden Kaçan D.k.t., 1 Hafta Kayıplara Karıştıktan Sonra Baba Evine Döndü. Henüz Çocuk Yaşta Çocuk Sahibi Olan D.k.t., "İlk Eşimden Şiddet Gördüğüm İçin, İkinci Eşimden İse Kuma Olmamak İçin Kaçtım. Yaptığım Bir Hataydı, Cahillikti. Bundan Sonra Tek İstediğim 8 Aylık Kızıma ...

Mersin'de 14 yaşında nikahsız evlenerek çocuk dünyaya getiren, 16 yaşında yaptığı ikinci evlilikten de "kuma" olmamak için evden kaçan D.K.T., 1 hafta kayıplara karıştıktan sonra baba evine döndü. Henüz çocuk yaşta çocuk sahibi olan D.K.T., "İlk eşimden şiddet gördüğüm için, ikinci eşimden ise kuma olmamak için kaçtım. Yaptığım bir hataydı, cahillikti. Bundan sonra tek istediğim 8 aylık kızıma kavuşup, onunla yaşamak" dedi.

Mersin'de sokaklarda çöp toplayarak geçimini sağlayan babası Mehmet Ali T. ve annesi Zeynep T. ile yaşayan D.K.T., aile bütçesine katkıda bulunmak için henüz 14 yaşındayken iş hayatına atıldı. Özel bir şirkette sekreter olarak çalışan D.K.T., gittiği bir misafirlikte tanıştığı Ali O.'ya aşık oldu. Yaşı küçük olduğu için resmi evlilik yapamayan D.K.T., ailesinin de rızasıyla sevdiği gençle nikahsız olarak evlendi. 15 yaşında anne olan D.K.T., işsiz kocasından şiddet görmeye başlayınca, aralarında

geçimsizlik başladı. Genç kadın sonunda dayanamayarak kocasından ayrılıp baba evine dönerek, 8 aylık yavrusundan da uzaklaşmak zorunda kaldı. Genç yaşta anne olan D.K.T., bir yandan kanunlar çerçevesinde çocuğuna kavuşmak için mücadele ederken, bir yandan da çalışmaya devam etti. Bu sırada, arkadaşları aracılığıyla tanıştığı Hamdullah Çakar adlı gence gönlünü kaptırdı. İlk eşinden ayrılmanın da zorluğu içinde Çakar'ı bir umut olarak gören genç kadın, ailesinin rızası olmasa da 3 ay önce sevdiği gençle

İzmir'e yerleşerek birlikte yaşamaya başladı. Ancak D.K.T., İzmir'e "kuma" olarak gittiğini 3 ay sonra anlayabildi. "Kuma" olmayı kabullenmeyen genç kadın, ikinci kocasıyla da tartışarak evi terk etti. İkinci kez uğradığı hayal kırıklığı sonrası yıkılan genç kadın, baba evine dönmeyi de göze alamayınca 1 hafta Mersin'de bir arkadaşının yanında kaldı. Bu sırada ailesi de, çocuklarının hayatından endişe duyduklarını belirterek polise başvurdu. Ailesinin kendisini aradığını öğrenen D.K.T., 1 hafta sonra

polis merkezine gitti. Genç kadın, geçtiğimiz cuma günü polis ekiplerince ailesine teslim edildi. Aile, çocuklarına kavuşmanın, genç kadın ise yine sıcak yuvasına dönmenin mutluluğunu yaşarken, çocuk yaşta çocuk sahibi olan D.K.T., yaşadıklarının herkese örnek olmasını istedi.

"15 YAŞINDA ANNE OLDUM"

İlk evliliğini 14 yaşında yaptığını ve 15 yaşında anne olduğunu söyleyen D.K.T., severek evlendiği ilk kocasından aşırı şiddet gördüğü için ayrıldığını belirtti. Kocasından haddinden fazla şiddet gördüğünü ifade eden genç kadın, "Ben ona ne kadar sevgiyle yaklaştıysam o bana kabaca yaklaşmaya çalıştı. Böyle olunca sevgi bitiyor. Sürekli şiddet görünce yürümüyor" dedi.

İlk evliliğinin hayal kırıklığını yaşarken, bir arkadaşı aracılığı ile tanıştığı Hamdullah Çakar'ı bir umut olarak gördüğünü kaydeden genç kadın, "Geldi, beni ailemden istedi. Ben de zaten yeni boşanmıştım, boşluktaydım ve gitmek istedim. İzmir'e gittik, 3 ay birlikte yaşadık. 3 ay sonra eşi geldi, kapımı çaldı. 'Kimsin' dedim, 'Ben bu evin hanımıyım' dedi. Şaşırdım, 'Asıl bu evin hanımı benim' dedim. O da 'Seni kuma olarak üstüme getirmiş olabilir' dedi. Ben 4 gün bu kadınla birlikte yaşadım,

çocuklarına baktım. En sonunda dayanamadım, kuma olmak ağırıma gitti. Sonunda bir komşuma sığındım, onlar da yardım etti. 1 hafta Mersin'de bir arkadaşımda kaldım. Ailemin beni aradığını öğrenince polise giderek teslim oldum" diye konuştu.

İzmir'den kaçtıktan sonra ailesine dönmeye utandığını kaydeden D.K.T., şöyle devam etti:

"Ben ailemin evine gelmedim. Çünkü ilk evliliğim de kötü gitmişti, duldum. 'Şimdi nasıl gideceğim' diye düşündüm. Ama değişen bir şey olmadı, Allah razı olsun ailem beni kabul etti, gene bana kucak açtılar. Benim yaptığım bir hataydı, cahillikti. Ama insan yaşayınca anlıyor. Çok şükür ne ailemin namusunu ne de kendi şerefimi yerlere attım. Karşıma nasıl bir kötülük çıkarsa çıksın, hiçbirine bakmadan geri dönebildim."

Yaşadıkları karşısında genç kızlara tavsiyelerde bulunan D.K.T., "Bence genç kızlar yaşını doldurmadan, aile tavsiyesini almadan evlenmesin. Ne kadar severse sevsin evlenmesin. Bundan sonra tek bir isteğim var, kızımı almak. Evlenmek istemiyorum artık, ama yine öyle bir şey olursa bu kez ailemin sözünden çıkmayacağım. Çünkü çıktıkça ben düşüyorum, ben kendi kendime ediyorum. Kimseye bir şey olmuyor, olan gene bana oluyor" dedi.

Genç kadının annesi Zeynep T. ile baba Mehmet Ali T. ise, kızlarına kavuştukları için mutlu olduklarını, bir daha gözlerinin önünden ayırmayacaklarını söyledi.

(HK-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title