Haberler

Çinli turistler Kırşehir'de yöresel düğünde eğlendi

Güncelleme:

Çinli turist kafilesi, rehberler eşliğinde geldiği Kırşehir'deki bir düğünde yöresel halk oyunu oynadı.

Çinli turist kafilesi, rehberler eşliğinde geldiği Kırşehir'deki bir düğünde yöresel halk oyunu oynadı.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun girişimleriyle, ziyaret ettikleri kent merkezinde bir gün geçiren Çinli turistler, Ahi Evran Külliyesi, Cacabay Camisi ve diğer kültürel mekanları gezdi.

Tarihi Uzun Çarşı'da alışveriş yapan ve bir saz atölyesini ziyaret eden 20 kişilik turist kafilesi, Ağalar Konağı'nda yöresel yemekleri tattı.

Rehberler eşliğinde Kırşehir'i gezen Çinli turistler, yakınlardan gelen davul zurna sesini duyunca düğüne katılmak istedi.

Kafiledekiler, Belediye Başkanı Ekicioğlu ile katıldıkları düğünde davul zurna eşliğinde yöresel oyunlar oynayarak eğlendi. Turistler, gelin ve damatla oynadıkları oyunun fotoğraf ve kamera çekimlerini de yaptı.

Ekicioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırşehir'de turizmin geliştirilmesi için çalışma yürüttüklerini, bu kapsamda Çinli turistleri ağırladıklarını söyledi.

Antalya'da turizmle ilgilenen yeğeninin de bu konuda kendilerine destek verdiğini ifade eden Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle Kapadokya'ya giden turistlerin Kırşehir'e yönlendirilmesi için yardımcı oldu. Kırşehir, Kapadokya'nın giriş kapısıdır. İlk Çinli kafilemiz geldi. Sonrasında başka gruplar da gelecek. İnanç turizmi konusunda da yeni konuklar ağırlayacağız. Artık, şehrimizde turistleri daha sık görmeye başlayacağız. İlimizde sosyal ve kültürel hayatın canlanması için gayretlerimizi sürdürüyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Ekicioğlu Kırşehir turist Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title