Haberler

Cindy Sheehan Umudunu Kaybetti, Mücadeleyi Bıraktı

Oğlunu Irak Savaşında Kaybettikten Sonra, Yaptığı Eylemlerle Savaş Karşıtı Mücadelenin Simgesi Haline Gelen "Barış Annesi" Cindy Sheehan Mücadelesinden Vazgeçti.

Oğlunu Irak savaşında kaybettikten sonra, yaptığı eylemlerle savaş karşıtı mücadelenin simgesi haline gelen "barış annesi" Cindy Sheehan mücadelesinden vazgeçti.

2005 yazında aylarca ABD Başkanı George Bush'un Teksas'taki çiftliğinin önünde kamp kurarak Bush ile görüşmeye çalışan Sheehan, Bush ile görüşemese de savaş karşıtlarının enerji dolu simgesi olmuştu.

Sheehan, internet mesajında, "Bu, Amerikan savaş karşıtı hareketinin 'yüzü' olarak, benim istifa mektubumdur. Mücadelem bankadaki hesaplarımı boşalttı, evliliğimi mahvetti, diğer çocuklarımla gerilime sebep oldu. Evime dönüp, hayatta kalan çocuklarıma annelik edeceğim ve kaybettiğimi yeniden kazanmaya çalışacağım" ifadesine yer verdi.

Sayısız eylem düzenleyen ve birçok kez sorgulanan Sheehan, bu kararı 1 yıl düşündükten sonra aldığını da belirterek, "Bu sabah çıkardığım en acı sonuç, Casey'nin bir hiç uğruna öldüğüdür. Ölümünden sonra her gün, bu ölüme bir anlam vermeye çalıştım. Casey, (popüler bir Amerikan televizyon programı olan) 'American Idol'ün bir sonraki bölümünü (Irak'taki) ölü sayısından daha çok düşünen, Demokratlarla Cumhuriyetçilerin insan yaşamlarıyla siyaset yapmakta olduğu bir ülke için öldü" açıklamasında bulundu.

Savaş karşıtı hareketin hiçbir şeyi değiştirmediğini gördüğü için umudunu kaybettiğini belirten Sheehan, Bush'un, hiçbir zaman "görevinden edilemeyeceğini" ve sistemin sonsuza kadar böyle devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Sheehan'ın oğlu Casey, Nisan 2004'te öldürülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title