Haberler

Çiçek: "Meclis 19 Eylül'de Açılacak"

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Meclis'in Tatil Öncesinde Yetiştirilemeyen AB Uyum Yasalarını Görüşmek Üzere 19 Eylül'de Açılması Konusunda Bakanlar Kurulu'nda Görüş Birliğine Varıldığını Söyledi.

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu’nda TBMM’nin 19 Eylül’de açılması konusunda görüş birliğine varıldığını bildirdi. Çiçek Meclis’in tatil öncesinde yetiştirilemeyen yasaları öncelikli olarak görüşeceğini söyledi.

İki haftalık aranın ardından Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklamalarda bulundu. Çiçek, Kurul’da Meclis’in toplanması ve gelirler yasasının yeniden ele alınması gibi konuların değerlendirildiğini belirtti. Çiçek, “Yerel yönetimlere yeni görevler de verildiği için, merkezi bütçeden İl Özel İdarelerine ve belediyelere ayrılan kaynağın arttırılması icap etmektedir” dedi. Çiçek, konuyla ilgili yasanın yeni dönemde Meclis’te ele alınacağını belirtti. Meclis’in tatile girmeden önce ele alamadığı kimi yasaların öncelikli olarak görüşeceğini söyleyen Çiçek, gelirler yasasının da bütünlüklü olarak görüşülüp Meclis’e gönderildiğini söyledi. Çiçek yasayla belediye gelirlerinden merkezi bütçeye pay ayrılmayacağını dolayısıyla belediye gelirlerinin artacağını da sözlerine ekledi.

Çiçek, gazetecilerin güncel gelişmelere ilişkin sorularını da yanıtladı.

LÜBNAN’A ASKER: ZAMAN, SAYI VE YER BELLİ DEĞİL

Çiçek, Lübnan’a gönderilecek askeri birliğin görev yerine, sayısına ve ne zaman gönderileceğine ilişkin kararın netleşmediğini söyledi. Birleşmiş Milletler, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın ortak çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Çiçek, detayların ilerleyen günlerde netleşeceğini belirtti.

İSMAİLAĞA OLAYI: GÖLGE TAŞLAMANIN ANLAMI YOK

Bakan Çiçek, İstanbul Fatih’teki İsmailağa Camii’nde yaşanan linç olayının yargıya intikal ettiğini belirterek, açıklama yapmaktan kaçınırken, konunun gündeme gelmesini eleştirdi. Fatih Cumhuriyet Savcılığı ve “eğer organize suç varsa gerekli birimlerin”, çalışmalarını yürütmekte olduğunu kaydeden Çiçek, “Görev yapılmıyormuşçasına gölge taşlamanın anlamı yok” diyerek tepki gösterdi. Hazırlık soruşturması sürecinin gizli olduğunu anımsatan Çiçek, siyasilerin konuyla ilgili açıklamalarını ve konunun basında yer alışını da eleştirdi. Hükümete yönelik “tahrikkar ve provakatif” girişimler olduğunu ileri süren Çiçek, yargıya müdahale anlamına gelecek beyanlardan kaçınılması gerektiğini kaydetti.

SÖĞÜT PROTESTOSU: CENAZEDE DUA YERİNE SLOGAN SAYGISIZLIKTIR

Çiçek, Söğüt Şenlikleri’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yuhalanması, korumalarının bıçak ve muştayla yaralanması ve AKP’lileri taşıyan bir otobüsün taşlanması olayıyla ilgili ise, “Hükümete muhalefetin başka yolları vardır” dedi. Bir kesimin, terör eylemlerinden kaynaklı kayıpları kendi “kısır siyasetlerine alet etmeye” çalıştığını iddia eden Çiçek, “Hükümetin gündeminde terör her zaman olmuştur. Asayiş ve Güvenlik en öncelikli gündemimizdir” diye konuştu. Söğüt olayının tarihe, şehit cenazelerinde slogan atmanın da şehide saygısızlık olduğunu ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title