Haberler

Çiçek: "301'de Eleştiriyle Aşağılama Arasında İnce Ayar Yapılmalı"

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, 301'inci Maddede Değişiklik Konusunda Eleştiriyle Aşağılama Arasındaki Farka Dikkat Çekerek, "Fikir Özgürlüğü Aşağılama Özgürlüğü Değil, Eleştiriyle Aşağılama Arasındaki İnce Ayar İyi Yapılmadır" Dedi.

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 301'inci maddeyle ilgili "değişiklik yapılmasın" ya da "kaldırılsın" diyenlerin tatmin olmayacağını, maddede düzenleme yapılacağını belirterek, eleştiriyle aşağılama arasındaki farka dikkat çekti. "Fikir özgürlüğü aşağılama özgürlüğü değil, eleştiriyle aşağılama arasındaki ince ayar iyi yapılmadır" diyen Çiçek, konunun hukuki olmaktan çok siyasi boyutta tartışıldığını söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Kurul gündemine ilişkin bilgi verdi. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Kurul'a ABD ziyaretiyle ilgili bilgi verdiğini anlatan Çiçek, başta AB müzakere süreci olmak üzere rutin gündemin ele alındığını söyledi. Çiçek, TCK'nın 301'inci maddesiyle ilgili tartışmaların bütünlük içinde yapılmadığını ifade etti. "Ceza hukukunda bir madde düzenlemek sanıldığı kadar kolay değildir. 301 konusunda tartışmalar bir bütünlük içinde yapılmadı. Hukuki bir tanım yapılsaydı bir sonucu varmak daha kolay olurdu. Mesele siyasi bir durum kazandı" diye konuşan Çiçek 301'le ilgili şunları söyledi:

"Bu düzenlemeleri yaparız bundan sonra da yaparız. Şunu da görmemiz lazım fikir özgürlüğü de belli bir düzeyde yapılmalıdır. Fikir özgürlüğü aşağılama özgürlüğü değil, eleştiriyle aşağılama arasındaki ince ayar iyi yapılmadır. Bu bazen yasayla bazen de uygulamada yapılır. Tek başına düzenlemeler ne ölçüde maksat hasıl eder soğukkanlı tartışmamız lazım. Çünkü olayların önü arkasından kendi bağlamından çıkarılarak tartışılıyor."

Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında konuşla ilgili toplanan sivil toplum örgütlerinin değişiklik önerilerinin yazılı ve gerekçeli olarak Başbakanlığa ya da Adalet Bakanlığı'na ulaşmadığını, önerileri basına yansıdığı şekliyle bildiklerini dile getirdi.

CAN DÜNDAR'A CEZAEVİNDEN TEHDİT İDDİASI

Cezaevinde bulunan Alaaddin Çakıcı'nın Gazeteci Can Dündar'ı mektupla tehdit etmesiyle ilgili iddiaların sorulduğu Çiçek, mektubun cezaevinden gönderilemeyeceğini söyledi. Mektubun, Çakıcı'nın avukatı aracılığıyla gönderildiğini kaydeden Çiçek, "Cezaevlerindeki yazılı metinler, üzerinde görüldü damgası olunca işleme konur" dedi.

Çiçek, devletin yatırım sıkıntısı çektiği bir dönemde en çok kaynağı cezaevlerinin fiziki şartlarının iyileştirilmesine aktarıldığını belirterek, Bayrampaşa cezaeviyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

"Bayrampaşa Cezaevi kapatılacak ve yıkılacak. Silivri'de 1 katrilyona yakın bir yatırım sürüyor. Geçmişte yaşanan olaylar sebebiyle o cezaevi çok büyük tahribatlar görmüştür. Zaten şu an İstanbul'da hükümlü de tutmuyoruz geçici olarak tutuklular kalıyor. Cezalarının kesinleşmesinin beklemeden daha iyi yerlere naklediyoruz İddia ediyoruz Türkiye'nin en önemli yatırım yaptığı yerler cezaevleridir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title