Haberler

CHP Myk Üyesi Okuducu'nun Basın Toplantısı

CHP Myk Üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Güldal Okuducu, Çarşamba Günü Yapılan Myk Toplantısında Parti Tüzüğüne Aykırı Olarak Boşalan İl ve İlçe Yönetimlerine Atamalar Yapıldığını Belirterek, Yapılanların Bir Zulüm ve Kıyam Olduğunu, Kendisnin de Bunların Bir Parçası Olmadığını Söyledi.

CHP MYK üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Güldal Okuducu, Çarşamba günü yapılan MYK toplantısında parti tüzüğüne aykırı olarak boşalan il ve ilçe yönetimlerine atamalar yapıldığını belirterek, yapılanların bir zulüm ve kıyam olduğunu, kendisnin de bunların bir parçası olmadığını söyledi.

Okuducu, CHP Genel Merkez'deki Kadın Kolları toplantı salonunda gerçekleştirdiği basın toplatısında, Çarşamba günü yapılan MYK toplantısında bazı il ve ilçe örgütlerinin görevden alınmasıyla ilgili tepkilerini dile getirdi. Okudu, "Türkiye'nin omurgası kırılmıştır" dedi. 2007 seçimleriyle başlayan süreç çok yönlü. Öfkesiz, kimsenin canını yakmadan, objektif şekilde analiz edilmesi gerektiğini belirten Okuducu, 2 aydır bunların yapılmadığını söyledi. Seçimlerde 50 il başkanı, bir o kadar ilçe başkanı ve

aynı oranda örgüt yöneticisinin aday adayı olduğunu ve bu kadroların boşaldığını belirten Okuducu, "Çok yönlü bir kuşatma altında seçime giden CHP'nin örgütü boşaltılmıştır" dedi. Bu kadroların hemen doldurulması gerektiğini ancak bunun yapılmadığnı ifade eden Okuducu, tüzüğe göre il ve ilçe kurullarının seçim yapması gerekirken MYK tarafından atamalar yapıldığını belirtti.

Tüzüğün bu konudaki ilgili maddesinin çiğnendiğini belirten Okuducu, seçime 10-15 gün kala örgütlerde toplu istifalar yaşandığını, bir kuşatma içinde seçime giden bir partinin böyle bir lüksü olmaması gerektiğini kaydetti. Özellikle İstanbul ve İzmir'deki kadroların boşaldığını ve bu illerde örgüt koordinasyonu olmadan seçime gidildiğini belirten Okuducu, İzmir il yönetiminin de tüzüğün 42-A maddesindeki ağır suçlamalarda görevden alındığını söyledi. Bu durumda tüzüğe göre parti yönetiminin tarafsız bir

kayyum ataması gerektiğini ancak MYK'nın Çarşamba günü bunu yapmayıp il yönetimini atadığını belirten Okuducu, aynı şekilde İstanbul il yönetim kurulunun da atandığnı söyledi.

İstanbul Bakırköy ilçesinin 52 yıllık başkanının da görevden alındığını belirten Okuducu, "CHP Genel Sekreter Yardımcısı marifetiyle ilçelere polis gönderilmiş, iki ilçeye giden polisler 'Parti iç işlerine bizi karıştırmayın' diyerek geri dönmüş, bir ilçe binasının etrafında da yunuslar devriye gezmiştir. Yüzde 50'nin üzerinde oy alan bir ilçenin etrafında yunuslar dolaşıyorsa bunun hesabının verilmesi gerekir. Bu sırada ilçenin kadın kolları dehşete düşmüştür. Onlarla 15 dakikada bir konuşarak 'sakin

olun' demek görevi de bana düşmüştür" diye konuştu.

Eski bir hükümdar olan Hüsrev'in şehrin duvarlarına yazdırdığı, "Devlet iki şekilde yönetilir. Bilimle ve zulümle. Bilimle, yönetilenlerin hakkını koruyarak yönetilir, zulümle yönetenlerin haklarını koruyarak yönetilir" sözlerini hatırlatan Okuducu, bu cümlede devlet yerine parti sözcüğünü koyduğunu belirterek, "Yani ya bu zulüme ortak olursun, ya da küçük kişisel tarihinde zulme ortak olmadığını belirtirsin. Ben zulme ortak değilim" diye konuştu.

GENEL BAŞKANLIK ADAYLIKLARIYLA BAĞLANTIM YOK

Tüzük değiştirme yetkisinin CHP Kurultayı'na ait olduğunu, ancak MYK'nın genelge ile tüzük maddelerini çiğnediğini anlatan Okuducu, "Yani tüzük çiğnenmiştir ve kurultay iradesinin üstüne bir irade konmuştur. MYK kendisini il ve ilçelere yönetim kurulu atamaya yetkili kılmıştır" dedi.

Bunların küçük bir hukuk hatası olarak algılanamayacağını kaydeden Okuducu, "Bir tüzüğün bütününü ayaklar altına alan yönetim anlayışı, bundan sonraki süreci yapılandırırken, ne kadar adil ve sorumlu davranabilecektir?" diya konuştu.

MYK'da ayrı kurultay takviminin de belirlendiğini hatırlatan Okuducu, "Tek umudum bu ülke için kıvılcımı ateşe, ateşi de umuda çevirecek bir yapılanmanın ortaya çıkmasıdır" dedi.

Okuducu, 3 Kasım'da başlayacak mahalle delege seçimlerinin de dikkatle takip edilmesi gerekitğini, "Seçim sonuçları sandıktan çıkmalıdır" dedi. Yaşanan hukuksuzluk sürecine 'Hayır, olmaz' demek gerektiğini belirten Okuducu, acı da olsa bu sorumluluğu yerine getirmenin huzurunu yaşadığnı ifade etti.

Kurultayda başta Haluk Koç olmak üzere genel başkan adayları ile ilgili tutumunun ne olacağının sorulması üzerine ise Okuducu, açıklamasının kurultay dönemine rastladığını ancak, yaptığı açıklamanın ve duruşunun herhangi bir adaylıkla ilgili olmadığını vurguladı. Okuducu, bu konuda yapılan haberlerin de yanlış olduğunu söyledi. Tüm bu eleştirileri yapmak için geç kalıp kalmadığının sorulması üzerine ise Okuducu, "Bu bir kıyam. Vicdanım hep sustu. Geç mi kaldım? Kaldım. Hiç mi konuşmasaydım. Kıyam dediğim

bir durum karşısında sessiz mi kalsaydım?" şeklinde konuştu.

Konuşmasında parti dokusunun değiştirildiği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Okuducu, bu kuşkusunun doğru olup olmadığının yakın zamanda ortaya çıkacağını söyledi. MYK'nın bahsettiği kıyam'ın neresinde olduğunun sorulması üzerine Okuducu, "MYK kararlarını oylama ile alıyoruz. Herkesin sorumlluk duygusu olduğuna inanıyorum. Yanlışa evet diyenlerin bugünden sonra da yanlışa hayır deme şanslarının olmadığını düşünmediğini belirtti.

(MÜG-MAY-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title