Haberler

CHP Lideri Baykal Hakkında Suç Duyurusu

Deniz Baykal Hakkında, 'Laik-antilaik Çatışması Başlatmak, Orduyu Demokrasiye ve Halkın İradesine El Koymaya Teşvik Etmek İddiasıyla Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusunda Bulunuldu.

Mersin'de bir kişi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında, "Laik-antilaik çatışması başlatmak, orduyu demokrasiye ve halkın iradesine el koymaya teşvik etmek, TBMM'nin itibarını sarsmak, Atatürk'ün adını kullanarak partisini kirletmek ve CHP'nin oy oranını yüzde 10'nun altına düşürmek, tezkere karşıtı çalışmalarıyla PKK'ya hizmet etmek" iddiasıyla Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Adliye binası önünde yaptığı açıklamada, Baykal'ın halkın birlik ve beraberliğini bozduğunu, kardeşi kardeşe karşı kışkırttığını iddia eden Oktay Avcu, savcılığa verdiği dilekçenin kabul edildiğini söyledi. Avcu, suç duyurusuna sebep olduğunu ileri sürdüğü maddeleri şöyle sıraladı:

"Ulusun milli duygularını kullanıp sahte yürüyüşlerle Cumhuriyeti sabote etmek, tahrik ve kin tohumları salmak, halkı kutuplara ayırmak, laik-antilaik çatışması başlatmak, meyve veren ağaçları taşlarken halkın kafasını kana bulamak, ülkenin ve ulusun menfaatlerini düşünmeden bireysel hırs ve ihtirasları için 70 milyonu riske sokmak, Cumhuriyet'i parti malzemesi haline getirip tekele almak, ihtilallere zemin hazırlayıp, orduyu demokrasiye ve halkın iradesine el koymaya teşvik etmek, ülkeyi kaosa

sürükleyip ekonomide dalgalanmalara sebebiyet vermek, döviz ve borsa iniş-çıkışlarıyla ülkeyi ve milleti zarara uğratmak, barış, kardeşlik, hoşgörü sürecini askıya alıp savaşa açıktan davetiye çıkarmak, Meclis'in itibarını kökten sarsmak ve en önemlisi önümüzdeki seçimlerde en doğru kararıyla başarıyı ödüllendirecek olan halkın oylarıyla Cumhuriyet'i yenilgiye uğratmak, 'Cumhuriyet karşıtı partiler seçimleri kazandı' dedirtmek, Atatürk'ün adını kullanarak partisini kirletmek, başarısız ve sıradan

kimlikle oy oranını yüzde 10'nun altına düşürmek".

Avcu, ayrıca 1 Mart 2003 tarihinde tezkere karşıtı çalışmalarıyla ülkeyi sabote etmek ve yapılacak sınır ötesi harekatı engelleyerek, PKK terör örgütüne hizmet etmekle suçladığı Baykal'ın ABD ve müttefiklerini Kürt liderler Barzani ve Talabani'nin kucağına ittiğini de ileri sürdü.

Kendini araştırmacı-şair olarak tanıtan Avcu, bir vatandaş ve bir sanatçı olarak açıkladığı suçlarla ilgili Baykal'ın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

(HK-MT-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title