Haberler

CHP'li Öztürk'ten Gencay Gürsoy Sorusu

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Türk Tabipler Birliği (Ttb) Genel Başkanı Gencay Görsoy'un Gözaltına Alınmasında, Ttb'nin İstanbul Valisi ile Emniyet Müdürü Hakkında Suç Duyurusunda Bulunmasının Bir Etkisi Olup Olmadığını Sordu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Başkanı Gencay Görsoy'un gözaltına alınmasında, TTB'nin İstanbul Valisi ile Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunmasının bir etkisi olup olmadığını sordu.

Öztürk, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Türkiye'de tanınmış bilim adamı olan Prof. Dr. Gürsoy'un, kaldığı otelde gece yarısında neden gözaltına alındığının açıklanmasını istedi.

Gürsoy'un, savcının istediği zaman kolayca ulaşabileceği konumda olduğunu belirten Öztürk, ''(Gözaltı olayında) TTB'nin bir gün önce İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunmasının bir etkisi var mıdır? Böylece suç duyurusunda bulunmasının intikamı mı alınmak istenmiştir?'' dedi.

CHP'li Öztürk, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''TTB'nin yaptığı suç duyurusuna takiben öç alma duyguları ile yapıldığı izlenimi uyandıran bu durum, hukuk devleti skandalı değil midir? Demokrasi ayıbı değil midir? Gencay Gürsoy'a reva görülen bu hoyratlığın, askeri darbelerden, otoriter yönetimlerden miras kalma bir yönetim alışkanlığı olduğu düşüncesine siz de katılıyor musunuz? Böyle bir yönetim anlayışının, AB'ye girme iddiası taşıyan bir ülkeye yakıştığını düşünüyor musunuz? Bu davranışların siyasi iktidarın izni, hoşgörüsü ve teşviki olmadan yapılması mümkün müdür?

Ülkemizde son günlerde gelişen toplumsal muhalefeti bastırmak için yapılan baskı ve şiddet uygulamalarını içinize sindirebiliyor musunuz? İstifa etmek aklınıza gelmiyor mu?''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title