Haberler

CHP'li Öymen: "Şimdi Birlik Zamanı, TSK'ya Yürekten Başarı Diliyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Hükümetin Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Irak'ın Kuzeyine Yönelik Sınır Ötesi Operasyon İçin Yetkilendirmesinin Yeni Bir Durum Yarattığını Söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, hükümetin sınır ötesi operasyon konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) yetkilendirilmesinin yeni bir durum yarattığını söyledi. Öymen, iç tartışmaların bir kenara bırakılması gerektiğinin altını çizen Öymen, TSK'nın başarılı olmasını dilediklerini ifade etti.

Öymen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TSK'nın, sınır ötesi operasyon için 28 Kasım itibariyle yetkilendirildiğini açıklaması üzerine ANKA'ya değerlendirmelerde bulundu.

TSK'ya yetki verilmesinin önemli bir gelişme olduğunun altını çizen Öymen, bugüne kadar hükümetin TSK'ya yetki vermediğinin anlaşıldığını söyledi. Hükümetin yetki vermesinin yeni bir durum yarattığını ifade eden Öymen, yetkinin verilmesinde geç kalınmasını eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın 5 Kasım'da ABD Başkanı Bush'la yaptığı görüşmeyi hatırlatan Öymen, bu görüşmenin üzerinden 20 gün geçtikten sonra yetki kararının alınmasının düşündürücü olduğunu belirtti. Öymen, "Bu noktadan sonra neler yapılacağını hep birlikte göreceğiz. Bu bilgi doğruysa yetkinin askerlerin elinde olduğu anlaşılıyor" diye konuştu.

-ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI-

İç siyasi tartışmaların bu noktada bir kenara bırakılması gerektiğine vurgu yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, "Bu durumda tam bir birlik içinde Türk Milleti TSK'ya katkı vermeli, şimdi artık iç tartışmaların zamanı geçti, yeni durum ortaya çıktı. Bu durumun başarılı sonuçlar vermesini Türkiye açısından diliyoruz. TSK'ya yürekten başarılar diliyoruz" dedi.

-SÜRPRİZ UNSURU ORTADAN KALKTI-

Onur Öymen Başbakan Erdoğan'ın yetki kararını açıklamasını ise, "sürpriz" unsurunu ortadan kaldırdığını söyledi. Öymen, açıklamanın ardından PKK'lıların bulundukları yerlerden ayrılmaya başlayacaklarına dikkat çeken Öymen, "Operasyon başlamadan açıklanmasını mahsurlu buluyoruz. Bu açıklama bu tür operasyonlarda başarı sağlayan sürpriz unsurunu ortadan kaldırdı. Şimdi teröristler bulundukları yerlerden kaçacaklar. Ayrıca iklim şartları da ağırlaştı. Bir ay önce yetki verilseydi başarı şansı daha yüksek olurdu" diye konuştu. (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title