Haberler

    Ceccarini'den Devrimci Çağrı

    Fotoğraf sanatçısı Eric Ceccarini ressamlara alışılmışın aksine tuval olarak insan vücudunu kullanmalarını teklif ediyor.

    Fotoğraf sanatçısı Eric Ceccarini ressamlara alışılmışın aksine tuval olarak insan vücudunu kullanmalarını teklif ediyor. Ceccarini "ressamlar projesi" adını verdiği fikri için farklı ülkelerden 100 sanatçıya resimlerini ölümsüzleştirmek için insan vücudu üzerinde çalışmaları çağrısında bulundu.

    Belçikalı sanatçı çağdaş sanat fuarı için geldiği Lyon'da euronews'a konuk oldu:

    "Ben onlara İbiza'ya gelip 1,2 ya da 3 gün çalışmalarını ve alıştıkları gibi tuval üzerinde değil de insanlar üzerinde çalışmalarını öneriyorum.

    Tabii bir ressamın modeline bakıp onu tuvale resmetmesini öneren geleneklere karşı gelmiş oluyoruz. Burada fırçanızla bazen parmaklarınızla ya da süngerinizle modele dokunabiliyorsunuz. Ben işlerine karışmak istemem. Sonuçta ben fotoğraflamak için buradayım."

    Ressamlar için bu çok farklı bir deneyim. Hem ortama alışmaları gerekiyor hem de üzerinde çalıştıkları tuvalin etten kemikten yapılmış nefes alıp veren bir zemin olmasına. Modellerin birçoğu Belçikalı fotoğrafçıyla daha önce birlikte çalışmış isimler.

    "Tabii model de çok önemli. Ressamın ifade etmek istediğini hızlı bir şekilde anlamalı ve o eserin postu içine girebilmeli. Esere değer katacak şekillere girip onun gerektirdiği halleri alabilmeli."

    Ceccarini Lyon'un ardından bu kez şehir belediyesinin desteğiyle Liege Katedrali'nde bir sergiye hazırlanıyor. 2017 yılı için planlanan sergide Ceccarini'nin 80 fotoğrafı yer alacak.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 04 Ekim 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Lyon Dünya Haberler

    AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

    AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

    Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

    Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

    ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

    ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

    CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

    CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title