Haberler

Canbolat: ''Barış Gücünde Fazla Asker Lübnan'ın Gücünü Artıracak''

Lübnanlı Dürzi lider Velid Canbolat, Avrupalıların Lübnan'daki BM barış gücüne 7 binden fazla asker göndermesinin ''çığ etkisi yaratacağını'' ve bunun ''Lübnan ordusunun gücünü artırmasını sağlayacağını'' söyledi.

Lübnanlı Dürzi lider Velid Canbolat, Avrupalıların Lübnan'daki BM barış gücüne 7 binden fazla asker göndermesinin ''çığ etkisi yaratacağını'' ve bunun ''Lübnan ordusunun gücünü artırmasını sağlayacağını'' söyledi.

Sosyalist Parti'nin Fransa'nın güneybatısındaki La Rochelle'de bulunan yaz üniversitesine davetli olan Canbolat, burada verdiği röportajda, daha fazla asker gönderilmesinin Lübnan'da ateşkesi koruyup koruyamayacağı sorusuna, ''Bu gerekli çünkü çığ etkisi yaratacak ve Lübnan ordusunun yavaş ama emin adımlarla gücünü artırmaya yarayacak'' dedi.

Canbolat, BM gücünün ülke içindeki çatışmalara girmesinin değil, bu güçlerin bir yandan İsrail'in Lübnan toprakları üzerinden uçmasını engellemek, diğer yandan Lübnan'ın tampon bölgesini genişletmek için bir tampon bölge oluşturmasının söz konusu olduğunu söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Suriye'nin tutumunun yapıcı olmadığı, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın da Suriyeli liderlerin güven uyandırmadığı yönündeki sözleri hatırlatıldığında Canbolat, ''Suriye'nin hiçbir zaman yapıcı olmadığını, (Suriye Devlet Başkanı) Beşşar Esad'ın iktidara gelmesinden bu yana bir dizi cinayetin işlendiğini, 2004'ten bu yana Lübnan halkı ve Suriye rejimi arasında açık bir savaş olduğunu'' kaydetti.

Suriye'nin Lübnan'dan çıkıp çıkmadığı yönündeki bir soru üzerine de Canbolat, ''Suriye hala Lübnan'da. Hizbullah açıkça Suriye yanlısı olduğunu bildirdi. Bizim ile Hizbullah arasındaki görüş ayrılığı işte burada'' diye konuştu.

Canbolat, Hizbullah'ın silahsızlandırılması konusuna ilişkin ise ''diyalog olmadan, kimsenin Hizbullah'ı silahsızlanmaya zorlayamayacağını'' ifade etti.

İran'ın Lübnan krizinden yararlanıp yararlanmadığıyla ilgili olarak da Canbolat, ''İran, Lübnan'daki savaşı, İsrail ve Amerikalılara karşı önleyici silah olarak kullandı. Savaş 12 Temmuzda çıktı. İran'ın nükleer konulardaki baş müzakerecisinin (Ali Laricani) nükleer dosya konusunda Brüksel'de (AB Yüksek Temsilcisi) Javier Solana ile görüşmesinden 2 gün önce. (Laricani) Daha sonra da Şam'a gitti'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title