Haberler

Çanakkale'ye 1 Milyar Dolarlık Yatırım

Amerika, Kanada ve Meksika gibi ülkelerde madencilik yatırımları bulunan Alamos Gold Türkiye iştiraki Doğu Biga Madencilik, mevzuatın zorunlu kıldığı tüm izin süreçlerini tamamladı.

Amerika, Kanada ve Meksika gibi ülkelerde madencilik yatırımları bulunan Alamos Gold Türkiye iştiraki Doğu Biga Madencilik, mevzuatın zorunlu kıldığı tüm izin süreçlerini tamamladı. Firmanın ilk yatırımı olan Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni ve Zenginleştirme Tesisi çalışmaları yakında başlayacak. Tüm projelerle birlikte, bölgede, 1 milyar dolarlık yatırımın yanı sıra yaklaşık 2 bin kişilik istihdam sağlanacak.

Amerika, Kanada ve Meksika'da işletmeleri bulunan Alamos Gold çevre ve yatırım alanlarında ödüllü bir Şirket. Alamos Gold'un Türkiye iştiraki Doğu Biga Madencilik, ilk yatırım olan Kirazlı projesinde, 2020 yılının ikinci yarısında, ilk üretimini yapmayı hedefliyor. Projede, maden ömrü boyunca 514 bin ons altın, 3,5 milyon ons gümüş üretimi planlanıyor.

Şirketin, diğer projesi olan Ağı Dağı projesinde ise maden ömrü boyunca yaklaşık 1 milyon ons altın, 2 buçuk milyon ons gümüş üretimi hedefleniyor. Çamyurt projesinde ise fizibilite çalışmaları devam ediyor. Mevcut projelerle birlikte bölgeye yaklaşık 500 milyon Dolar kuruluş yatırımı ve İşletme dönemi harcama tutarıyla birlikte yaklaşık 1 milyar Dolar yatırım yapılması öngörülüyor. Bu yatırımın, bölge ekonomisine sağlayacağı toplam reel katkının ise gelişecek yan sanayilerle birlikte 6 katına çıkacağını hesaplanıyor. Yine bu projelerde, 1000 kişinin doğrudan istihdam edilmesi, hizmet alımlarıyla birlikte de bu rakamın 2 bin kişiyi aşması bekleniyor. Çalışanlarının yüzde 80'inin bölge insanından oluşması planlanıyor.

Ülke ve bölge ekonomisine yapılacak katkıların yanı sıra çevreye son derece duyarlı bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını ifade eden şirket yetkilileri, Amerika, Kanada, Meksika gibi ülkelerde altın madenleri işleten, üstelik bu işletmeleri de çevre ödülü alan, bu anlamda donanımlı, çevreye, doğaya son derece saygılı bir şirket olan Alamos Gold'un, Çanakkale'deki projelerini de aynı titizlikle sürdüreceğini açıkladı. Alamos Gold'un, sadece üretim alanında değil çevre ve sosyal sorumluluk alanındaki tecrübelerini Çanakkale'deki projelere yansıtarak, sadece Türkiye'de değil dünyada örnek gösterilebilecek işletmeler kurmayı planladığı da ifade edildi.

Kirazlı projesinin Atikhisar Barajıyla ilişkilendirilmesinin de son derece hatalı olduğunu anımsatan şirket yetkilileri, "Kirazlı Altın Gümüş Madeni Projesi, Çanakkale il merkezine yaklaşık 30 Kilometre, Atikhisar Barajına yaklaşık 14 Kilometre uzaklıkta. Altını özellikle çizmek gerekir, iddiaların aksine, Kirazlı projesinde Atikhisar Barajı Su Toplama Havzası içerisinde, siyanür ya da başka bir kimyasal solüsyon içeren faaliyet kesinlikle bulunmamaktadır. Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Projesinde, Atikhisar Barajından kesinlikle bir damla su dahi kullanılmayacaktır" dediler.

Alamos Gold'un işlettiği Mulatos ve El Chanate madenleri, 2011 yılından bu yana, madenin çevre yönetiminin mükemmelliği, su tüketimi ve yönetimi, hava kalitesi (emisyon), enerji tüketimi, atık yönetimi, toprak ve bitki örtüsü yönetimi, yakıt tüketimi ve çevre risk yönetimi alanlarında kapsamlı bir dış denetim sonrasında verilen 'Temiz Sanayi Sertifikası'na (Clean Industry Certification) sahip. Şirketin Mulatos madeni, üst üste yedinci yıl 'Sosyal sorumlu madencilik şirketi' (CSR) ödülü aldı. Aynı ödülü El Chanate madeni ise altı kez aldı. Yine Alamos Gold, El Chanate madeni projesinde istihdama yönelik mesleki eğitimleri nedeniyle 2015 yılı sosyal sorumluluk ödülünü aldı. Mulatos madeni, 2010 yılından beri ISO 9001: 2008 sertifikasına sahip. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title