Haberler

Çanakkale: Çanakkale'de Kurban Bayramı

Kurban Bayramı Bütün Türkiye ve İslam Aleminde Olduğu Gibi Çanakkale'de de Coşku İçinde Kutlandı.

Kurban Bayramı bütün Türkiye ve İslam aleminde olduğu gibi Çanakkale'de de coşku içinde kutlandı.

Sabah erken saatlerde camilere akın eden Çanakkaleliler, bayram namazının ardından kendi aralarında bayramlaştıktan sonra kurbanlarını kesmeye başladı. Vatandaşların bir kısmı kurbanlarını kendilerine ait bahçelerinde keserken, bir kısmı da belediye tarafından Cuma Pazarı'nın son kısmında özel olarak hazırlanan kurban kesim yerinde bu dini vecibelerini yerine getirdi. Çok sayıda kişinin kurban kestirmek için Cuma pazarının son kesimine akın etmesi izdihamın yaşanmasına sebep oldu. Vatandaşların çoğu, kurbanları kestirmek için saatlerce sırada beklemek zorunda kaldı. Kesim yapan ehil kişilerin bir kısmı, kesilen hayvanların derilerini yüzmek için ilginç yöntemler de denedi. Bazı vatandaşlar jeneratör yardımıyla hava basarak hayvanları şişirirken, bazı vatandaşlarda oksijen tüplerinin içine doldurulan havayla bu işi yaptı. Bu arada kesilen hayvanların işkembe bağırsak gibi aktıkları ise belediye ekipleri tarafından toplanarak özel olarak hazırlanan bölgede gömüldü. Vatandaşların bir kısmı da atılacak olan bu işkembe ve bağırsakları toplamak için büyük çaba sarf etti. Bu arada, Cuma Pazarı'nda kesilen kurbanların derileri de Türk Hava Kurumu yetkilileri tarafından makbuz karşılığında toplandı.

Urban Bayramı etkinlikleri kapsamında kamu kurum ve kuruluş yetkilileriyle vatandaşlar, belediye sosyal tesislerinde biraraya gelerek bayramlaştı. Üst düzey yetkililerle bayramlaşma yapılmasının ardından yetkililer sırasıyla H. Özcan Çocuk Yuvası, Kız Yetiştirme Yurdu, Huzurevi, İl Jandarma Komutanlığı, Bahattin ve Huriye Demircioğlu Devlet Hastanesi, yarı açık cezaevi, devlet hastanesi ve İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Bayram ve yılbaşının aynı güne denk gelmesi sebebiyle Çanakkale'de hastane, postane, denizyolları ve emniyet birimleri 24 saat boyunca nöbet tutarak vatandaşlara yardımcı olmaya çalışacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title