Haberler

Büyükşehir Güçsüzlere Sahip Çıktı

Soğuk Kış Günlerinde Evsizlere Sahip Çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Durumu Bozuk Olanları Eşrefpaşa Hastanesi'nde Tedavi Ettikten Sonra Güçsüzler Evi'ne Yerleştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Son Günlerde İzmir'i de Etkisi Altına Alan Soğuk Hava Dalgasının Özellikle Sokakta Yaşayan Vatandaşları Olumsuz Etkilememesi İçin Çalışmalarını Yoğunlaştırdı. Bu Alandaki Etkinliğini Art...

Soğuk kış günlerinde evsizlere sahip çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlık durumu bozuk olanları Eşrefpaşa Hastanesi'nde tedavi ettikten sonra Güçsüzler Evi'ne yerleştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, son günlerde İzmir'i de etkisi altına alan soğuk hava dalgasının özellikle sokakta yaşayan vatandaşları olumsuz etkilememesi için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu alandaki etkinliğini artırabilmek amacıyla İzmir Valiliği, ilçe kaymakamlıkları, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile işbirliğine giden Büyükşehir Belediyesi, evsiz ve kimsesiz vatandaşlara şefkat elini uzatırken, Eşrefpaşa Hastanesi'nin tüm olanaklarını da bu iş için seferber etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu doğrultuda sokakta yaşayan ve sağlık durumu bozuk üç kimsesiz vatandaşı yeniden yaşama döndürdü. Beslenme yetersizliği, yanık, psikoz bulguları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'ne yatırılan kimsesizler, gerekli müdahaleleri yapılarak sağlıklarına kavuşturuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevlilerinin bir an olsun yalnız bırakmadığı kimsesizler, soğuk kış günlerinde sokakta verdikleri yaşam savaşından sonra, gördükleri bu sıcak ilgiden oldukça memnun kaldı. Karakollar aracılığıyla kimlik tespiti yapılan 18 -60 yaş arası kimsesiz erkekler, tutanakla İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından teslim alınıyor. Eşrefpaşa Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen, tedavisi yapılan kimsesizler, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'ne götürülerek başta sıcak bir yatak ile sıcak ve düzenli yemek olmak üzere, tüm temel gereksinimlerini karşılayabiliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin şefkatli yuvasında, sıcak bir ev rahatlığında, temiz yataklarda günlerini geçiren kimsesiz vatandaşlar, soğuk kış gecelerinde ölüme terk edilmekten kurtuluyor. Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'nde yardımcı personel dışında bir psikolog ve bir hemşire sürekli hizmet veriyor. Halen 27 kişinin barındığı Güçsüzler Evi'nden yıl içinde ortalama 300 kişi yararlanıyor. Kadın ve 60 yaş üzeri evsizler ile ruh sağlığı bozuk, alkol ve madde kullanım alışkanlığı ve bulaşıcı hastalığı olan vatandaşlar ise İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bildiriliyor. Belediyeye gelen ihbarları İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı alıyor. Daire Başkanlığı bünyesinde aralarında bir sosyoloğun da bulunduğu 4 kişilik ekip, kimsesizlere tedavi barınma, farklı kurumlara yönlendirme gibi konularda yardımcı oluyor.

(YB-)

13.01.2008 15:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title