Haberler

Büyükanıt: 'Cumhuriyet Savcılarımız Yasal İşlem Yapmalı'

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, Meclis'te Partisinin Grup Toplantısındaki Konuşmasının Bir Bölümünü Kürtçe Yapmasının Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu Açısından Yasal Olmadığını Belirterek, 'Sıfatında Cumhuriyet Olan Cumhuriyet Savcılarımızın Yasal İşlem Yapmaları Gerekir' Dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, Meclis'te partisinin grup toplantısındaki konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yapmasının Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu açısından yasal olmadığını belirterek, ''Sıfatında Cumhuriyet olan Cumhuriyet savcılarımızın yasal işlem yapmaları gerekir'' dedi.

Beykent Üniversitesinin Ayazağa Yerleşkesi'nde ''PKK Terörünün Gelişimi, Bugünü ve Geleceği Bağlamında Önlemler'' konulu konferansta konuşan Büyükanıt, emekli bir asker olduğunu, buradaki sözlerinin tamamen kişisel görüşlerini yansıttığını ve hiçbir kurumu bağlamayacağını söyledi.

53 yıl üniforma giydiğini, her zaman Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ülkesiyle gurur duyduğunu vurgulayan Büyükanıt, TSK'nın, Türkiye'nin yurt dışından en güzel görünen penceresi olduğunu belirterek, ''Gençler, siz de TSK ile gurur duyabilirsiniz'' dedi.

Bir öğrencinin, ''DTP Genel Başkanı Türk'ün partisinin grup toplantısındaki konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Büyükanıt, Anayasa ve Siyasi Partiler Kanununun bu konuda çok açık hükümleri bulunduğuna dikkati çekti.

Büyükanıt, ''Sıfatında Cumhuriyet olan Cumhuriyet savcılarımızın yasal işlem yapmaları gerekir. Herkes istediğini yaparsa esas anarşi o zaman doğar'' değerlendirmesinde bulundu.

''En güvenilir kurum olan TSK hakkında son günlerde Ergenekon ile bağlantılı bazı haberler çıkıyor. Bu, TSK'ya olan güveni sarsıyor mu?'' sorusu üzerine Büyükanıt, ''TSK'yı yıpratmak için çeşitli şeyler yapıldığını, ama ne yapılırsa yapılsın halkın Silahlı Kuvvetler'e olan güven duygusunun sarsılmayacağını'' söyledi.

Büyükanıt, ''TSK'nın hala Türkiye'nin en güvenilir kurumu olduğuna inanıyorum'' dedi.

Bir öğrencinin, ''2020 yılında Genelkurmay Başkanı'nın eşi türbanlı olacakmış'' sözleri üzerine Büyükanıt, ''Hayırdır inşallah, ne diyeyim'' şeklinde konuştu.

Türkiye'de ''Kürt sorunu'' değil ''etnik milliyetçi bölücü terör sorunu'' olduğunu anlatan Büyükanıt, ''Kürt sorunu, Kürt sorunu diye Türkiye'de Türk-Kürt çatışmasına benzin dökenler var. Biz bu Cumhuriyet'i beraber kurmuşuz. Et ve tırnak gibi kaynaşmışız. Bu beraberliği bozacak her türlü şeyden kaçınmamız lazım'' dedi.

Kürtlerin de birinci sınıf vatandaş olduğunu belirten Büyükanıt, ''İnsan hakları gibi kulağa hoş gelen masum söylemlerin arkasında aslında başka boyutlar var. Bu örgüte yakın olan siyasi parti de 'Bu anayasa, Türk anayasasıdır' diyor. Türk olanla olmayan arasında yasalar açısından ne fark var? Artık herkes gerçeği görmeli ve 'kral çıplak' diyebilmeli'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title