Haberler

Burhaniyeliler'in Fakülte Seferberliği

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı'nca Yapılan Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Tesislerinde Fakülte Açılması İçin Seferberlik Başlatıldı. Tesislerde AK Parti Balıeksir Milletvekilleri İsmail Özgün ve Ali Aydınlıoğlu ile CHP Milletvekili Ali Kemal Deveciler'le Birlikte İnceleme Yapan Balıkesir Üniversitesi Prof.dr. Şerif Saylan, Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü ve Belediye Başka...

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan hizmet içi eğitim enstitüsü tesislerinde fakülte açılması için seferberlik başlatıldı. Tesislerde Ak Parti Balıeksir milletvekilleri İsmail Özgün ve Ali Aydınlıoğlu ile CHP Milletvekili Ali Kemal Deveciler'le birlikte inceleme yapan Balıkesir Üniversitesi Prof.Dr. Şerif Saylan, Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü ve Belediye Başkanı Fikret Akova tarafından fakülte açılması yönünde ilçe halkının üzerine düşeni yapacağını açıkladı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, milletvekilleri İsmail Özgün, Ali Aydınlıoğlu ve Ali Kemal Deveciler ile birlikte Belediye Başkanı Fikret Akova ve Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü'yü ziyaret etti. Kaymakamlıkta binanın durumunu değerlendiren heyet, daha sonra Ören Tepe'deki dev binada inceleme yaptı. Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü ve Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçe halkının binada fakülte açılmasını beklediğini söyledi. Binada yaptığı incelemenin ardından bir açıklama yapan Rektör Saylan, probleme Mart ayına kadar çözüm bulmaya çalışacaklarını bildirdi. Binanın 2 yıl önce üniversiteye devredildiğini belirten kaymakam Bekir Şahin Tütüncü, "Bugüne kadar bir çivi çakılmadı. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden teknik heyet isteyelim. Bu heyet, binada yapılacak tadilatın maliyetinin ne olacağı yolunda rapor versin" önerisinde bulundu ve binadaki tadilat çalışması için ilçede kampanya yapılabileceğini söyledi. Yapılan incelemenin ardından belediyeye giden heyet, meclis salonunda durum değerlendirmesi yaptı. Belediye meclis salonunda bir konuşma yapan Milletvekili Ali Kemal Deveciler, 500 bin YTL ödenek çıkarıldığını belirterek tadilat için para sıkıntısının olmayacağını söyledi. Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü, bir teknik heyetin yapacağı inceleme sonunda fizibilite raporu hazırlanmasını istedi. Binanın restorasyonunda belediye olarak yardımcı olabileceklerini belirten Belediye Başkanı Fikret Akova, "Yapılacak tadilat çalışmaları için gerekirse kampanya başlatırız. Bu binalarda 4 yıllık bir yüksek okulun açılmasını istiyoruz. Bunun için her türlü desteğe hazırız" dedi. Konuyu 15 Ocak'ta YÖK'e götüreceğini belirten Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, "Mimarlık ve turizm fakültelerinden teknik ekip göndereceğim. Burada gerekli incelemeler yapılsın. Ondan sonra da hangi fakülteyi açacağımızı belirleyelim" diye konuştu. Burhaniye Ören Tepe'de 1990 yılında yapımına başlanan Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Tesisleri satılmak üzere Maliye Bakanlığı'na devredildi. 2 yıl önce 4 defa ihaleye çıkarılmasına karşın alıcı çıkmayan dev binalar, 2 yıl önce fakülte açılması için Balıkesir Üniversitesi'ne verilmişti. 2 yıldan beri kendi haline terk edilen binalarda fakülte açılması için yoğun çalışma başlatıldı. 7 katlı binada yapılan inceleme gezisine Ak Parti İlçe Başkanı İhsan Karagöz, CHP İlçe Başkanı Faruk Cenal ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

(SŞ-AT-EŞ)

07.01.2007 16:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title