Haberler

Burcu Sarar'dan Viral Reklamcılığın İncelikleri

Burcu Sarar, son yıllarda popülerlik kazanan viral reklamcılık hakkında bilgiler verdi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Kulübü tarafından düzenlenen söyleşide konuşan V for Viral Ajansı Kreatif Direktörü Burcu Sarar, son yıllarda popülerlik kazanan viral reklamcılık hakkında bilgiler verdi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Yeşil Salon'da gerçekleştirilen söyleşide Burcu Sarar, viral pazarlamanın, sosyal medya ve diğer iletişim kanallarını kullanarak belirlenen hedef kitleye en etkin biçimde ulaşmayı hedefleyen bir taktik olduğunu belirtti. Sarar, viral reklamlarda reklamın gerçek mi yoksa hayal ürünü mü olduğunu izleyicilerin ayırt etmesinin kolay olmadığını ifade etti.

Sunumunu, viral reklamın 4 ana unsuru olan blog'lanabilirlik, kampanyaya dönüştürülebilirlik veya sürdürebilirlik, montajlanabilirlik veya kolajlanabilirlik, karşıtlık yaratabilirlik hakkında bilgiler ve örnekler vererek gerçekleştiren Burcu Sarar, blog'lanabilir videoya örnek olarak, Heineken reklamını gösterdi ve "Thanks for million" adını taşıyan videonun birkaç hafta içinde 5 milyondan fazla insan tarafından video paylaşım sitelerinde paylaşıldığını ve izlendiğini söyledi. Kampanyaya dönüştürülebilir veya sürdürebilir videoya örnek olarak T-Mobile markasının yarattığı "Life's for sharing"i gösterdi. Montajlanabilir veya kolajlanabilir unsuruna örnek olarak Serdar Ortaç'ın buzdolabı önünde oturarak verdiği pozun daha sonra başka kişiler tarafından da aynı pozla sosyal medyada yayılması örneğini verdi. Karşıtlık yaratabilirlik unsuruna ise, Passat viral reklam videosunu örnek olarak verdi.

Digital Age Yaratıcılık Ödülü alan V For Viral Ajansı Kreatif Direktörü Burcu Sarar, Greenpeace Akdeniz için hazırladıkları "Seninki Kaç Santim" kampanyasıyla büyük ilgi çektiklerini, "En Yaratıcı Sosyal Medya Kampanyası" ve "En Yaratıcı Dijital Medya Kullanımı" kategorilerinde birincilik, "En Yaratıcı Viral Kampanyalar" kategorisinde ise başarı ödülü kazandıklarını anlattı. Kampanya, yavru balıkların avlanmaması ve avlanacak balık boylarıyla ilgili yasal düzenleme yapılması gerektiği konusunu işliyordu.

İlgiyle dinlenen söyleşinin sonunda Burcu Sarar'a, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title