Haberler

Bu Lisede Teneffüs Zili Tarihe Karıştı

Denizli'deki İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi'nde, teneffüs zili çalma uygulaması tarihe karıştı.

Denizli'deki İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi'nde, teneffüs zili çalma uygulaması tarihe karıştı. Okulda öğrencilerin sorumluluk bilinciyle hareket etmelerine katkı sağlaması amacıyla teneffüs zili çalma uygulaması kaldırıldı. Öğrenciler ve öğretmenler saatlerine bakarak derse girip çıkıyor.

Gümüşler Mahallesi'nde işadamı İbrahim Cinkaya tarafından yaptırılan İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, bu yıl eğitim öğretime açıldı. Dört hazırlık sınıfında, 104 öğrenci ile eğitime başlayan İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, beyin fırtınası ve araştırma projeleri, bilim danışma grubu, aylık eğitim değerlendirme toplantıları, dost öğretmen projesi, ayın öğrencisi gibi uygulamaların yanında, derslere zilsiz girip çıkma uygulamasıyla da dikkati çekiyor. Okul yönetimi, öğrencilerin sorumluluk bilinciyle hareket etmelerine katkı sağlaması amacıyla teneffüs zili çalma uygulamasını kaldırdı. Okulda öğrenciler ve öğretmenler, teneffüs zili çalmadan saatlerine bakarak derse girip çıkıyor. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, uygulamanın öğrenciler üzerinde olumlu etkisinin bulunduğu ve başarıyla uygulandığını belirtti.

İngilizce öğretmeni Ayşen Akgün ise "Öğrencilerin zaman bilincini kavrayabileceklerini bildiğimiz için zil uygulamasını kaldırdık. Böylece, dersin nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Öğrenciler de sürekli saate bakmıyor. Genelde öğretmenler teneffüs saatinin geldiğini öğrencilere söylüyor" dedi. Öğrenciler de bu uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Okulun müdür yardımcısı Şeref Selçuk ise uygulamanın başlamasından itibaren öğrenci ve öğretmenlerin zil sesinden rahatsız olduklarını belirterek, "Öğrencilerin özgüvenini ve sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini sağlamak için zil uygulamasını kaldırdık. Başlarda zorluk çeken öğrenci ve öğretmenler artık alıştı. Ders sırasında öğrenci veya öğretmen çok önemli bir konu anlatırken konuşmaları zil sesiyle kesilmiyor. Öğretmenlerin 2.5 dakika öğrencileri dersten erken çıkarma veya başlama opsiyonu bulunuyor. Sadece üniversitelerde uygulanan sistem, okulumuzda da benimsendi" diye konuştu. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title