Haberler

Boydak: "Türkiye'ye İlgi Sürdükçe Döviz Düşmeye Devam Eder"

Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Sanayicilerin Dövizde Beklentiye Girip Moral Bozmaması Gerektiğini Belirterek, Türkiye'ye Olan Yabancı Sermaye İlgisi Devam Ettiği Sürece, Dövizin Daha da Aşağılara İnebileceğini Söyledi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı ve Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, dövizde beklentiye girip kimsenin moralini bozmaması gerektiğini belirterek, "Türkiye'ye ilgi devam ettiği sürece korkarım döviz daha aşağı gidebilir. Operasyonel karlılığımıza bakalım, dövizdeki karlılığın peşinde olmayalım. Zaten ona kaldıysak işimiz çok zor" dedi.

"Zaman işlerimizi büyütme zamanı" diyen Boydak, Türkiye'nin iktidara kim gelirse gelsin istikrar ortamını devam ettirmesi gerektiğini kaydetti.

"HANGİ İKTİDAR GELİRSE GELSİN AYNI POLİTİKALARI UYGULAR"

Boydak, KAYSO Şubat ayı Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, sanayinin İstanbul'dan oluşmadığını, sorunların ve gelişmelerin görülebilmesi için Anadolu'ya da bakılması gerektiğini söyledi. 2007'de iki seçim olmasının bir çekimserlik yaratmaması gerektiğini ifade eden Boydak, "Olağanüstü hatalar yapılmadığı, çok radikal bir hükümet değişikliği olmadığı sürece, kim gelirse gelsin aynı politikaları uygulayacak. Gelişmelere ayak uydurmak çok önemli. 4 yılda GSMH'mız ikiye katlandı, kişi başı gelir 5 bin doları aştı. Bu ortamda demoralize olmak en kötüsü" diye konuştu.

"HESAP-KİTABIMIZI DÖVİZDEN BAĞIMSIZ YAPMALIYIZ"

Özellikle sanayicilerin dövizde beklentiye girip moralini bozmaması gerektiğinin altını çizen Boydak, şunları söyledi:

"Hesap-kitabımızı dövizden bağımsız yapmalıyız. Türkiye'ye teveccüh devam ederse, yabancı sermaye her şekilde gelmeye devam ederse, ki son dört yılda ortalama 8.5-9 milyar dolar doğrudan yabancı sermaye girişi oldu, döviz korkarım ki daha da aşağı gidebilir. O yüzden operasyonel karlılığımıza bakalım, dövizdeki karlılığın peşinde olmayalım. Zaten ona kaldıysak işimiz çok zor, biz işimize bakalım."

"YASTIK ALTINDAN ÇIKA ÇIKA 15-20 MİLYAR DOLAR ÇIKTI"

Zamanın işleri büyütme zamanı olduğunu ifade eden Boydak, Türkiye'de yıllarca yastık altında 100 milyar dolar, 500 milyar dolar var diye efsaneler anlatıldığını, ancak ortaya çıka çıka 15-20 milyar dolar çıktığına dikkat çekerek, "Demek ki tasarruf edememişiz. Ancak bizim her sene 700 bin gencimiz iş hayatına geliyor. Onlara iş yaratmak durumundayız. Ya biz bu gençlere iş yaratacağız, ya da kendi başlarına bırakacağız ve birilerinin maşası olacaklar. Bu nedenle her yıl en az yüzde 7 büyümek zorundayız ve iş yaratmak zorundayız" dedi. Boydak, bu çerçevede yabancı sermayeye, partnerlik ilişkilerine açık olmak gerektiğine işret ederek, "Artık her şeyimizi kağıt üzerinde gösterebilmemiz lazım. Bu yapılanmalarla bölgesel pazarlarda, büyük pazarlarda etkin olamazsak, ileride küçülmemiz gerekecek" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title