Haberler

Borsada Bir Rekor Daha

Uluslararası Piyasalardaki Olumlu Seyir ile Birlikte İçeride Merkez Bankası'nın 50 Baz Puanlık Faiz İndirimine İlişkin Beklentilerin Kuvvetlenmesi, Borsayı Yeni Bir Rekora Taşıdı.

Uluslararası piyasalardaki olumlu seyir ile birlikte içeride Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz indirimine ilişkin beklentilerin kuvvetlenmesi, borsayı yeni bir rekora taşıdı.

Haftasonu gerçekleşen terörist saldırı ve olası uzantılarının borsaya değmeden geçtiği görülürken, endeks 58 bin puana dayandı. Hisse senetlerinin ortalama yüzde 2.9 değer kazandığı gün sonunda endeks 57 bin 910 puandan kapandı.

Borsada kuvvetli bir seyrin görüldüğüne işaret eden uzmanlar, para girişi desteğiyle endeksin yeni zirve seviyelere ulaştığını belirtiyor. Özellikle Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz indirimine ilişkin beklentilerin mali sektör hisselerine alım getirdiğini söyleyen uzmanlar, bankalar öncülüğünde başlayan yükselişin endeksi olumlu etkilediğini kaydediyor.  

Turkish Yatırım'dan Gökhan Uskuay, sınır ötesi operasyon ihtimalini güçlendiğini, ancak bu kararın orta vadeli bir etki yapacağını kaydetti. Uskuay, "Yani  piyasalar faiz indirimi olasılığını satın almaya 16 Ekim'e kadar devam edecek diye tahmin ediyorum" dedi.

Global Menkul Değerler tarafından hazırlanan raporda, "Devlet Bakanı Ekren tarafından yapılan değerlendirme, Salı günü yapılacak olan Merkez Bankası toplantısında 50 baz puanlık faiz indirim olasılığını artırmış bulunuyor. Bu durumda endeksin toplantının gerçekleşeceği salı gününe kadar 57 bin 800-58 bin 200 aralığını denemek üzere hareketine devam etmesini bekliyoruz" ifadesi kullanıldı.

                

Reuters'a konuşan ve operasyon olasılığının piyasada çok fazla etkisi olmadığını söyleyen Fortis Yatırım portföy yöneticisi Enver Gürsoy, yurtdışı piyasalarda herhangi bir problem olmadığına, FED ve Merkez  Bankası'nın faiz indirimine devam edeceğine dair beklentinin güçlenerek devam ettiğine dikkat 

çekti. Gürsoy, "Eylül ayı enflasyon rakamları olumlu geldi. Bu ayki veriler kötü gelse bile Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapacağı düşünülüyor. Bu yüzden banka hisseleri çok güçlü. Piyasaya para girişi devam ediyor" dedi.

Gürsoy, "Olağanüstü bir gelişmede endeks hafif gerilemeye başlasa bile, banka hisselerinden satış gelmediği için piyasa kısa sürede toparlanıyor." diye konuştu.

DOLAR GERİLEDİ

Öte yandan piyasadaki olumlu havaya karşın YTL dolar karşısında geriledi. Merkez Bankası gösterge kurlarına göre lira, dolar karşısında yüzde 0.4 gerilerken, euro karşısında ise değişmedi. Merkez Bankası gösterge dolar kurunu 1.1843/1.1900 YTL, euro kurunu 1.6625/1.6705 YTL, pariteyi de 1.4038 olarak 

açıkladı. Buna göre liranın yılbaşından bu yana dolara göre değer artışı yüzde 18.69; euroya göre ise yüzde 11.37 oldu. 

Bankalararası spot piyasada  dolar 1.1855/65 YTL'den kapandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title