Haberler

Bordro Sahtekarı İşverene SGK'dan Ağır Ceza Geliyor

Güncelleme:

Kredi çekmek için işvereninden yüksek ücretli bordro alan çalışanlar işverenin başını yakıyor. İşverenler, SGK'yı yanıltmaktan dolayı idari para cezası alıyor.

Milliyet'ten Cem Kılınç bugünkü köşesinde fazla kredi alabilmek için maaşlarını yüksek gösterenleri ele aldı. Bu dolandırıcılığa izin veren işverenlerin SGK tarafından ağır cezalara çarptırılabileceğini belirtti.

BORDROYU VEREN İŞVERİNİN BAŞI YANACAK

Düşük ücret aldığı halde, kredi çekmek için işvereninden yüksek ücretli bordro isteyen ve alan çalışanlar var. Bankaları yanıltan bu işlem, gelecekte işverenin başını yakabiliyor.

BANKALAR MÜŞTERİ BİLGİLERİNİ SGK'YA GÖNDERİYOR

Bankalar müşteri bilgilerini 1 Ağustos 2014'ten bu yana paylaşmak zorunda. Dolayısıyla kredi çeken ya da kredi kartı almak isteyen kişilerin bankaya verdikleri maaş bordrosunun veya ücret bilgisinin bir kopyası anında SGK'ya gönderiliyor. Böylece SGK, kendisinde bulunan işverenin işçisi için bildirdiği prime esas ücret rakamıyla, bankaya kredi veya kredi kartı almak için bildirilen ücreti karşılaştırabiliyor.

PARA CEZASI VE PRİM FARKI

SGK kendisine gelen bilgilerde tutarsızlık varsa, işveren hakkında idari işlem başlatıyor. İlk olarak SGK'yı yanıltmaktan dolayı idari para cezası veriyor, daha sonra geçmiş döneme ilişkin prim farkı çıkarıp, bu farkları istiyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Milliyet Ekonomi Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (26)

MeyremMobil-IOS:

Tek çare mhp artık tam bir koyunmuşuz biz

20
5
yanıtYanıtla
cengiz27:

bazı karaktersizlerin işi gücü akpartiye sataşmak. bu millet sanki akpartiden öncesini bilmiyor. son sözüm it ürür kervan yürür.

8
16
yanıtYanıtla
EyupMobil-IOS:

Oylar MHP ye hirsizlara oy yok artik

13
9
yanıtYanıtla
ali Mobil-ANDROID:

HIRSIZLIK, DOLANDIRICILIK, ADAM KAYIRMA, YALAN, DOLAN UCKAGIT, YOLSUZLUK, KUL HAKKINI GASP ETME TARIHIN HIC BIR DONEMINDE BU MILLETE SON 13 YILDA BULASTIGI KADAR BULASMAMISTIR

12
5
yanıtYanıtla
HÜSEYİN:

ARKADAŞ İŞÇİ ÖZEL SEKTÖRDE ZATEN YÜKSEK MAAŞ ALIYOR AMA İŞVEREN BODROUYUASGARİ ÜCRETTEN GÖSTERİYOR ASLINDA DOĞRUSU KREDİ ÇEKERKENKİ VERİLEN BODRO DOĞRU AMA KAĞIT ÜZERİNDE SGK YANILTILMIŞ OLUYOR GELDE ÇIK ARTIK İŞİN İÇİNDEN AKP HÜKÜMETİ İŞTE

13
4
yanıtYanıtla
halkımız:

bu akp halkımızın canını çok yakıyor yeter artık akp ye bu halkımıza yaptıklarının bedelini ödeteceyiz

12
3
yanıtYanıtla
ilçe başkanları halleder:

işverenler akpli olduğu sorun yok

8
6
yanıtYanıtla
Döşemeci geldiMobil-IOS:

Artık mhp

8
5
yanıtYanıtla
GökhanMobil-IOS:

Keşke bu tür durumlara kalınmadan tüm işverenler işçinin hakkını verse

11
1
yanıtYanıtla
dikkatMobil-ANDROID:

isverenlerde maaslari elden veriyor ve aldigi ucretten gostermiyor sgk nin dikkatine biraz isverenleri takip lutfen

9
3
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title